跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

之前睇左個POST,我見果位媽咪好醒,入院前將D有扣M巾整好先...其實我係唔知有扣M巾係點...所以頭先我開左一包....

見包裝上面教係頭尾COOL條橡筋上去就得...咁點樣用呀?橡筋COOL上去有咩用?我之前見有人話會用野綁...係咪要自己另外買呀??

禁止訪問

大宅

畀面勳章

原帖由 crow 於 11-1-11 15:02 發表
我有穿網衭,唔洗穿扣都固定倒喎!

網褲真係咁穩陣架?其實我有諗過拎條網褲試著下....不過就係得個諗字....

禁止訪問

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

紫袍入面真空,開刀的話AR姐會幫你用繩束到5洗網褲都5會甩,SO我地5洗識用
順產的話落地著網褲就咁成塊墊用5洗用繩

複式洋房

其實係味一定要用有扣架?我買左兩包都係貼既,又晤知醫院送果兩包係扣定貼喎。。

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

開刀就要用扣的~第一日落5到床姐姐幫你換
順產就貼的OK~BUT你5知自己會5會緊急開刀麻?

原帖由 yanniefa 於 11-1-11 15:54 發表
其實係味一定要用有扣架?我買左兩包都係貼既,又晤知醫院送果兩包係扣定貼喎。。

伯爵府

我都唔識扣,我呀媽試範過我睇
但都唔係好識,感覺好易甩

大宅

個d 都老公入到去產房, d 醫生護士叫佢幫手整架喎~

大宅

畀面勳章

原帖由 crow 於 11-1-11 15:39 發表
係呀,仲可以洗反再著,不過手洗好啦!
你生完唔會陏得好勁架嘛,塊巾龍舟咁大好難走位架,個扣可以攝入網衭穿實佢,不過我就無呢個需要囉. 網衭好好著架,夠哂彈性同透氣. ...

我就係覺得厚左D....好似41CM果D夜用長D薄D....不過我知東區唔比用貼型M巾...

真係好彩有你解答...唔係真係傻下傻下...唔識用...
網褲我有好多條...可以唔洗...著完就掉...

大宅

畀面勳章

我知東區醫院一定要你用有扣M巾....我之前入院...見有D太太無買....老公又唔可以即時買比佢...真係唔知點算呀...

yanniefa,唔係間間醫院都一定要你用有扣M巾,你係私家...應該唔洗用...

花花b...你亞媽咁潮既...識得用...我諗我亞媽一定唔識用...

charmmykk,咁搞笑...叫老公整?我驚我老公到時雞手鴨腳呀....到時唔知好嬲定好笑...哈哈

禁止訪問

複式洋房

我初初只係唸住貼既方便d先買,真係唔知開刀又唔同丫。。但係我又唔想再買,一定用晤曬丫

我諗到時醫院唔會見死不夠,唔比住有扣既用住先呱,如果唔係到時流晒落張床,拒自已都有排做啦!

甘床墊洗唔洗買呢?我見醫院送4,5片,唔知夠唔夠

禁止訪問

侯爵府

叻叻勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

你係私家生?
如果你無預備
佢地仲開心啦
反正你每用一样野照計番錢之嘛
原帖由 yanniefa 於 11-1-12 03:16 發表
我初初只係唸住貼既方便d先買,真係唔知開刀又唔同丫。。但係我又唔想再買,一定用晤曬丫

我諗到時醫院唔會見死不夠,唔比住有扣既用住先呱,如果唔係到時流晒落張床,拒自已都有排做啦!

甘床墊洗唔洗買呢?我見醫院送4,5片,唔知 ...

大宅

畀面勳章

原帖由 戲如人生 於 11-1-12 11:37 發表
你係私家生?
如果你無預備
佢地仲開心啦

係呀,私家生唔驚架...你帶唔夠野....佢樣樣計返錢之嘛...

複式洋房

係丫,私家生
不過我見醫院張list好多野都有送埋,只係日用品要帶。。但係床墊唔知幾耐換一張。。
因為醫院只係送4張咋
原帖由 戲如人生 於 11-1-12 11:37 發表
你係私家生?
如果你無預備
佢地仲開心啦

大宅

畀面勳章

原帖由 yanniefa 於 11-1-12 20:43 發表
係丫,私家生
不過我見醫院張list好多野都有送埋,只係日用品要帶。。但係床墊唔知幾耐換一張。。
因為醫院只係送4張咋

應該夠用架啦,最夠到時醫院都有,最多都係比錢,你唔好買啦....無謂買多左仲浪費....

大宅

你係咪私家生呢? 私家的套餐會包"床墊"
但政府就唔會包,入院前要自己買定, 一定要大張的尺寸, 我係瑪麗生,入院後要檢查就要姑娘就會問你有冇帶"床墊", 冇就要落7仔買,超級貴幾倍

原帖由 yanniefa 於 11-1-12 03:16 發表

甘床墊洗唔洗買呢?我見醫院送4,5片,唔知 ...

大宅

其實唔一定要網褲的,可以買平平地普通內褲都得,著完就掉,係醫院的亞姐同我講的, 佢話網褲只係包得貼D 媽媽巾,又貴又唔低

開刀的...會幫你手整條媽媽巾
順產的...就甘放係褲仔到

床墊的話, 政府生的就一定要自己買定, 要買大一點尺寸, 因為入院就已經即刻用啦...
係醫院的七仔買, 超級貴的
(用剩了就留番第日帶亞B出街時用)

希望以上資料可以幫到你們啦, 我係 0906 MAMA

首頁

尾頁

跳至