自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

原帖由 kammm_0520 於 11-1-19 17:34 發表
但講真.我有個中學朋友佢把聲又係類似泥d聲.但佢唔係chok既係天生既.所以我都聽慣左.又唔覺得話好難聽.反而思琦妹就太高音喇

而家多左女仔有卡通聲, 出街買野耐唔中就會聽到有靚妹sales把聲係咁, 都唔知點解, 又唔見上一代既人有d咁滑稽既聲!

大宅

靚妹sales都仲易接受D,我屋企附近街市菜檔有個阿姐仲勁呀,幾十歲人,把聲真係聽到你起雞皮架

原帖由 gion 於 11-1-19 23:17 發表

而家多左女仔有卡通聲, 出街買野耐唔中就會聽到有靚妹sales把聲係咁, 都唔知點解, 又唔見上一代既人有d咁滑稽既聲!

琥珀宮

佢練住把聲上鼻音,加上喜歡將尾音拖長,又唔覺佢有懶音,似乎係一種習慣成性既懶可愛說話方式。搵詹生教下佢正常發音啦!

珍珠宮

原帖由 ada_790712 於 11-1-19 17:29 發表
如果湯寶珍因此而自殺的話就
我都覺得她今次是作狀了點,不過都是第一次做,希望大家包容她一下,謝!

人要不斷從逆境中學習,呢d叫 AQ,唔係下下要保護,好似小朋友咁,唔使樣樣都要保護佢,唔係就真係好易跳樓啦

禁止訪問

畀面勳章 大廚勳章

禁止訪問

禁止訪問

畀面勳章 大廚勳章

禁止訪問

禁止訪問

好媽媽勳章

伯爵府

熱血勳章

尋晚第一次睇, 原來湯寶珍議員 真係咁難頂!

不過司琪妹把聲都唔好得幾多, 只係佢咬字比較清晰, 但把聲唔襯個節目咯, 我總會覺得係一把比較沈實, 成熟的聲音會比較襯個節目個feel.

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

佢把聲真係好難頂!我以為真係配左音,昨晚看看,唓,都係個把姣聲,又轉台,我老公一聼到佢把聲大叫"轉台,轉台呀!"唔轉台好似個電視爆炸甘,笑死我
---生命無價,請支持領養---

大宅

簡直係噪音!!!宜家比人cut左聲咪舒服哂啦!!如果咁都要自殺,真係唔死都冇用.有意見先有進步!Ada小姐,你唔會係比人話一話就會自殺呀?

禁止訪問

好媽媽勳章

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 ada_790712 於 11-1-20 08:44 發表
不如你係佢面前講啦!如果有人跟你的小朋友說:「你看你的小朋友表濱,超造作,成個格都係o靚模格,一個字"cheap"!! 」,你個心會怎想呢?

如果係我聽到咁, 我會唔開心, 但我亦會反思一下究竟係唔係, 不竟表演都係想帶給別人歡樂, 而唔係想令人不安, 作為表演者, 如果唔比人批評, 係唔會有進步,唔會知自己問題係邊, 如果唔比觀眾表達自己的觀感, 咁咪仲獨裁過大陸

侯爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

一個思想正面同積極既人,受到批評係會諗下點改善,唔係諗自殺,如果佢因為把聲既問題去自殺,咁比佢死好過,佢咁大個人,你使咩替佢擔心。

男爵府

李司棋都係天生卡通聲啦,不過唔會覺得佢把聲刺耳woh,我num司棋姐真係有下過苦功去控制把聲。

大宅

欣宜好過佢好多, 只係出道時因母親太呵護佢, 相反令佢更難行. 但她真係天生好嗓子, 見佢e家都好努力呀!

欣宜無"湯碗真"咁"cute", 見到佢的假眼毛便倒胃口了. 再加埋高八度, 講嘢又鬼食嚟咁超速"lur"咗去, 第一集見到佢我都已經 , 我老公仲笑我:係咪同佢有仇? 佢極少見我咁話一個人, 見佢鷄手鴨腳仲把火, 佢倒咗人地成bucket apples, 果度market price 都有都有千多元la...但真係好頂佢唔順
原帖由 ada_790712 於 11-1-19 18:15 發表
預左好&唔好都會比人評係啱,不過就唔好太過份就可以了!
其實鄭欣宜當年都有想過自殺的,但她為了肥肥所以......

男爵府

畀面勳章

湯小姐成日扮可愛,琴晚成個大蝴牒放係頭到都唔知想點
我初初睇時同c6講,你估佢把聲係原本咁定扮出黎,但佢
每次提高八度咁講野真係好難頂.

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 ada_790712 於 11-1-20 08:44 發表
不如你係佢面前講啦!如果有人跟你的小朋友說:「你看你的小朋友表濱,超造作,成個格都係o靚模格,一個字"cheap"!! 」,你個心會怎想呢?

唔知點解你成日要維護佢(之前已經見過幾次),你同佢有親?

人地做藝人,如果演出差俾人批評係好正常,唔洗講到要自殺咁嚴重。 (不過我唔贊成有藝人被揭私隱,唔涉及犯法或道德問題而受批判。)
你用人地個小朋友做比喻好有問題喎,唔通你係湯小姐阿媽?
....

複式洋房

除咗把聲,嗰對加工甴曱腳眼捷毛夠嚇死人!! :

首頁

尾頁

跳至