婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

真係唔明....已經特登岩岩個星期六99約晒姑9大伯一家同我地食團年飯啦, 又話年30晚要再食, 又係一大家人......

係佢自己要咁早食團年飯架........食完又食, 我外家唔駛食架?

禁止訪問

大宅

我99都係有兩次團年, 一次係所有男家的親戚食, 尼個會提前好多日前做的.
另一次係只有6299及我一家食, 尼次團年, 6299佢地會就我阿媽放假而定, 因99唔洗返工, 我阿媽要返工.
SO....結婚5年有多都未試過撞期....所以我又唔覺有咩野..

但, 我知尼版好多人的99唔會就的...所以我都幾感恩.

大宅

好媽媽勳章

我都係架,年三十晚同年初一都要,我又ok喎!女家唔食正日囉!嫁左比人都預左。

伯爵府

畀面勳章

我連住3年係要...

年三十晚要食圍年飯.
初一要去6299家,(c6 d親戚來哂)
初二要去6299家開年.(c6 d親戚來哂)
初四,五,六要同6299去62凡的親戚家拜年.問題係,同初一.二個班人係同一班......(次次係午餐加晚餐先放人)

留初三赤口比我女家,佢都好自私...
年年搞到我超辛苦,初二一大早偷時間反媽媽到拜左年先.........

日日9.00開始就狂call 我地返來未.....

今年我要c6初一.二是旦選一日返6299到.其家日子我要返女家,同埋都要休息下架,一年才得個丁甘多假,吊頸都要"頭"氣架~~~

男爵府

我奶奶呢個月生日, 都前前後後食0左3次生日飯0拉...

佢未講話要唔要團年... 不過佢平日日日都係我屋企食飯... 仲團咩年呀...
違規簽名-超版代刪

伯爵府

環保接龍勳章

我婆家都有兩次呀, 娘家又要團兩次, 好熱鬧, 夾岩時間咪得lor, 日日都有節目好有節日feel, 我覺得好happy

首頁

尾頁

跳至