論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

民房

找TURINxH 前顧主
出生日期: 82年X月14日
在香港做過年半
家住觀塘

大宅

好媽媽勳章

請問係未想問下個姐姐之前GE工作表現呢? IF YES, 我就覺得唔使搵前顧主, 我都唔考慮...佢係HK 做左半年就斷約, 肯定有問題 LA!
當年我揀左個係香港做左1 個月, 佢話同老人家溝通唔到, 我以為OK LA, 點知..... 又食又拎, 又講大話, 又懶到出汁....結果... 9個月後我換人~~
瓜瓜哇哇哇

別墅

斷約工人都請?Good luck.

別墅

正所謂,(肥水不留別人田),做佐年半都cut 佢contract.都唔差在個半年啦,agent可能會話: 佢好好,因顧主對佢唔好,so 係佢自己resign, 你會相信嗎? 請斷約工人...真係要小心d好.

大宅

半年就炒,一定好唔掂,agent fee + 机票 + 保險 + 驗身fee.....,用半年唔用成本唔低.唔係好料!

民房

佢現在係係海外的,呢家AGENT真係冇得好選擇,呢個巳是最順眼了,因呢家AGENT要換過個比我,所以焗住要用番呢家AGENT

我都唔係抱好大希望,多數唔會要呢個,但都係想睇下會唔會搵到舊顧主

大宅

原帖由 queenievenus 於 11-1-11 15:54 發表
佢現在係係海外的,呢家AGENT真係冇得好選擇,呢個巳是最順眼了,因呢家AGENT要換過個比我,所以焗住要用番呢家AGENT

我都唔係抱好大希望,多數唔會要呢個,但都係想睇下會唔會搵到舊顧主 ...

所以我一定唔会叫agent換人,佢有好料都比新client啦.
換個唔好的工人,到時補机票/一個月通知仲傷.

別墅

我之前agent介紹的工人唔好, 要換人, 佢個時話工人好難搵, 一個月後, 介紹做左五個月的工人, 話佢前僱主唔好, 講到工人好好, 便用左, 點知換來一個樣似45歲, 話35歲, 成日無拿拿自己在尖叫, 我仔同婆婆成日比佢嚇死, 仲同我講, 太太我好驚, 果心jump好快便坐在地上, 我咪問佢, 要唔要叫十字車, 佢話坐下休息下便可以,(eg, 佢洗碗打破了, 過馬路見到車行駛向她的方向, 見到有狗向他迎面行過來, 不小心倒左D水落地...etc) 一個月仲有4-5日如是, 所以斷約工人, 咪心軟, 不要請吧!

洋房

My previous helper worked for me for 19-20 years. And, I got a break-contract helper, she came to work for only 3 months, I paid one month advance to her. She worked in Saudi Arabia before came to HK. Then I try to find a brand new who just visit HK.

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 queenievenus 於 11-1-11 13:48 發表
找TURINxH 前顧主
出生日期: 82年X月14日
在香港做過年半
家住觀塘

不要請斷約公主!!我家有一個,用了一個又斷約啦!

衰agent 海X(荃灣) C 小姐 + 衰印公主 仲住日惹咁差遠...waste my $$$$$$$$
PK gov't !

複式洋房

我揾咗一個在HK做咗2年5個月, 續了第2個約, 斷約是因family problem(返去同老公分居), 有release letter, 可以嗎?因唔係咁多可以拺?哪間大型agent好?嘉X(Jcca...)好嗎?

首頁

尾頁

跳至