懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我早兩個星期已在廣華做了度頸皮和驗血檢查, 結果我是屬於「低風險」, 不知是否準確? 因我已是屬於高齡, 真係些小擔心! 又不想抽胎水, 此終有一定的風險! 可給我意見嗎?

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章

唔好咁擔心啦~政府醫院都會有一定嘅醫療設備....之前睇開私家佢都建議我返政府到照OSCAR佢話有咩事政府醫療齊備好D跟進好D.....價錢同私家照一樣.....如果妳仲係好擔心...妳就係出面私家檢查多一次

大宅

我1胎時冇做OSCAR, 所以唔知道, 但下星期會去KWH做
其實想問係咪在肚皮外度頸皮同驗血就OK?!
唔該晒!
不過我覺得政府D儀器都好齊呀, 佢話你低風險就應該冇問題了! 因為佢地自己都要KEEP RECORD, 應該唔會出錯的我覺得

原帖由 karkarma 於 21-1-2011 03:42 PM 發表
我早兩個星期已在廣華做了度頸皮和驗血檢查, 結果我是屬於「低風險」, 不知是否準確? 因我已是屬於高齡, 真係些小擔心! 又不想抽胎水, 此終有一定的風險! 可給我意見嗎? ...

大宅

原帖由 carine007 於 11-1-21 16:23 發表
我1胎時冇做OSCAR, 所以唔知道, 但下星期會去KWH做
其實想問係咪在肚皮外度頸皮同驗血就OK?!
唔該晒!
不過我覺得政府D儀器都好齊呀, 佢話你低風險就應該冇問題了! 因為佢地自己都要KEEP RECORD, 應該唔會出錯的我覺 ...

放心吧, 我本來是去 c+ 照的, 後來政府又比期我,我問 c+ ge 姑娘, c+ 照和政府 照的content 是否一樣, they said the same: blood test + u/s. What's more important, they (and some other c+) will also send the blood and u/s readings to govn't hospital for ratio caculation. They don't have their own labs. So it's ultimately the govn't labs tell you whether you are high risk or low risk!

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章

唔便擔心....度頸皮只係一種叫法...同平時照超聲波一樣....但重點量度BB頸皮位置

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

其實私家同政府都係做同一樣野,
我個私家都叫我唔駛哂錢,
係政府做都一樣

別墅

應該都可信

首頁

尾頁

跳至