跳至

首頁
12345...6

尾頁

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

我之前睇開惠康隔離嗰間.上次去到未開,因為好辛苦,上去2樓睇,不過好多人無睇去番睇開嗰間等.睇咗2次都唔好,再去2樓睇,啲葯幾好,食2次就無咁辛苦,不過我嗰日去好似唔係原本個醫生,係代診既,無留意姓乜.
惠康對面嗰間,搶錢架,我唔會去睇.我個仔細要打肺鍊,佢貴人地成二百五一支.2,4,6,12M打一支共4支,即係賺多成千!!

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

做魚躍都9點半,你個仔仲未瞓?房無電視咩?

子爵府

HA, 我兩樣都唔鍾意, 不過為左兩個大帝~~ 點都要做..

別墅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

i'm working mama, this week i worked until 11pm everyday....very tired....when i came home, my son was already slept la....

子爵府

原帖由 venus_mama08 於 11-2-10 13:23 發表
i'm working mama, this week i worked until 11pm everyday....very tired....when i came home, my son was already slept la....

咁真係少左好多親子時間...
妳小朋友係米讀迦南嫁
之前仲返緊工果時, 日日都好想6:00正 ! 彈閘 , 快d返屋企抱下個寶貝~~

大宅

我覺得油塘最唔掂係冇好E生呀!幾個睇完都好似冇睇過咁,又要排到嘔!

原帖由 cotychan 於 11-2-10 00:07 發表
我之前睇開惠康隔離嗰間.上次去到未開,因為好辛苦,上去2樓睇,不過好多人無睇去番睇開嗰間等.睇咗2次都唔好,再去2樓睇,啲葯幾好,食2次就無咁辛苦,不過我嗰日去好似唔係原本個醫生,係代診既,無留意姓乜.
惠康對面嗰間, ...

大宅

我亞仔9點半訓左喇,跟住我又要洗下碗,執下屋,沖埋涼都11點幾喇!跟住上下網就訓啦,所以咪放棄左睇電視囉!

原帖由 cotychan 於 11-2-10 00:08 發表
做魚躍都9點半,你個仔仲未瞓?房無電視咩?

大宅

嘩,咁你真係攰到爆,又掛亞仔掛到暈呢~~
加油喔!

原帖由 venus_mama08 於 11-2-10 13:23 發表

別墅

yes ah, study cannan, my colleagues resign and new one not yet to come, so need pick up more job....:(

原帖由 carly.c 於 11-2-10 15:03 發表

咁真係少左好多親子時間...
妳小朋友係米讀迦南嫁
之前仲返緊工果時, 日日都好想6:00正 ! 彈閘 , 快d返屋企抱下個寶貝~~

別墅

yes ah jackie, very tired everyday...
aaaa....will ur son study Cannan K1 or change to other KG next year ah?

原帖由 寶媽咪Jackie 於 11-2-10 15:30 發表
嘩,咁你真係攰到爆,又掛亞仔掛到暈呢~~
加油喔!

大宅

首先跟各媽媽解釋一下,我仔仔和venus的仔仔是同學來的!

venus,我亞仔K1唔讀迦南喇,好好睬KV收左佢!不過我都好唔捨得迦南,亞仔好鍾意學校同埋d老師真係好好!
咁你亞仔呢?有冇考其他k1?

原帖由 venus_mama08 於 11-2-10 23:41 發表
yes ah jackie, very tired everyday...
aaaa....will ur son study Cannan K1 or change to other KG next year ah?

別墅

wa, ur son is very smart...my son enrol 2 kg, also waiting list, so will continue studying in cannan lu

原帖由 寶媽咪Jackie 於 11-2-11 00:02 發表
首先跟各媽媽解釋一下,我仔仔和venus的仔仔是同學來的!

venus,我亞仔K1唔讀迦南喇,好好睬KV收左佢!不過我都好唔捨得迦南,亞仔好鍾意學校同埋d老師真係好好!
咁你亞仔呢?有冇考其他k1?

...

大宅

thx ar!其實都好好彩,咁啱果日in KV時,in仔個miss幾靚,亞仔心情又超好!果日收到offer信時,真係開心到顛左呀!
2kg waiting,有冇寫求位信呀?
不過觀塘區來說,迦南都真係幾好,我有fd仔女讀緊K1K2,教d野都幾深架!加上我覺得d老師真係好好!!!

原帖由 venus_mama08 於 11-2-11 23:44 發表
wa, ur son is very smart...my son enrol 2 kg, also waiting list, so will continue studying in cannan lu

禁止訪問

趣教勳章 畀面勳章

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

Hi~hi, 我都係住油塘, 囝囝兩歲九個月, 依家99湊, 過幾個月我就做FTM, 自己湊返!
我一向都有留意油塘媽媽既post, 不過往往唔可以維持到好耐就face out左lu, 唔知點解呢!?
我都好期待隔離個商場, 唔知第時有冇時間睇到早場! 有冇人收到風係邊間? 我希望係GV, 咁會平d, hehe! 商店黎講雖然多數都係果d, 但總好過冇啊!

大宅

hihi~我都係FTM,囝囝2歲10個月,我地可以交個朋友噃!
yes!好期待個商場,等亞仔返左學去睇早場~~hahaha~~希望快d起好,到時冇咁大塵!

原帖由 魚兒小寶貝 於 11-2-16 22:02 發表
Hi~hi, 我都係住油塘, 囝囝兩歲九個月, 依家99湊, 過幾個月我就做FTM, 自己湊返!
我一向都有留意油塘媽媽既post, 不過往往唔可以維持到好耐就face out左lu, 唔知點解呢!?
我都好期待隔離個商場, 唔知第時有冇時間睇 ...

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

HI,我都係FTM,2個仔,一個十歲,一個6個半月.2,3歲BB好好玩.到你自己湊返,得閒約去樓下飲茶.

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

2個月大既小寶貝 返咗工未會好掛住佢囉?
原帖由 StacySo 於 11-2-13 11:45 發表
hi~我都係住油塘架
囡囡家兩個月大,我要返工,所以星期日先返屋企,平日就比我阿媽湊囉

別墅

醒目開學勳章

個商場係屬 "領匯" 怕且都唔方有好既商店!

另外想問下油塘果間KG--臻美好唔好架?
想報K1

我都好期待隔離個商場, 唔知第時有冇時間睇 ... [/quote]

別墅

醒目開學勳章

個商場係屬 "領匯" 怕且都唔方有好既商店!

另外想問下油塘果間KG--臻美好唔好架?
想報K1

首頁
12345...6

尾頁

跳至