基督家庭

跳至

首頁

尾頁

大宅

各位弟兄姊妹有無新年展望呀﹖

我希望2011年真係可以休息下﹐裝備下自己。到年中我嘅第二次執事任期就會完﹐六年喇﹐終於到休息年。咁啱未來一年公司工作量應該會下降。我以前買落成櫃書﹐大部份都未有時間睇﹐計劃2011年儘量睇得幾多得幾多。

版主

版主 好媽媽勳章 BK Milk勳章

是耶和華你 神所眷顧的、從歲首到年終、耶和華你 神的
眼目時常看顧那地。 申命記11:12
「到我這裏來的,我總不丟棄他。」(約6:37)"

子爵府

新年的第一個早晨,我和老公同樣地被大女和細女的吵鬧聲吵醒。她們同樣地一醒就哎交。

大女:“Stop makiing noise...”
細女: "姐姐曳曳...."
大女:“Stop makiing noise...”
細女: "姐姐曳曳...."

on and on.....

老公:“睇來,二零一一年 就如 二零一零 年一樣。”
我們都笑呵呵!

大宅

希望能過更簡樸嘅生活(本來已經好簡樸)。

想用更多時間靈修﹐亦想更有耐性﹐於是我決定由一月一日開始每晚都用毛筆抄寫靈修經文﹐迫自己慢慢睇﹐慢慢默想。

子爵府

不錯的活動喔! 可以使心思平靜。
你打算用磨墨的方式或是用墨汁呢?

要想想怎樣避免家中小朋友染到整臉整手墨黑喔。呵呵呵。

我今天就發現細女用粉筆畫黑板畫到整臉整手粉筆灰。呵呵呵。

別墅

各位好兄弟好姊妹新年快樂~
我頭胎BB還有三個月就出世,今年家裡應該同ndw的家差不多熱熱鬧鬧吧!^_^
展望要在這一年好好祈禱,求主告訴我,我家中各人心中真正需要,好讓我的禱告更具體!丈夫與父母生命更貼近神,能夠「從前風聞有你,如今親眼見你」。
祝大家的家都充滿主同在的幸福哦~~~

大宅

回復 5# ndw 的帖子

用現成墨汁。
避免我個女去搞﹐方法好簡單﹐我畫左一幅好恐怖嘅畫﹐入面有D好醜樣嘅人﹐我個女睇完之後就唔敢去搞喇。

首頁

尾頁

跳至