跳至

首頁

尾頁

複式洋房

大家有冇打算俾bb食輪狀病毒疫苗?
係咪$750左右?
2次定3次好?

別墅

以我所知, 只有"1次" 和 "2次" 疫苗架咋喎?!

仁安兒科e生提意食兩次, 可能藥力分散呱, 我bb已食一次, 3 個月後才食第2次.

複式洋房

係咪有好多牌子架? 你食個款叫咩名?

大宅

我問過診所姑娘..佢話六個月內要食哂..如果係兩劑既..我依邊就$650一劑..三劑就$450一劑..有d 媽咪話三劑果間藥廠出過事 (唔知咩事)..所以我會揀兩劑

複式洋房

原帖由 kathykat 於 11-1-2 17:18 發表
我問過診所姑娘..佢話六個月內要食哂..如果係兩劑既..我依邊就$650一劑..三劑就$450一劑..有d 媽咪話三劑果間藥廠出過事 (唔知咩事)..所以我會揀兩劑

請問邊區呀?

大宅

原帖由 siubo888 於 11-1-2 17:42 發表

請問邊區呀?

藍田

複式洋房

原帖由 fanchan007 於 11-1-1 23:35 發表
以我所知, 只有"1次" 和 "2次" 疫苗架咋喎?!

仁安兒科e生提意食兩次, 可能藥力分散呱, 我bb已食一次, 3 個月後才食第2次.

已食一次? 咁快? 唔係要滿2個月咩? thx!

複式洋房

頭先岩岩同BB去食,邊食邊嘔,一陣要再去食過,要比多500蚊呀,大家記住空肚去呀(個姑娘又無提我,shit)!

別墅

我小B係6週就食左第一劑啦... 姑娘叫去食之前1.5HR飲奶...

大宅

請問其實幾時食最好??係8weeks定係足左兩個月後??

別墅

我都足6WEEKS比囝囝食左...食前要2個鐘前奶左奶.... 食完后至少半個鐘先食得奶~

醫生話足6WEEKS就食得~

複式洋房

我個BB上一餐係食之前兩個鐘咖啦,都嘔!!!第二次再去食就3個鐘,仲要只係比佢食60ml,今次終於無嘔lu,thanks god!但係佢就超肚餓。

別墅

1. 我bb是在6週時食第1次的.(收費$700.00)

2. 仁安供應的牌子是Rotarix (要食2劑, 疫苗需要在寶寶6週至24週內完成, 而2劑疫苗最少相距4週)

3. 雖然支疫苗甜甜地又細細支, 但由於係雪柜出黎, 所以完全係一支"凍飲", bb會唔慣, 仁安護士姐姐好細心, 逐少少咁tum我bb飲, 結果好順利咁飲哂成支囉.

** 真係要一提: 食前2小時和食後半小時, 唔好食奶或飲水呀, 護士姐姐話怕bb嘔奶會side支疫苗 **

複式洋房

my BB just eat today on his 2 months, he like it .. it is hk850 ..
i also give him a fever medicine just to get prepare .

首頁

尾頁

跳至