自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

原來我咁out,我阿仔高小,好多同学有手提(咁又唔多見iphone),我驚佢唔開心,問佢要唔要手提,佢答我:"暫時冇咁既需要."

珍珠宮

其實不足為奇
見到佢地, 我諗返細個玩'神奇畫板',
只不過呢個年代進化到咁啫

原帖由 viewer 於 11-1-6 21:59 發表

珍珠宮

原帖由 梅媽媽 於 11-1-6 20:36 發表
係囉!一來睇到佢地個書包係幼稚園 ,二來套校服非常污糟(白變灰)所以先有d驚訝.
原帖由 梅媽媽 於 11-1-6 20:53 發表
但係佢阿媽都聽到,又無話佢而且還對住我笑笑.咁即係事實啦?

佢亞媽笑未必就係事實喎, 可能個細路習慣'吹水',
個亞媽笑個仔啫(可能覺得佢牙尖咀利好醒呢 )
(你見佢套校服咁就知佢亞媽點湊仔 )

子爵府

畀面勳章

絶對同意, 我不會買比我嗰仔

咩都咁容易拎到, 大個小小挫折都受唔到, 同埋真的好怪異, 無社交活動, 無人際關係, 難道第時都係開部機就可以交到真心朋友嗎?
原帖由 Edithcsm 於 11-1-6 23:21 發表
呢幅相....令我覺得有D...灰灰地...
點解個個細路都淨係對住部野? 咁多個小朋友一齊, 唔係應該大家嘻嘻哈哈有講有笑咁o既咩? 而家個個都淨係眼定定望住自己部野... 零交流...
...

侯爵府

畀面勳章

原帖由 oooasis 於 11-1-7 17:59 發表
我覺得富養小朋友無問題
如果咩都唔比小朋友(特別系d合理的要求),慢慢佢地就會對物質好渴望,累積左太多慾望在心中,大個好容易被小小利益誘惑到,被人呃或者挺而走險。
為左買個lv而去援交的女仔大多都來自窮且唔識教育仔女 ...

曾經有老人家說過:女孩子要富養,男孩子要窮養.....現在想來,不無道理。

首頁

尾頁

跳至