自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

侯爵府

身邊好幾個朋友/親戚個老公都係月薪10幾20萬.
有時真係諗.點解我遇唔到個咁既人....

咩人/咩方法先可以識到有錢人....

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

其實我應該知足,另一半條件樣樣都好過我,我算執到,但有時我希望佢能夠叻啲。唔係學歷高啲,而係叻啲,辦事能力高啲。

至於錢當然無人嫌多,但有錢男人唔夠叻男人吸引到我,不過眞係遇到個叻男人又點?可能人格差到無人有。

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

原帖由 WChan 於 11-2-1 17:08 發表
有相士話過我有"傷官", 睇嚟都係要靠自己, 無得享夫福.

我個喜神係食神!
唔知好唔好?
但係好奇,我老公成曰怕我餓,成日不停叫我食野

子爵府

2018復活節勳章 環保接龍勳章 親子王國15週年勳章

老公對自己好, 又錫個仔, 生活算無憂, 已經好感恩!

珊瑚宮

環保接龍勳章

無呀..

大宅

原帖由 bkfans123 於 11-2-1 16:37 發表
無....只要老公係對我好ge, 吾在乎有無$$:lol::" />

我諗法同你一樣喎~~~

男爵府

夏天玩到顛 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 TobiMom 於 11-2-6 13:35 發表
我20歲前都有咁諗既 , 之後就覺得一切都係緣份 , 我同老公同一間中學 , 但分開上下午班 , 反而畢業後先黎拍拖 , 到而家都咁多年了......

自己又唔係靚 , 脾氣又差 , 得個 5呎2 , 有d 肉地咁囉 , 老公係高瘦型 , 眉粗粗 , 個樣好惡死 , 但得個樣惡囉 , 性格和善 , 人品好 , 同個樣真係好唔match 架

你個情況咁似我嘅...我又係 中學同學不過係隔離班
自己又唔係靚,得個 5呎2 , 有d 肉地咁囉 - 係囉!!!我咪就係咁囉
不過我老公(以前)係高瘦型 , 眉粗粗 , 個樣好惡死 , 但得個樣惡囉 - 即係扮豬食老虎,而家好少少喇~大隻左dd
但係就性格和善 , 人品好 - 係呀,好顧家架,以前未結婚一出糧就比好多錢返屋企做家用,而家就到佢管錢,因為我係負責使個嗰
我老公成日都話佢係"草"錢,我係"使"錢...同埋你條命如果係旺夫嘅,佢唔需要有好多錢,但係令你衣食無憂喎~仲想點呀???

子爵府

BK Milk勳章

我無諗過~淨係感恩有個錫自己既老公
貓也好,狗也好,請愛護尊重每個生命體

伯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我20歲前都有咁諗既 , 之後就覺得一切都係緣份 , 我同老公同一間中學 , 但分開上下午班 , 反而畢業後先黎拍拖 , 到而家都咁多年了......

自己又唔係靚 , 脾氣又差 , 得個 5呎2 , 有d 肉地咁囉 , 老公係高瘦型 , 眉粗粗 , 個樣好惡死 , 但得個樣惡囉 , 性格和善 , 人品好 , 同個樣真係好唔match 架

有無錢都好啦 , 我覺得而家幸福已經足夠 ....

做人要知足

比上不足 ,比下有餘           願我們身體健康 ,闔家平安

子爵府

好媽媽勳章

我都有諗過點解老公唔係有錢人,不過如果我老公係有錢人我都唔會識到佢或者都唔輪到我做佢女朋友.
不過我最諗得多係點解買左咁多年6合彩都未到我中啫

子爵府

其實睇完呢個Topic都好有感想,自已其貌不揚(諗自已都未必駕得出),我以前同好多異性朋友都好friend, 但就從來無人追,跟住識左老公,拍左8年就結婚,雖然我唔大富大貴,但生左囝囡,又無返工,又有工人用,我已經好滿足 !

相比我有個老死(結左婚就少聯絡),佢好靚,貌似郭可盈,預唔到有$$$人不講,好男人都預唔到,前兩年,工有無,樓又賣,阿媽又死左,年紀又over 35歲, 我覺得佢真係幾唔好彩,所以大家真係要知足常樂 !

pinkpink

伯爵府

好媽媽勳章

物以類聚
所以我唔會識到有錢人,也無可能會同有錢人做 friend
我好滿足現狀,更希望一直唔好變

男爵府

原帖由 我想生三個 於 11-2-1 16:48 發表
有夫緣而又享夫福的女命,原居基本上要具備以下六個條件:

1.官殺為喜神
2.局中無傷食剋官殺
3.官殺要有才財生旺
4.無論官殺,只需要一粒就夠,兩粒算多,再多則惹禍;又官又殺,稱爲官殺混亂,是女命夫緣劣之斷應。
5.日支夫妻宮不 ...

我仲衰, 生於戊申日﹣﹣陰陽差錯日其中一日。註定婚姻不好。

珍珠宮

大廚勳章

諗呢D嘢好似對老公唔係太好...

同埋我好相信,無錢係煩,但有錢更煩,當其他女仔見到你老公有錢,就係悲劇的開始...mouth: mouth:

大宅

好媽媽勳章

例如女係1.7..男的1.5...
女的20幾...男的40啦

大家介意嗎?

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

哈哈 係呀
agree.:;pppp::;pppp:
原帖由 wonwhy 於 11-2-6 00:31 發表
其實我覺得好多人都介意身高..多過有錢呢?

THE CORDS ARE NEVER REALLY CUT.

大宅

好媽媽勳章

其實我覺得好多人都介意身高..多過有錢呢?

瑪瑙宮

我又無諗過要識到有錢人, 況且我未識過真係有錢o既人, 或者我將來係都未定, 我都希望係, 因為我未試過有錢, 同瘦. haha~

別墅

我就唔恨啦!我識好多個有錢老公一係有二、三奶,一係就成曰唔喺身邊,我老公都話若果好、好有錢,真係好難避免唔出去偷食喎!

水晶宮

醒目開學勳章 BK Milk勳章

x2.

原帖由 jacky_0805 於 11-2-5 20:45 發表
一齊幸福咪得!

首頁
12345...8

尾頁

跳至