跳至

首頁

尾頁

別墅

回復 16# joey-yan 的帖子

乜唔係下個星期中會有消息?係依個星期call waiting?

男爵府

好媽媽勳章

嘩...2008年時得500人報, 我個仔2009年已經有800人....可想而知, 選小學時又有排爭...

原帖由 ~惠惠~ 於 11-1-28 00:29 發表
其實唔係得佢一間靠人事o既........就算其他幼稚園,你識d校長miss,都會收你先啦..同埋如果真係靠人事個d,好似唔洗面試日去面試架~~人地一早留晒位架喇.....其實佢難入,真係多人揀,人事可能只會影響好小...成1200個小 ...

大宅

以前睇到電影新聞,當自己既仔女入到心儀幼稚園,小學,中學,大學會開心到喊出黎,未做人媽媽既時候覺得使唔使咁誇張,但係現在自己都要去經歷就明白當中既感受,所以以前阿媽成日都同我地講"第日做人阿媽你就知",真係要做左人阿媽至知

子爵府

原帖由 leklekjolie 於 11-1-28 12:11 發表
以前睇到電影新聞,當自己既仔女入到心儀幼稚園,小學,中學,大學會開心到喊出黎,未做人媽媽既時候覺得使唔使咁誇張,但係現在自己都要去經歷就明白當中既感受,所以以前阿媽成日都同我地講"第日做人阿媽你就知",真係要做 ...

我前幾日先講過呢句說話,我仔6月派小學,我都好擔心,我老公話你唔係會喊呀..........haha

大宅

原帖由 leklekjolie 於 11-1-27 12:01 發表
眼見自己小朋友in時比起其他既有笑容,開心,答晒所有問題,連下午班offer都冇,真係好唔開心

唔好咁,一開始聽到唔收我個女我都好唔開心...不過宜家已經諗通左~~小朋友讀得開心就得架啦,唔係事事咁理想~我諗我個女好大機會會讀激活,希望佢讀得開心~

媽咪:cindy~  大女:boey~ 細女:coey~

大宅

我都諗通晒囉^^依家好開心

大宅

原帖由 leklekjolie 於 11-1-29 10:31 發表
我都諗通晒囉^^依家好開心

係個天安排你小朋友讀另一間更適合佢的幼稚園呀~

大宅

x 2

大宅

好媽媽勳章

原帖由 ~惠惠~ 於 11-1-28 00:29 發表
其實唔係得佢一間靠人事o既........就算其他幼稚園,你識d校長miss,都會收你先啦..同埋如果真係靠人事個d,好似唔洗面試日去面試架~~人地一早留晒位架喇.....其實佢難入,真係多人揀,人事可能只會影響好小...成1200個小 ...

要更正, 今年派1500張FORM AR~~
你講得ARM AR, 如果靠人事, 就唔需要晨咁早去排隊攞FORM, 然後又要D 小朋友單對單INTERVIEW LA, 我一直覺得LEE 種形式對一個2-3歲GE 小朋友黎講太恐怖 LA!!!!

之前我都有影印我女個堂家姐手冊一同交FORM, 原來真係冇用, 要直屬先得, 因為我嫂ARM ARM 星期五家長日, 個班主任問我嫂我女最終入唔入到....如果真係有用就唔使咁問。
瓜瓜哇哇哇

複式洋房

恭喜晒入到真光的小朋友!!

首頁

尾頁

跳至