夫婦情感

跳至

首頁
34567...10

尾頁

大宅

Re: 天蠍座媽媽...

PINKAVA ,

唔好咁嬲同喊啦~唔靚啦~

男爵府

superlover_mak 寫道:
PINKAVA ,

唔好咁嬲同喊啦~唔靚啦~

我發覺靚唔靚都無所謂啦, 結左婚後, c佬都唔會理你有幾靚, 即使真係打扮到靚爆鏡, 佢都唔識欣賞 :tongue:

男爵府

ava.
有冇可能你唔理屋企咁多野.自自然佢會覺得唔妥就走去做埋呀?! 一係就d瑣事你放手先.....等佢頂唔順而開口話你的話,咁你就話好忙湊緊仔之類..你自己都放鬆d.好多野.自己一手好難做得晒架,盞自己辛苦仲要俾人覺得理所當然,因為佢都唔覺lor...但其他人做可能都有唔順眼之類..但唸下唔駛自己做就隻眼開隻眼閉啦~~~

我而家叫做好d, 以前食完飯..隻佬野都唔執就行鬼左去..而家...我擺一陣佢自己有時都自動自覺執d野入廚房..但洗都係我架啦...(叫做進步左dd架啦)

男爵府

vickym 寫道:
ava.
有冇可能你唔理屋企咁多野.自自然佢會覺得唔妥就走去做埋呀?! 一係就d瑣事你放手先.....等佢頂唔順而開口話你的話,咁你就話好忙湊緊仔之類..你自己都放鬆d.好多野.自己一手好難做得晒架,盞自己辛苦仲要俾人覺得理所當然,因為佢都唔覺lor...但其他人做可能都有唔順眼之類..但唸下唔駛自己做就隻眼開隻眼閉啦~~~

我而家叫做好d, 以前食完飯..隻佬野都唔執就行鬼左去..而家...我擺一陣佢自己有時都自動自覺執d野入廚房..但洗都係我架啦...(叫做進步左dd架啦)

呢招無效架, 佢真係唔理lor, 次次都係我忍唔住, 所以次次都係我憫。 做女人真係唔公平, 佢又要返工, 我又要返工, 放工屋企野就一定女人做, 佢地放工就pair起度。

又唔識主動陪仔, 等個仔又係搵我陪, 佢就做佢自己野, 我成日都話佢: 我既時間就係個仔既, 佢既時間就係佢既

電視話: 要嬴人, 先要嬴自己
佢就: 要愛人, 先要愛自己

男爵府

佢又要返工, 我又要返工, 放工屋企野就一定女人做, 佢地放工就pair起度
→咁押韻既..?

愛自己係d男人至理名言呢~~~佢玩就大晒, 我做野就冇用~
我係屋企用電腦做正經野佢都話我啦~ 佢睇pc賭波就係正經呀...c未..?! 攪到我怕左要佢整多部腦自用..但仲未得閒整..焗住仲係同佢爭...你睇下呀..而家pc有咩大小事務又關我事...我自己又係半支半識d唔識d...已經夠煩啦~

屋企d野好多時都係我忍唔住自己走鬼左去做..而家做做下我都懶.大家pat係度lor!..睇下d野擺到發臭又好點都好啦..大家dou懶lor! 唔係點wor.你執到屋企點乾淨都係有得挑剔架啦..跟住就話我污糟又剩句句乞人憎,之前我都忟佢咁講野.而家佢有佢講,我有我唔做架啦~~~~一年半栽有心機先執啦...(不過我知你難d,話晒有阿仔係度)

洋房

10/28 -superlover_mak,babyhowie,
10/31 -小妮子,vickym,ivy_lau,m9394pp
11/5 - vinccilau
11/6 -kk1706
11/7 - CHKWAN, Little_Sandy, 心心媽媽
11/8 - ABCD媽咪
11/9 - mickeywinnie3, wig
11/10 - Pui_Pui , mycathy
11/12 - shan999,oknsca, mikitten
11/13 - christywai
11/14 -tammyhw
11/15 - 聰明豆
11/17 - kfwong, uran
11/19 - 羊羊
11/21-小詹
11/22- loloma, winbee,bitty
11/22 - peovicmar
Peony Wu

男爵府

m9394pp 寫道:

我同你同一日, 亦都係鬼, 我有兩個女女, 宜家tor緊第三個

嘩,你好勇,三個好辛苦,我都曾經諗過,
但而家2個仔仔都開始大,唔再想負擔了。

子爵府

嘻嘻, 唔好笑我, 我讀書時都幾多人追架, 我識既天蠍女朋友又係多人追既。
PINKAVA 寫道:
mycathy

夠話天蠍座好性感, 性慾強, 吸引人, 多2性追求啦====> 我又唔覺喎。

[size=small]有個問題想問咁多位, "天蠍座媽媽..."同"夫婦情感"有咩關係呢?
您好!由於親子王國及教育王國已禁止用戶於簽名檔內張貼來自其他網站之網誌、facebook群組或相簿等之連結,因此閣下簽名檔內容已被刪除。

男爵府

PINKAVA 寫道:
呢招無效架, 佢真係唔理lor, 次次都係我忍唔住, 所以次次都係我憫。 做女人真係唔公平, 佢又要返工, 我又要返工, 放工屋企野就一定女人做, 佢地放工就pair起度。

又唔識主動陪仔, 等個仔又係搵我陪, 佢就做佢自己野, 我成日都話佢: 我既時間就係個仔既, 佢既時間就係佢既

這招有用的,只要你千萬不可忍唔到而去做先,同時你亦要話佢仲有一招就是教個仔,仔仔唔做就要話個仔,要仔仔自己做返,
當仔仔習慣自己做,佢就會幫你話爸爸,到時爸爸就會做。

子爵府

superlover_mak,
我同老公又唔會成日吵喎, 我地既關係係越來越好果隻, 結婚後仲好過結婚前, 我係好惡, 但唔會成日閙佢喎, 咁妳要控制下啦, 邊個男人鐘意俾人閙呀, 多數受軟唔受硬架。

我又想問下大家, 係唔係有d咩都要即刻解決, 例如同老公有argue, or佢激親妳地, 都要即日解決, 我有時同件餅有argue, or俾佢激親, 都要三口六面講清楚or tam返我(我會俾機會佢), 先去瞓架。人地話哩d係天蠍座既性格喎。
您好!由於親子王國及教育王國已禁止用戶於簽名檔內張貼來自其他網站之網誌、facebook群組或相簿等之連結,因此閣下簽名檔內容已被刪除。

男爵府

都要即日解決, 我有時同件餅有argue, or俾佢激親, 都要三口六面講清楚or tam返我(我會俾機會佢), 先去瞓架。人地話哩d係天蠍座既性格喎。

我就係呢d人

子爵府

我地結婚時都有做家務既問題, 因為兩個都唔鐘意做, 但當然我都係會做多d啦, 最後頂唔順, 咪請鐘點囉。

我同老公吵得最多既係佢唔夠浪漫,細心囉。

大宅

等我update下先,我同老公都係天蠍座架,同月只差六日,仲係佢生日先,所以佢實記得我生日,無得側側膊唔慶祝架.

10/28 -superlover_mak,babyhowie,
10/31 -小妮子,vickym,ivy_lau,m9394pp
11/5 - vinccilau
11/6 -kk1706
11/7 - CHKWAN, Little_Sandy, 心心媽媽
11/8 - ABCD媽咪
11/9 - mickeywinnie3, wig
11/10 - Pui_Pui , mycathy
11/12 - shan999,oknsca, mikitten
11/13 - christywai
11/14 -tammyhw
11/15 - 聰明豆
11/17 - kfwong, uran
11/19 - 羊羊
11/20 - yammyma
11/21-小詹
11/22- loloma, winbee,bitty
11/22 - peovicmar
[img align=left]http://www.dchome.net/emote/icon/548.gif[/img]

大宅

To All,

我都覺得我自己好情緒化ga~一時開心一時會好唔開心~

男爵府

Uran 寫道:
To All,

同意,我都好情緒化,有時仲好感性,
人地認為的小事,自己都會好感動及哭。

大宅

mycathy,

有時真係唔順超, 忍唔住要同佢過兩招~
明明大家都係做錯同一樣野, 佢只係會鬧我~
我now都冇咩點鬧佢lu~都廢事同佢嘈~但係咁仲衰~
我俾佢鬧得仲勁........真係唔知點~
係呀~我一定要即日解決~唔係我會訓唔到~
但佢就唔係, 永遠都要等第2日.........

大宅

kfwong 寫道:
[quote]
Uran 寫道:
To All,

我都係ga~有時睇電視我見到人地喊, 我又會跟住喊ga~
同意,我都好情緒化,有時仲好感性,
人地認為的小事,自己都會好感動及哭。
[/quote]

男爵府

情緒化,易喊...係我黎架... :-(

子爵府

我又係情緒化呀~! 好易開心好易唔開心。 :-(

子爵府

superlover_mak,
咁妳男朋友又衰d既, 做咩閙妳, 妳試下溫柔d對佢囉, 等佢心軟囉, 兩公婆(男女朋友)唔好計咁多囉, 唔好計邊個做多, 邊個做少囉, 除非佢真係好好好過份。
如果我老公閙(話)我, 我會嬲, 會唔出聲, 唔彩佢, 唔會同佢吵, 跟住佢知我嬲就會收。

首頁
34567...10

尾頁

跳至