跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

如果真係有後補 唔知學校係點樣揀既呢~?
要再面試定係點呢~?
原帖由 joey-yan 於 11-1-25 11:01 發表

咁我好彩少少,打左幾次就通,哈哈~

別墅

原帖由 諾軒 於 11-1-25 11:23 發表
如果真係有後補 唔知學校係點樣揀既呢~?
要再面試定係點呢~?

呢樣我都想知呀~
唔知果日面試係咪有俾分數俾小朋友,跟住順序排隊後補呢~

男爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原帖由 faye_faye 於 11-1-24 22:45 發表
肖珍同真光正校都收左上午, 點好?

已經好幸福, 好好彩......
不是每段愛情都會有美好的結果;
但一段關係如果缺少了愛與包容;
就注定會失敗。

「人生若只如初見,何事秋風悲畫扇?」納蘭性德《木蘭花令 · 擬古決絕詞》

男爵府

今朝打去學校登記後補, 校務處既人同我講, 係會根據面試分數既高低安排後補, 換句話說即係高分既就可以後補. 我有問佢可唔可以知道小朋友當日表現既分數, 佢就話校方唔會透露, 總之今個星期內都收唔到電話通知既就即係冇機會. 但校務處既人都補充話, 願意放棄學位既人真係好少, 所以都唔好抱太多期望.

別墅

原帖由 ntk_mami 於 11-1-25 13:47 發表
今朝打去學校登記後補, 校務處既人同我講, 係會根據面試分數既高低安排後補, 換句話說即係高分既就可以後補. 我有問佢可唔可以知道小朋友當日表現既分數, 佢就話校方唔會透露, 總之今個星期內都收唔到電話通知既就即 ...

如我所估計既排隊後補安排.......咁大家後補既朋友仔唯有靜心地等埋呢個星期囉~

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

正校 pm

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我諗囝囝都冇咩希望
原帖由 joey-yan 於 11-1-25 15:39 發表

如我所估計既排隊後補安排.......咁大家後補既朋友仔唯有靜心地等埋呢個星期囉~

大宅

2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

原帖由 諾軒 於 11-1-25 17:13 發表
我諗囝囝都冇咩希望
me too

大宅

原帖由 cherry小石川 於 11-1-25 17:23 發表
me too

我都係頭先去左留位....

媽咪:cindy~  大女:boey~ 細女:coey~

別墅

原帖由 諾軒 於 11-1-25 17:13 發表
我諗囝囝都冇咩希望

其實我仔果日表現好好,老師拖佢出黎果陣仲話佢好乖仔,叫我24號上網睇放榜.......點知一樣唔收,哈哈~

複式洋房

有冇小朋友IN時要家長一齊IN而又收左嫁?

我個仔唔收,因為本來行入IN時,個MISS一手就捉佢入房,嚇死我同我個仔......HAHA
之後一齊IN囉........乜都玩晒答晒........100%
結果..........唔收.....
咁我用唔用人事再入好呢?
但我唔LIKE靠人事...........

子爵府

原帖由 ebutterfly323 於 11-1-25 11:03 發表

咁你打算點AR? 一個上午, 一個下午, 未成日接返學湊放學?

係呀 唔想晨咁早抄醒個女 唯有睇下上午有冇後備 冇就慘喇

大宅

各位落選的小朋友的家長,曾經我也同你地一樣, 為個仔入唔到呢d 名校而傷心, 想左好耐點解.. 但係,當我知有d學校主要係靠人事後,我無事啦, 我都無再為個仔入唔到呢d名校而傷心,反而開心, 因為我個小朋友真係靠自己實力而入左一間無咁出名的幼稚園. 那豈不是更好嗎?

大宅

其實10mins可以睇到小朋友既性格同知識咩?所謂既interview都係例行公事!當你見到周圍既人靠人事入到心儀既學校,唯有安慰自己!!
原帖由 miffypekkle 於 11-1-27 10:07 發表
各位落選的小朋友的家長,曾經我也同你地一樣, 為個仔入唔到呢d 名校而傷心, 想左好耐點解.. 但係,當我知有d學校主要係靠人事後,我無事啦, 我都無再為個仔入唔到呢d名校而傷心,反而開心, 因為我個小朋友真係靠自己實 ...

子爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回復 74# leklekjolie 的帖子

其實唔一定係個個人都係靠人事而入心儀既學校的.
DoDoDo

大宅

當然唔係個個都會啦,但係自己有認識既人咁做,只想講出感受

大宅

眼見自己小朋友in時比起其他既有笑容,開心,答晒所有問題,連下午班offer都冇,真係好唔開心

大宅

原帖由 leklekjolie 於 11-1-27 12:01 發表
眼見自己小朋友in時比起其他既有笑容,開心,答晒所有問題,連下午班offer都冇,真係好唔開心

不要傷心, 幼稚園只係一個開始. 如果小朋友努力,再加上學校的教導, 父母的鼓勵, 同佢地一齊行過要行的路,小朋友將來都會有好成績, 前景.

男爵府

畀面勳章

係 , 我都覺 要有人事關係 , 如果識咩咩校長, 收的機會又高d , 我都係要平衡吓自己 , 因為其實我都覺得自己小朋友表現得好好, 但因為無人事網 , 所以落算 , "miffypekkle" 講得岩 , lee 個先係起步 , 仲有好大段路要行 , 我相信憑自己的實力, 一定係會有成果 !

子爵府

其實唔係得佢一間靠人事o既........就算其他幼稚園,你識d校長miss,都會收你先啦..同埋如果真係靠人事個d,好似唔洗面試日去面試架~~人地一早留晒位架喇.....其實佢難入,真係多人揀,人事可能只會影響好小...成1200個小朋友報名,先收380個左右,即係有8百幾個唔收,所以入唔到都唔代表自己小朋友有問題架........我仔08年讀個時,先500幾人報名,同e+差成部....唔知係咪e+出生率高左~~

首頁

尾頁

跳至