在職全職

跳至

首頁
34567...31

尾頁

水晶宮

yes, Dr kong 有醫術 but 冇セ醫得
佢係有料 law, but 你一定要 head 住佢, otherwise 佢会欺善怕惡

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

mimi005 發表於 11-4-13 21:35
yes, Dr kong 有醫術 but 冇セ醫得
佢係有料 law, but 你一定要 head 住佢, otherwise 佢会欺善怕惡 ...

非常同意!

水晶宮

give me 5
: )

公爵府

回覆 mimi005 的帖子

咁DR KOO係咪NICE同埋D藥又點呢? DR KONG 隔離果個DR WU有無人試過? 真係搵個好醫生好難
我本身係取單返公司CLAIM, 可以每次$400!

別墅

有關江醫生既COMMENT,真係超級同意呀!!!

唔知大家有無睇過劉鈺棠呢位老醫生。。。佢係我見過最有醫德既醫生。。你無事既話,佢一定唔會開藥,幫你檢查過晒之後有時錢都唔會收。。有事你話唔食藥佢真係會話架。。

雖然我估佢本身有柏金遜,因為見到佢手震(唔係腦退化,所以只係影響佢行動同有D手震)

雖然佢唔係兒科醫生,但係我地一家同兩個小朋友自細都係睇佢,你有心問,有心聽佢講解,會學到好多保健的知識。。。見完佢會令我好放心,因為有事佢會好小心處理,無事佢都會好實在咁話你知。。。

佢係浸會醫生叫我家人去開刀做手術時,已經話根本唔係果件事,好彩我地有聽佢講,後來證實真係另一個問題,而係唔應該做手術既!

好擔心佢會退休,因為唔知可以全心盡信另一位醫生啦。。。
有興趣看更多正向親子管教自家實習經驗? 一起為和諧親子關係而努力!
http://hk.myblog.yahoo.com/[email protected]/

水晶宮

回覆 BBChu 的帖子

dr. koo
ma ma de su
Ai............... difficult to find a good doctor

別墅

Me and my family have been seeing Dr Koo for more than 10 years la, so far OK la. But I don't really like the replacement doctor when he was out.

Alison is P5 now, and lucky that we don't have secondary school allocation problem, otherwise, her study attitude will probably drive me crazy.

BBChu> don't think your girl will have any problem, most of the SRL girl will go to the secondary school.

別墅

I heard this comment from other Mei Foo families, so must be true.

子爵府

我地就一家都睇馬思醫生, 就係覺得佢有醫德, 有愛心, 雖然d藥唔係好strong, 因為佢唔prefer食太strong既藥. Dr. kong, 我都有同感佢醫德真係無mud, 不過佢太多公職係身, 成日都好似好busy甘. 同埋我覺得佢有d市僧.

公爵府

CCYPP 發表於 11-4-14 00:03

有關江醫生既COMMENT,真係超級同意呀!!!

妳講既醫生係邊期呢?

公爵府

Jocelyn 發表於 11-4-14 13:49
Me and my family have been seeing Dr Koo for more than 10 years la, so far OK la. But I don't really ...

Jocelyn

Long time no talk!!!! My girl will be OK to SRL Sec. if she can keep her ranking in school. Do your daughter play any activity?? My girl is busy for playing table tennis.

公爵府

Bowiema 發表於 11-4-14 16:28
我地就一家都睇馬思醫生, 就係覺得佢有醫德, 有愛心, 雖然d藥唔係好strong, 因為佢唔prefer食太strong既藥. ...

雖然吾想有下次, 但都要試下其他醫生

別墅

劉醫生咪係江醫生鄰近幾個舖(背住診所門口右手邊幾個舖位), 即係閉門大吉前既餃子妹分店旁呀....

有興趣看更多正向親子管教自家實習經驗? 一起為和諧親子關係而努力!
http://hk.myblog.yahoo.com/[email protected]/

大宅

Dr. Kong,

佢係有料,而且又係兒科,他都成日超時,但他的護士態度平均都算有善,不過就好似BB Chu咁講,他看得太多人,有時好"行",尤其是一見到D細路都讚佢地係醒目仔.....,講兩句就話唔駛怕,打發你走似的。
若找他最緊要,唔好怕的他的態度好飄忽,點都問清楚,你問,他就會答!有時心情好,他拿著本醫學書和你傾呢!

公爵府

CCYPP 發表於 11-4-15 09:56

劉醫生咪係江醫生鄰近幾個舖(背住診所門口右手邊幾個舖位), 即係閉門大吉前既餃子妹分 ...

THANKS!

公爵府

琛探長MaMa 發表於 11-4-15 16:05

Dr. Kong,

可能一開始就睇佢啦! 都慣左! 其實睇過夏文綺, 不過D退燒水食完都吾退, 而陳志成, D藥就吾係幾靚! 等我試下其他先再COMMENT!

別墅

嘩。。夏文綺。。成日話人ASHMA,然後叫你吃善古靈(佢收成$10一粒,仲要佢日日食,有用就話JE),信左佢三個月,阿女果時都無改善,果時以為佢係兒科專科嘛。。後來睇劉醫生,同另一位醫生,都話阿女根本無ASHMA,而且佢唔可以完全無做任何CHECK UP就斷定孩子係ASHMA,按另外兩位醫生指示,用其他方法處理左問題。。。。唉!!所以我以後無再睇過夏醫生。。。。

公爵府

CCYPP 發表於 11-4-15 23:15

嘩。。夏文綺。。成日話人ASHMA,然後叫你吃善古靈(佢收成$10一粒,仲要佢日日食,有 ...

大家吾講真係吾知!!! 另外係大萬0對面果個余XX又係好差, 我老公肚痛, 竟然講到佢係情緒病

子爵府

BBChu,

果個余xx係好鍾意話人有情緒病架, 不過聽聞佢醫鼻敏感係幾好既.

大宅

回覆 CCYPP 的帖子

夏醫生都算是個細心醫生,病者歷史都問得好清楚,但唔知點解,她真的,係唔係都話人是哮喘!
青蛙糖是好貴啊,在一些較平宜地區藥房配藥最少都要$280一盒(30粒)

首頁
34567...31

尾頁

跳至