自由講場

跳至

首頁
34567...8

尾頁

翡翠宮

以前做野, 見到好多所謂有錢人, 唔識佢地你仲以為係寶, 見過佢地D真面目...就真係執到都要喊三聲
番屋企再望下自己個老公, 真係覺得自己好幸福囉

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

其實真係好有錢又好錫老婆真係有但好少, 可以唔為生活擔憂, 而老公可以幾錫自己已經好幸福...所以平凡都係一種福氣...
施比受, 更有福

侯爵府

無唸過, 因為有錢唔等於幸福.

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

知足常樂,
一切隨緣。

珍珠宮

好媽媽勳章

我識果個無咁好彩, 又係同有錢仔結婚生左三個, 四仔LA俾人拋棄, 因果男人識左第二個又靚又後生.

原帖由 EVA222 於 11-2-1 19:52 發表

未必一定,有手段最緊要,我姑仔個女,公屋出身,又無大學學位,幾反叛十幾歲就離家出走,個格幾進取,識到個住xx山公子,就咬實唔放,連生三個,終於有好日子過.
我女見佢d公子fd,d女友一係就門當戶對,一係就是進取型,講開呢 ...

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

珍珠宮

原帖由 EVA222 於 11-2-1 19:52 發表

未必一定,有手段最緊要,我姑仔個女,公屋出身,又無大學學位,幾反叛十幾歲就離家出走,個格幾進取,識到個住xx山公子,就咬實唔放,連生三個,終於有好日子過.
我女見佢d公子fd,d女友一係就門當戶對,一係就是進取型,講開呢 ...
Eva姐,唔怪之我冇達發啦,我份人從唔會算住人,更唔會耍手段,我純過蒸餾水呀:-(

伯爵府

原帖由 qc1220 於 11-2-1 17:55 發表
我覺得有錢果D男人多數都出過國讀書, 而佢地D老婆都係系外國讀書認識, 例如D同學仔甘.我識得幾個就係甘.

系咩,點解我唔覺我老公系有錢男既。。。。 我地都系外國讀書識姐。。。。

不過,老實講,又真系無認真林過點解自己遇唔到有錢老公窩。有時候當然會講笑話,如果你發左達就好喇個d,但認真既時候又無咁林過窩。可能現在我地衣食無憂,一年去2次旅行,但又唔可以俾我亂買野或者買名牌咁囖。但我覺得我老公系上進既,話唔定有一日距真系可以白手興家呢~ who knows?!
有d人嫁俾距個時系有錢,都難保之後唔會清袋。有d人嫁俾距個時無錢,但之後白手興家,中年發達呢~

珍珠宮

原帖由 jutau 於 11-2-1 16:39 發表
算係咁啦, 自己又唔係天香國色, 精叻能幹, 執到件唔駛憂柴憂米o既已算好好

其實好多唔係天香國色都識到有錢人, 先覺得原來係命水

禁止訪問

子爵府

原帖由 stkyo 於 11-2-1 18:43 發表
男女平等。你咁樣諗時,你既另一半都係咁諗。。。點解遇唔到個有錢老婆。

Yes, or a 有錢老婆 who has 大乳房 double DD!!

珍珠宮

原帖由 Joshua_BB 於 11-2-1 22:49 發表
無唸過, 因為有錢唔等於幸福.

呢個通常都係安慰自己既諗法

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

哈哈!有呀!我同老公都係係外國讀大學嘅同學(不過老公係彼邦出世)。
有時無錢買嘢時會諗點解我唔揀個有錢大陸仔呢?又或者揀個大把屋嘅鬼仔呢?wahaha!!

老實說,我老爺奶奶本身係香港人,佢地同老公都對我好好,如果嫁個有錢,佢地屋企人都未必有咁好。

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

哈哈~都唔係架,我表妹跟個男朋友,以前幾有錢下,一年至少去兩次旅行,渣靚車,買隻鑽石戒指大大隻。。。後來個男既有好多生意都蝕錢,而家都算OK,但係個男既一有D咩唔稱心就會拿我表妹黎做出氣袋。

原帖由 sasa@uk 於 11-2-2 05:11 發表

呢個通常都係安慰自己既諗法

珍珠宮

原帖由 stkyo 於 11-2-2 06:55 發表
哈哈~都唔係架,我表妹跟個男朋友,以前幾有錢下,一年至少去兩次旅行,渣靚車,買隻鑽石戒指大大隻。。。後來個男既有好多生意都蝕錢,而家都算OK,但係個男既一有D咩唔稱心就會拿我表妹黎做出氣袋。

...

我覺得呢d 事 (做出氣袋) 發生係在職貧窮既家庭更加多

大宅

畀面勳章

我唔會,咁你有冇諗下你老公都想娶個有錢的周秀娜呢!

民房

哈哈
或多或少都一定有o既

象牙宮

2024年龍年勳章

同意,比例上(做出氣袋) 發生係在職貧窮既家庭更加多 。

我都比較在乎學歷,學歷高 d o即男士, 修養好d, 又可以幫小朋友溫書。

公爵府

我自己反而覺得人品比學歷更重要,當然學歷亦不能太差,夠就可以了!因為出來做事人品好的機會都多啲!

首頁
34567...8

尾頁

跳至