嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

如題?
有無SIS第生完第一個,再度懷孕係孖B呀?
父母雙方有遺傳嗎?
知道係孖B後,會唔會覺得係大失預算?

男爵府

我咪就係囉!大仔十五個月,依加陀孖14week,知道果刻真係暈,但都係上天給我家庭的難得禮物,煮到黎先算,陀緊唔想諗太多,開心迎接

珍珠宮

我都係家吓大仔6YR ,孖b2.5YR, 家吓三隻係屋企不知幾嘈. 我果邊冇遺傳,爸爸果邊都好似冇,失預算當然有喇, bb都冇咁緊要, 大咗要學嘢果陣先至"金" . 仲有係分配時問帶佢地去學嘢喇...真係幾頭痛架,雖然係咁但係同佢地一齊真係好開心架.

原帖由 babykenny 於 11-1-29 12:18 發表
如題?
有無SIS第生完第一個,再度懷孕係孖B呀?
父母雙方有遺傳嗎?
知道係孖B後,會唔會覺得係大失預算?

別墅

好媽媽勳章

我都係大女6YR ,孖b 16個月, 冇錯, 而家不知幾嘈. 我同老公又係冇遺傳, 所以之前都唔知要唔要好, 唉, 不過而家先知冇決定錯 ~

失預算就一定啦, 但係冇辦法啦, 頂硬上, 大家一齊努力呀 !!!!

禁止訪問

伯爵府

BK Milk勳章

呢個問題, 咁似我老公尋晚同我講o既, 我話如果生o左一個想再追多個好唔好....老公話如果一追o既係孖點算好....

其實都無得算....硬食~~~~但係中孖o既咁難都得....一定會好開心

子爵府

我係呀, 生左個大囡5yrs, 而家對龍鳳8個月......

大宅

畀面勳章

大家一齊努力呀.....

大宅

Me 2. Elder kid 4.5 yrs old. Twins 23 mths. Woo, so so busy and noisy every day. But really happy.

Of course, money is becoming stressful and agreed with bigbighei, time allocation is the toughest.

別墅

yes yes ... 大女5月就3years old, 孖仔就快4個月啦...

別墅

原帖由 Ellen0225 於 11-2-13 01:15 發表
yes yes ... 大女5月就3years old, 孖仔就快4個月啦...

我仲激, 我大女11 歲, 二女7 歲, 孖仔1歲

複式洋房

嘩! 你大女二女可以幫手照顧仔仔...
我大女20個月, 孖B下個月出世啦, 真係要頂硬上...

大宅

請問你地安排孖B係自己湊 + 一個工人/請二個工人湊呢?有冇SIS 可以分享吓.

別墅

我大仔5.5歲,孖b7個月,沒有遺傳.
而家親人+工人,其實而家請緊多1個,咁到時親人日日來一陣,唔會留過夜

大宅

到時2個工人湊,D 工序點安排呢?2個工人又可能唔啱,會唔會好麻煩呢?
原帖由 Nicoletaka 於 11-2-15 12:22 發表
我大仔5.5歲,孖b7個月,沒有遺傳.
而家親人+工人,其實而家請緊多1個,咁到時親人日日來一陣,唔會留過夜

大宅

Wow, glad to see so many people got the same situation as I do. My elder son is 11 years old and the twin girls are just 4 years old. I inherit the genes from my family. I think I've entered the another stage and just passed the though time since three kids are growing older now. However, I think the harsh time is how to take care their homework and find a good school for them. At the moment I'm busy with my elder son's P6 exams and hopefully he can be promoted to his own secondary school at Kowloon Tong.
We've got no relatives to help and just depend on the maid to take care of the kids because I've to work to support the financial problem. Life is never easy! Add Oil!

別墅

hc1018, 真係巧合, 我同你一樣, 大仔剛16個月, 第二胎孖14週, 醫生同我講孖的時候, 我第一個反應係大獲, 但見c6就笑微微...
我本來想快啲多一個, 一次個辛苦啲...點知, 人算不如天算....遲啲屋內有3個bb要照顧!!

洋房

我是3胎四個小朋友

大的15,中間的龍鳳胎9,LAST的7. 最初未CHECK到龍鳳胎係怕兩個BOY,因為第一個是男孩,如果三個BOY,真係勞氣死!好彩.

別墅

Mrs. Tam 你好勁, b+龍鳳仲有勇氣再生多一個, 我現在想起都頭痛, 又同c6講現在帶一個出街都要預多一個鐘先出到門口, 3個睇怕出唔到街.

別墅

我个女四歲,而家孖女15个月, 老公果边有遺傳..雖然好嘈但好開心, 3个小朋友嘅出現令我同老公再比心机轉工再搵多D $$. 再搬大D屋
佢地係我地原動力!!

大家孖B 媽咪! 努力!!

首頁

尾頁

跳至