跳至

首頁

尾頁

子爵府

me too,好緊張......亞女面試表現好差,所以好擔心~~

子爵府

收左二校下午呀......我揀上午架,不過應該係佢表現唔好,所以收左下午..........弓喜你地,收左上午呀,我想問你地有冇姐姐哥哥讀緊架??

子爵府

原帖由 ebutterfly323 於 11-1-24 20:02 發表

我女有個堂家姐讀咁K3, 我有影埋佢本手冊學歷表去交FORM
上星期2早上, 幼稚園GE班主任打俾我嫂, 問佢個女係未有個妹, 以學校所知, 佢好似得個幾個月大GE 細佬, 校務處問究竟係堂妹OR 表妹....我嫂照講話係堂妹, 都 ...

咁應該有關係,因為影左手冊,不過都要你女叻叻先可以上午,因為我大仔讀緊,我女表現唔好,所以只收左下午~~

子爵府

原帖由 ebutterfly323 於 11-1-25 11:03 發表

咁你打算點AR? 一個上午, 一個下午, 未成日接返學湊放學?

係呀 唔想晨咁早抄醒個女 唯有睇下上午有冇後備 冇就慘喇

子爵府

其實唔係得佢一間靠人事o既........就算其他幼稚園,你識d校長miss,都會收你先啦..同埋如果真係靠人事個d,好似唔洗面試日去面試架~~人地一早留晒位架喇.....其實佢難入,真係多人揀,人事可能只會影響好小...成1200個小朋友報名,先收380個左右,即係有8百幾個唔收,所以入唔到都唔代表自己小朋友有問題架........我仔08年讀個時,先500幾人報名,同e+差成部....唔知係咪e+出生率高左~~

子爵府

原帖由 leklekjolie 於 11-1-28 12:11 發表
以前睇到電影新聞,當自己既仔女入到心儀幼稚園,小學,中學,大學會開心到喊出黎,未做人媽媽既時候覺得使唔使咁誇張,但係現在自己都要去經歷就明白當中既感受,所以以前阿媽成日都同我地講"第日做人阿媽你就知",真係要做 ...

我前幾日先講過呢句說話,我仔6月派小學,我都好擔心,我老公話你唔係會喊呀..........haha

首頁

尾頁

跳至