自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我見過佢地抱住小朋友係廁所洗手盤度去 vv

禁止訪問

陪月勳章

珍珠宮

陪月勳章

原帖由 ShinTeresa 於 10-12-29 17:25 發表
我都話見個大6 人係 disney 兜起個仔 係 飲水机樹柯尿

好嘔心呀

公爵府

真係不知所謂

侯爵府

原帖由 JunichiOkada 於 10-12-29 17:38 發表
其實我唔想"企"視佢地, 不過我真係好唔LIKE 佢地. 如果有外國人問我係唔係COME FROM CHINA, 我會好唔開心..

你可以答佢, 你come from hk的..

子爵府

醒目開學勳章 環保接龍勳章

唔係話歧唔歧視,但呢d行為好討厭!

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

尼D行為真係好 討厭,一D衛生常識都冇
追追逐逐  分手再失戀   

只為尋你    伴我一生

子爵府

環保接龍勳章

原帖由 JunichiOkada 於 10-12-29 17:38 發表
其實我唔想"企"視佢地, 不過我真係好唔LIKE 佢地. 如果有外國人問我係唔係COME FROM CHINA, 我會好唔開心..

You can told them you're from HongKong!

However, I do see/hear the Mainland Chinese called themselves "HongKongese", which made me laugh at site.
Sorry, I don't want to be rude, but there are no word called "HongKongese" in English, and shame on those people who masking their truth identity.

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

話時話我都見過佢地"mua"係街度屙呀,雖然都係核突,但我覺得係地鐡個垃圾筒屙嘔心d.唉.....

珍珠宮

原帖由 ShinTeresa 於 10-12-29 17:25 發表
我都話見個大6 人係 disney 兜起個仔 係 飲水机樹柯尿

哎哎! 我年中先去完迪迪尼用水机裝水,我呢刻想死呀!
留一口氣,荒夜裡點一盞風燈,我們一路同行。

每一個結束,都是一個新開始;集合力量,繼續發聲,They can’t kill us all。

水晶宮

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

其實點解唔帶定幾個背心膠袋仔, 小朋友有時係街急起上黎話屙就屙我明白!! 但有公德心少少好唔好~~

我自己個仔三歲, 有時有d 有toilet o既地方我都會問左先or 直頭同佢去左先, 但坐坐下巴士or 係街到突然話要去vv, 無toilet....(if 知附近有都必定叫佢忍一忍, 到佢話忍唔到, 我會行埋一邊攞個膠袋出黎俾佢屙, 屙完最多將個袋紮好先掉落垃圾桶, 總好過直接屙落去呀!!!)

我覺得我咁樣係核突d, 但總好過直接咁囉~~

公爵府

wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

伯爵府

首頁

尾頁

跳至