跳至

首頁
34567...14

尾頁

大宅

原帖由 Almaz 於 11-2-8 12:45 發表
anson ma fb名係乜呀? 可能我無add佢.

我都好似無add佢?!

22sept09(22wk4d): 1.63lbs
28 Jan 10(10days): 3.088kg
27 Mar 10(2M10D): 4.7kg
27 May 10(4M9D): 5.6kg

男爵府

宜家天氣咁凍仲食雪條?
謝謝你既誇獎,個個媽媽都有自己既方法令bb快高長大既.不過快"高"長大特別啱anson 姐

原帖由 AsWife 於 11-2-16 13:04 發表

整雪條? ehehee

Anson 追得咁好﹐媽媽奶有功勞~

男爵府

pm 左你

原帖由 miemiedongdong 於 11-2-16 16:14 發表

我都好似無add佢?!

男爵府

畀面勳章

原帖由 天山雪蓮 於 11-2-16 16:32 發表
宜家天氣咁凍仲食雪條?
謝謝你既誇獎,個個媽媽都有自己既方法令bb快高長大既.不過快"高"長大特別啱anson 姐

or DNA.... 如果父母 DNA 係矮細﹐點餵都冇用....

que sera sera! 認識你讓我更富有。

男爵府

都係o家, 我咪就係矮細個種.女仔都算啦, anson 男仔黎既,所以希望高度呢樣野佢似爸爸唔好似我

原帖由 AsWife 於 11-2-17 14:02 發表

or DNA.... 如果父母 DNA 係矮細﹐點餵都冇用....

男爵府

畀面勳章

hi hi everyone~

大宅

好媽媽勳章

hi, hi
原帖由 AsWife 於 11-2-21 15:17 發表
hi hi everyone~

男爵府

hi hi,
大家有無覺得呢排d bb, 無啦啦唔知喊咩,又唔俾人行開. 唔止媽媽, 工人姐姐,連爸爸丫.甚至三唔識七既人突然係佢面前行開,佢都會喊.

男爵府

畀面勳章

原帖由 天山雪蓮 於 11-2-21 23:25 發表
hi hi,
大家有無覺得呢排d bb, 無啦啦唔知喊咩,又唔俾人行開. 唔止媽媽, 工人姐姐,連爸爸丫.甚至三唔識七既人突然係佢面前行開,佢都會喊.

唔覺....因為日頭得我係屋企湊女﹐宜家阿女有時唔跟婆婆... ho ho ho
不過佢慢慢習慣自己玩﹐可以自己睇書﹐玩玩具。

大宅

好媽媽勳章

佬佬不肯自己玩, 一見到我就要我抱住!
原帖由 AsWife 於 11-2-22 12:40 發表

唔覺....因為日頭得我係屋企湊女﹐宜家阿女有時唔跟婆婆... ho ho ho

男爵府

畀面勳章

原帖由 YuHangMum 於 11-2-22 13:04 發表

都係一時時....有時樹熊上身 >__<

男爵府

anson 宜家成日都跟住我.真係痴得好緊要.
上星期上playgroup差不多喊足全場. 佢阿爸直頭唔知點算

原帖由 AsWife 於 11-2-22 12:40 發表

男爵府

anson 唔駛抱,不過要係佢附近囉.
emma真係獨立,係咪仔嗲d既呢?

原帖由 YuHangMum 於 11-2-22 13:04 發表

男爵府

畀面勳章

原帖由 天山雪蓮 於 11-2-22 14:35 發表
anson 唔駛抱,不過要係佢附近囉.
emma真係獨立,係咪仔嗲d既呢?

我唸係到某個stage....好似佢宜家知道我行開都唔會喊 - 我會話俾佢聽‘媽媽去....., 好快返' 當然幾分鐘後我真係會再出現。 佢明白我只係暫離。

不過心情唔好果陣都係會扭....

我唸佬佬 & Anson 係咪比 emma 快一個 stage?所以痴身d?

男爵府

畀面勳章

原帖由 天山雪蓮 於 11-2-22 14:33 發表
anson 宜家成日都跟住我.真係痴得好緊要.
上星期上playgroup差不多喊足全場. 佢阿爸直頭唔知點算

btw, how's your neck?

子爵府

呢個階段的bb,似乎大部份都不能獨留佢一個人在某個地方,如在客廳只有佢一人,我個仔係無可能.一定行去搵人或喊.

男爵府

唔痛就無野,痛時就周身唔自在

原帖由 AsWife 於 11-2-22 14:58 發表

btw, how's your neck?

男爵府

我覺得係emma mature d. 因為佢有暫離既concept

原帖由 AsWife 於 11-2-22 14:54 發表

我唸係到某個stage....好似佢宜家知道我行開都唔會喊 - 我會話俾佢聽‘媽媽去....., 好快返' 當然幾分鐘後我真係會再出現。 佢明白我只係暫離。

不過心情唔好果陣都係會扭....

我唸佬佬 & Anson 係咪比 emma 快一 ...

男爵府

畀面勳章

原帖由 天山雪蓮 於 11-2-23 00:59 發表
我覺得係emma mature d. 因為佢有暫離既concept

今日又有新搞作 - 爬凳仔....話說我買既potty 有蓋可以當凳仔 (long高腳坐大人toilet),佢見到就自己爬上去係書架度搵餅食......
張highchair 我較到好低﹐方便我今朝坐係地下餵粥。點知夜晚佢自己'琴’上去.... >__<
越來越麻煩~

大宅

好媽媽勳章

佬佬都好鍾意爬上凳, sofa, 床, 但就未肯行 or 放手企!

原帖由 AsWife 於 11-2-23 11:02 發表

今日又有新搞作 - 爬凳仔....話說我買既potty 有蓋可以當凳仔 (long高腳坐大人toilet),佢見到就自己爬上去係書架度搵餅食......
張highchair 我較到好低﹐方便我今朝坐係地下餵粥。點知夜晚佢自己'琴’上去.... >__< ...

首頁
34567...14

尾頁

跳至