嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

請問chu chu普通嘅十字嘴係咪容易食過chu chu母乳十字嘴啊?
我BB平時埋身食,
間中用樽食一餐,
佢好似唔識食母乳十字嘴,(食得好慢,唔多願食)

係咪應該同佢轉普通嘅十字嘴好D呢?

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

有無人知??

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

埋身餵既 BB, 好多都唔識食奶樽, 好正常既

我覺得唔關奶咀事, 因為食人奶, 利仔係圈住食, 奶樽係平放食, 2者不一樣 (我自己初頭係醫院有試過餵仔仔食人奶, 係護士講)

因我侄仔係全人奶埋身食, 一轉奶樽就戒奶唔飲

複式洋房

我用chuchu普通十字咀, 冇用過母乳個隻, 比較唔到... 我都係幾乎全埋身餵, 耐唔時至用樽補奶粉, 但我個b兩樣都冇問題

其實個個b習慣唔一樣, 如果你個b真係唔啜母乳十字咀, 你即管try下普通個隻啦!

大宅

我之前都買母乳奶咀俾阿囡,佢係食人奶,埋身餵,我都諗住母乳奶咀好d,點知佢又係啜得好慢,用普通十字咀就完全冇問題,

男爵府

我2隻都用過, 母乳個隻奶咀超難啜, 普通十字咀都難ga, 不過用佢支奶咀針"吉"大d 個孔就ok d, 我個女成日食到無心機, 再係甘, 我會全部奶咀換晒...

首頁

尾頁

跳至