跳至

首頁

尾頁

大宅

想問下各位有去c+做產檢既jm...

之前咪一直都係大約4個week去一次既...甘你地過左28week之後, 係唔係隔2個week去一次??

因為我個度依家要我隔2個week去一次....好貴呀~ 就黎睇都破產啦....

大宅

原帖由 bbmelodycc 於 30/1/2011 17:40 發表

之前咪一直都係大約4個week去一次既...甘你地過左28week之後, 係唔係隔2個week去一次??

因為我個度依家要我隔2個week去一次....好貴呀~ 就黎睇都破產啦.... ...

係,過左7個月(28wk)後,2星期看一次C+,到9個月(36wk)後,每星期看一次C+直至生。每次產檢約$430包藥及照聲波。

大宅

我個醫生就話28週後要睇密d, 不過佢都話3-4個星期一次可以了, 都唔駛2星期咁密, 所以我約左下次返去都係4個星期後, 再下次就係3星期, 我個醫生新年後加價, 每次產檢要貴100元, 加幅都幾高

大宅

舊客都要加呀?
一加加100都幾貴wor

原帖由 zovin 於 11-1-30 21:49 發表
我個醫生就話28週後要睇密d, 不過佢都話3-4個星期一次可以了, 都唔駛2星期咁密, 所以我約左下次返去都係4個星期後, 再下次就係3星期, 我個醫生新年後加價, 每次產檢要貴100元, 加幅都幾高 ...

BB你要健健康康啊!

複式洋房

我27w睇完醫生都係同我約返4星期睇下一次...

男爵府

畀面勳章

我個醫生就話28週後要睇密d, 不過佢都話3-4個星期一次可以了, 都唔駛2星期咁密, 所以我約左下次返去都係4個星期後, 再下次就係3星期, 我個醫生新年後加價, 每次產檢要貴100元, 加幅都幾高 ...

係呀 zovin, 我同你係睇同一個架... 我下次去都係加左價呢~ 加幅真係好大啊.... 搞到我已經諗緊... 將來有bb, 重去唔去佢度睇~ ><"

複式洋房

上次27W嗰陣私家醫生叫我呢個禮拜返去,我呢個星期都31W喇喎!

別墅

我上次29w去睇過, 醫生叫我一個月後再返去, 即係下次覆診已經33w, 佢冇特別叫我要睇得密d喎~~~

民房

我26weeks時睇,佢都係叫我六個禮拜很返去咋喎!不過我覺得都depend on你同bb個case!

大宅

係呀, 我覺得真係加得好多, 每次藥費都另計, 加加埋埋米成七百元一次(因我每次都要鈣片同鐵丸),係呢依媽媽, 你而家幾耐睇一次呀?我已經約左下次同再下一次, 因為個姑娘話新年假後會好多人, 叫我約定先, 我上次28週, 約左4星期後再睇, 再下次就係3星期後, 我都唔知幾時先要2星期一次, 同埋咁貴, 睇多幾次真係破產, 不過好彩都係睇到4月,而家都要睇, 因為跟開, 下一胎先再諗啦
原帖由 依媽媽 於 11-1-31 11:09 發表

係呀 zovin, 我同你係睇同一個架... 我下次去都係加左價呢~ 加幅真係好大啊.... 搞到我已經諗緊... 將來有bb, 重去唔去佢度睇~ >

男爵府

畀面勳章

原帖由 zovin 於 11-1-31 14:23 發表
係呀, 我覺得真係加得好多, 每次藥費都另計, 加加埋埋米成七百元一次(因我每次都要鈣片同鐵丸),係呢依媽媽, 你而家幾耐睇一次呀?我已經約左下次同再下一次, 因為個姑娘話新年假後會好多人, 叫我約定先, 我上次28週, ...

因為我本身係qe跟的助產士有開鈣片 & multi維他命俾我, 所以我除左第一次見張醫生有攞葉酸, 之後每次都係only 照u/s架咋~

我上次係 26w6d 去睇... 下次約左31w6d去睇囉... 醫生 & 姑娘都冇叫我要睇密d... 可能見阿b同我都冇咩事.. 所以唔洗去咁密... 我又未book 3月的appointment喎~ 因為下次去都成2月尾啦~

大宅

你地個個都唔洗睇甘密....

我又比人呃$$了....今次真係破產.....

大宅

我睇開張 x , 又係新年後加 $100 , 無藥

大宅

我睇養和, $1400, 乜都冇...

別墅

我下星期-29 weeks, 都去做產檢... 上次醫生話睇埋29 weeks哩次.. 下次都係2 weeks就去一次.. 跟住36 weeks之後就一1 weeks一次...

我睇開張x的... 我上次就聽到佢d姑娘同第二個媽媽話就黎加價... 但係我比錢果陣就無同我講... 哎...如果加價就"甘"啦.....

原帖由 bbmelodycc 於 11-1-30 17:40 發表

因為我個度依家要我隔2個week去一次....好貴呀~ 就黎睇都破產啦.... ...

複式洋房

我都睇張x 無人同我講要加價啊 真的嗎 他話28w後2w一次 不過他好full 想book都要等 結果我一次過book左2次先

大宅

原來呢度咁多人都係睇張醫生架, 個姑娘係無同我講加價, 只係我上次比錢時見佢張新價目表先知, 以我記得, 佢只係寫一般照超聲波同做唐氏加左價, 其他好似都照舊價

大宅

E? 睇黎我比人搵笨就真...26W個陣叫我今日返去(約28W), 費事過左年太耐喎...

而家開始就2W檢查一次, 到36W就一週一次, 真係勁甘...

男爵府

畀面勳章

係呀.... 我事前知道係因為剛介紹左朋友睇張x; 我朋友同我講姑娘話新年後加價, 要$530~

於是我上次去咪問下姑娘囉.... 因為我9月我第一次睇張x時, 都知佢暑假岩岩加完價... 由$380 > $430; 但舊証的就唔洗加。

所以我問姑娘我地舊証係咪唔洗加, 她話唔係... 全部都係要加.... 但真係加得好多囉... 加成$100啊~ 上次佢都係加$50之嘛~

佢個新price係由2月9日起生效啊~

大宅

下, 原來暑假先加過架咋, 咁佢真係加好多同成日加喎, 唔知係米因為佢都收得多症, 唔驚無人睇呢!
原帖由 依媽媽 於 11-2-2 12:08 發表
係呀.... 我事前知道係因為剛介紹左朋友睇張x; 我朋友同我講姑娘話新年後加價, 要$530~

於是我上次去咪問下姑娘囉.... 因為我9月我第一次睇張x時, 都知佢暑假岩岩加完價... 由$380 > $430; 但舊証的就唔洗加。

所 ...

首頁

尾頁

跳至