美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

環保接龍勳章

dp18

做微針係未真可以收毛孔? 我試過買roller 自己做,痛到標眼水, 但又唔覺效果明顯, 是否無用啱收縮毛孔精華? 我應該用邊D精華? 可否介紹牌子和成份?可否教我如自己做微針正確方法及應使用的精華素? 唔該!

洋房

原帖由 sunnyjac 於 11-2-11 23:17 發表
係咪每晚飲1小杯紅酒可解決上眼蓋下陷问題?

眼蓋下陷是不可能完全解決,加快新陳代謝使下陷停止,再將眼部肌膚收緊,看上來已可收復20%了。

大宅

葡萄籽我有食左幾個月,唔覺有咩效,
另外可否簡單介紹咩牌子適合我呢?

年紀關係,新陳代謝廷緩,加上眼部位置沒有骨袈承托,眼紋眼圈等間題出現是正常,上眼蓋下陷是嚴重缺乏骨膠原。可試用食療及加上護膚來補究;
1/.每晚飲1小杯紅酒。
2/.保健品可試葡萄籽、茄紅素、苟杞子。
3/.食品可試豬皮 ... [/quote]

大宅

下巴部份常長暗蒼酒米, 可搽什麼解決?

洋房

原帖由 JKmami 於 11-2-16 02:17 發表
dp18

做微針係未真可以收毛孔? 我試過買roller 自己做,痛到標眼水, 但又唔覺效果明顯, 是否無用啱收縮毛孔精華? 我應該用邊D精華? 可否介紹牌子和成份?可否教我如自己做微針正確方法及應使用的精華素? 唔該!:fu ...

做微針前須塗上麻藥侍20分鐘才開始。
微針的確可以收毛孔,約2-3次已有效果,收毛孔精華可用水劑,不用cream狀。
用微針時須跟肌肉紋,輕力按下,由你自已所雖位置開始至結尾順序走,每部份位置約3分鐘,如轆至骨位置須減輕力度,整個過程不超過30分鐘,每7-10日1次,每支微針用時前後都必須徹底消毒,每支微針約用3次便須棄掉。

洋房

原帖由 Milkky 於 11-2-17 13:30 發表
下巴部份常長暗蒼酒米, 可搽什麼解決?

要治本才可徹底解決,您腸胃有問題/便祕等,治癒這些問題後便可根治。
治標只須晚上塗上含AHAs護膚品,約3星期便可解決。

男爵府

環保接龍勳章

原帖由 dp18 於 11-2-18 18:00 發表

做微針前須塗上麻藥侍20分鐘才開始。
微針的確可以收毛孔,約2-3次已有效果,收毛孔精華可用水劑,不用cream狀。
用微針時須跟肌肉紋,輕力按下,由你自已所雖位置開始至結尾順序走,每部份位置約3分鐘,如轆至骨位置須減輕力度 ...

Hi dp18

多謝你的解答, 但唔係好明點樣跟肌肉紋按. 有無邊度有圖睇? 每枝針只可用2-3次咪好貴, 因每枝要約 80 Euro, 平個D係大陸做會否不安全? Thanks.

大宅

暗粒點清?

大宅

我眼肚下條眼紋越來越好深, 早上搽了eye cream都還ok, 下午就現晒形, 我有化妝, 有d粉積左落條紋度, 好肉酸, 可以點做, 有咩野product或treatment可介紹! 如做RF是否有用?

大宅

原帖由 dp18 於 11-1-5 16:57 發表

黑頭只不過是輕微炎症一種,方法錯用,點會痊癒,記住以下方法,才是治本:
1/.到美容院不可針清及按壓,否則毛孔越來越大,垃圾
容易進入,黑頭永在。
2/.坊間有部份護膚品及美容院使用可乳化油份性質護膚
品無須按壓 ...
.

乳化油份性質護膚品/如經常有暗瘡人仕可選用含BHA+AHAs護膚品或藥物/怎樣收細毛孔

我係油性皮膚---黑頭/毛孔大真係煩死我!!!!!

請問到那裏可買到以上產品呢?可否介紹呢?

伯爵府

請問有甚麼方法可以自家除去眼袋

禁止訪問

伯爵府

請問有甚麼方法可以自家除去眼袋

首頁

尾頁

跳至