自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

大廚勳章 BK Milk勳章

大宅

原帖由 Joshua_BB 於 11-2-4 15:16 發表
我都有留意到佢, 又靚女又一口流利廣東話.
ME TOO !

禁止訪問

畀面勳章

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

幾靚女!!

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

子爵府

原帖由 rachel 於 11-2-4 22:50 發表
Support

認同, 我老公都有留意佢, 咬字清楚!
老實講, 我相信佢付出左好多努力(可能因為種族歧視問題), 相信佢應該會比時下班港孩大學生好好多:loveliness:

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 Crystal_C 於 11-2-4 17:37 發表
亞視新聞好似有個新嘅靚女,不過一時記唔起佢個名。

yes, I saw a 靚女記者 in ATV yesterday.... called X盼儂.

子爵府

牛年勳章

今次無線都算抵讚, 咁open.:)

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 Crystal_C 於 11-2-4 17:32 發表
個人意見only,英國差不多比呢啲少數民族侵略了,搭飛机往來英国,你會有的感覺以為自己去緊印度。

印度係小數民族?佢係世界第二大民族黎架,中國跟住就到佢地啦

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

唔知呢...我又唔係好睇得慣啦...由於曾見識過少數族裔既壞行為, 如破壞公物, 大聲喧嘩等等...感覺不大好...當然不能說全部既都唔好...但自己人始終支持自己人...港人加油呀~~~

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 Sindy 於 11-2-4 23:48 發表

係呀, 仲有說法係 ~ 中國起飛之後, 下一個強大o既國家好大可能係印度tim, 不容小覷.

btw, 我對哩個女記者好有印象, 雖然前幾日先係第1次見亦只係睇過佢唯一一次報新聞, 但覺得佢好靚女.

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 chinatea 於 11-2-4 20:32 發表
好有親切感以為返左星加坡,又有訪問billy一家印度人,又整油角又寫輝春,佢識d花名多過我添仲知道咩意思.

我都覺得星加坡係一個最能夠將多國民族融和o既國家.

珍珠宮

我覺得佢笑時,個咀形好似亞千億新抱
         ~~~酒逢知己千杯少   話不投機咪囉唆 ~~~

侯爵府

好媽媽勳章

tvb今年走左好多記者, 所以可以比d機會其他人丫ma.....

男爵府

男爵府

珍珠宮

大廚勳章

個樣睇唔慣,不過咬字同聲線的確幾好,如果佢係努力苦練出來的話,就好值得欣賞.

王國長老

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 王國長老 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

前排見到佢個樣時,
我同老公都打左個突!
好"實派"有位印度人面孔嘅記者!
不過佢咬字真係好清楚,
聲線都好好!
支持!!!
執仔之手 與仔偕老

大宅

係呀佢地好多都係係基層(不過衣家的高層都有好多印印啦),通常隻lung隻,好容易壯大,一個去了外國就帶哂成條村去,而且好排外吓,因佢地自己有好多生活習慣喺一定唔會同你共溶架,而你亦唔會溶入,例如佢地有一chum香料味,唔係好多人受得到。

d朋友中有一個笑話,世界未日嘅時候,全世界只會有兩種生物,就係馬蟻同印度人(因佢地人口多,同受得苦)。

絕無種族其視呀,只是chat吓咋。

但係我地班圍圍喂,有時自保會蝦吓佢地唔識睇中文,佢地多數只識聽識講。

我反而覺得佢地排外,多個我地排佢地。

原帖由 Sindy 於 11-2-4 23:48 發表

大宅

唔係呢個,果個好高貴同classy吓架。
得閒揾揾個名比你。
可能仲係junior,所以久不久先見到。

但通常好快比d高層立咗,無得拋頭露面(我識個班死老就係咁架啦)。
原帖由 ET.UFO 於 11-2-4 23:05 發表 yes, I saw a 靚女記者 in ATV yesterday.... called X盼儂.

大宅

好媽媽勳章

佢幾好吖, 聲線好講野有條理, 最緊要係無懶音唔會講野一舊舊! 做記者/主播最緊要係講野清楚之嘛, 佢係乜野人又有乜所謂?! 話分兩頭說, 其實我地身為香港人係咪應該覺得羞家, 一個印度人講廣東話仲好過我地既?!

首頁

尾頁

跳至