跳至

首頁

尾頁

大宅

o岩o岩去屯門e院檢查完,e生模完我個肚話ar b頭仔已轉,而且有小小落左產道喇,今日先32w3d..唔知會唔會早產ar

別墅

咁你唔好行咁多啦!!

大宅

我都怕呀 ....
但我未睇醫生 ... 唔知調左頭仔未呢 !!
你要小心 d 呀 ..

複式洋房

我都係, book晒時晨架麻,千祈唔好早出世!

男爵府

原帖由 maninb 於 11-1-3 15:35 發表
o岩o岩去屯門e院檢查完,e生模完我個肚話ar b頭仔已轉,而且有小小落左產道喇,今日先32w3d..唔知會唔會早產ar

模肚, 已知ar b落左產道?
我每week都照u/s, 醫生都話u/s睇唔到喎.

別墅

我前幾日see doctor 都係話bb頭已轉下, 但就無話落在產道. 我仲問doctor會唔會早產, 佢話應該唔會wor. 而加35wk2d, 我都唔希望早產呀, 我仲未開始放產假呀!

複式洋房

我都好怕早產, 依家34週1day, bb頭29週已轉左, 雖然32週時醫生話未落產道. 但近排宮縮多左好多, 個肚又好墮, 分泌又多左好多, 有時都唔知係咪羊水.....擔心早產多過擔心生個時痛.

大宅

我都係咁, 28wk 果陣仲作早產入咗 PWH 添, 依家 34wk 啦, 阿 Be 頭仔都轉咗啦, 都唔到我再驚佢幾時面世, 最緊要佢健健康康咁就得啦.......

複式洋房

我都好怕早產~ 最好新年先出來

複式洋房

回復 9# maninb 的帖子

落左產道=會早產??
E生, 點講呀??

大宅

佢大力咁"禁"我肚近恥骨,講明會有d痛,之後佢就話ar b頭仔已轉,跟住我就問,會唔會有機會轉返上反黎ga?(因為我驚ar b又轉返上黎,腳出先就慘),e生就答:唔會喇,已經有小小落左產道..

複式洋房

去照Ultrasound, 醫生都話阿B個頭己轉了...
我都好驚早產, 因為呢排多左好多唔知係分秘物定係羊水的物体...所以我唔敢行咁多...

複式洋房

醫生都話我阿B個頭轉落去,不過佢冇話落左產道,佢用手摸下咋,但係就冇痛囉~
而家心情好緊張呀,唔知阿B會唔會早出黎...

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我都好驚早產,,
宜家35weeks 但係呢3日成日都急c,,1日痾3次都仲急
今胎仲要係生完大囡無幾奈又有..
好驚bb因為咁會易d早出世

我星期3先產檢,,
希望E生會唔會話我知BB可能早出世na
我過埋下星期3放產假先唔洗no pay
細b你1定要對我好d..
唔好要mami no pay放產假就好na

別墅

我28w去私家檢查時,醫生話bb已經轉左頭,胎盤落左少少,不過冇咁快生得,我初初都有d擔心bb會早產,有驚無險而家已經35w喇,仍然一d動靜都冇,緊張同情緒唔好都會影響bb,所以平常心最好

大宅

我有2個friend個bb都係36w先落產道,不過e生冇叫我入院check應該冇咩事掛,而家開始2w檢查一次,下次係34w+,到時再問下e生

別墅

我要返埋下個星期先放產假,
bb頭係32週已經轉左喇...
之前就想要兔bb~依家淨係望佢
我放假先好出世呀~我都好擔心~

別墅

原帖由 shanshantam 於 11-1-4 10:22 發表
我要返埋下個星期先放產假,
bb頭係32週已經轉左喇...
之前就想要兔bb~依家淨係望佢
我放假先好出世呀~我都好擔心~

我同你一樣, 之前望佢係兔bb, 而加只望佢等我放左假先出世! 希望佢乖聽話啦! 我要返埋 21Jan 呀.

大宅

我預產期係26feb,所以10feb先開始放,好鬼驚,仲有成個月唔知挨唔挨到

大宅

BK Milk勳章 畀面勳章

睇黎大家既情況都係咁上下, 我今日岩岩覆完診, 醫生摸完一輪都話我個B個頭已經轉左.
加上我呢個星期分泌都多左, 個肚又墜, 下陰又漲, 有時行得多更加會覺得痛痛地添

各位JM, 努力呀! 最後既階段係最會吃力D. 一齊加油~~

首頁

尾頁

跳至