夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

雖然c6已回頭, 與大陸的女人斷絕來往. 心已返到這個家, 但是我應如何去忘記曾被背叛的感覺呢? 完全去接受原諒c6呢? 心裏很痛苦, 被出賣的感覺很難受, 又不敢跟父母說, 亦不可跟子女傾訴, 朋友又不多, 不知怎樣的宣泄?

男爵府

好媽媽勳章

上bk傾, 呢度有好多sister會聽你傾訴.
加油!
A delighted mama, enjoying every minute and second with my sweet heart

男爵府

想下平時佢對你好事情,睇下佢而家表現,用d時間慢慢忘記,我現在都係做以上嘢!大家加油!!!!!

翡翠宮

原帖由 hoanita 於 11-2-8 14:19 發表
雖然c6已回頭, 與大陸的女人斷絕來往. 心已返到這個家, 但是我應如何去忘記曾被背叛的感覺呢? 完全去接受原諒c6呢? 心裏很痛苦, 被出賣的感覺很難受, 又不敢跟父母說, 亦不可跟子女傾訴, 朋友又不多, 不知怎樣的宣泄 ...

雖然我唔係過來人,但大家都係女人,絕對明白你依架所承受的痛苦,比最親密的人出賣,真係需要好長時間比自己慢慢淡忘,同埋呢段時間你會變得好敏感,老公做少少野你就會好容易起疑心,所以都需要你老公配合,比番信心你~~~

不過,你身邊無乜人同你傾訴,好容易鑽牛角尖,你有乜野唔開心,或者諗唔開,你就上黎BK講喇,多D人同你分擔嘛!!!

別墅

我相信時間可以幫到你, 雖然呢段時間可能需要好長, 但既然你c6 最後都選擇左你, 而你都選擇左留係佢身邊, 咁你就比多次機會佢, 比多次機會大家去從新一齊啦!!! 呢段時間你咪慢慢觀察佢既行為囉, 如果佢係真心真意改過, 我相信你一定會感受得到。我記得有個女作家講過: 唔好迫自己去忘記一d野, 因為真正既忘記係唔需要努力架 !!

樓主~ 我都有你相同既經驗!! 好明白你既感受! 你要加油呀!!!

原帖由 hoanita 於 11-2-8 14:19 發表
雖然c6已回頭, 與大陸的女人斷絕來往. 心已返到這個家, 但是我應如何去忘記曾被背叛的感覺呢? 完全去接受原諒c6呢? 心裏很痛苦, 被出賣的感覺很難受, 又不敢跟父母說, 亦不可跟子女傾訴, 朋友又不多, 不知怎樣的宣泄 ...

大宅

好多謝大家的鼓勵.
心裏難受是因為被c6背叛了幾年, 事前完全沒有先兆, 自己蠢到完全察覺唔到, 真係好hurt, 雖然現在c6話願意一世為我守行為, 從前對他是極度相任, 從不check他經濟,電話等....淪落到現在甚麼都check他, 但是到這地步, 又有甚麼意義呢? 不知怎樣再去面對他, 怎樣可以令自己忘記事情當無發生過呢?

複式洋房

多愛自己, 不要再以c6為中心, 不要比較(同29), 不再問点解

男爵府

回覆 6# hoanita 的文章

幾個月前我同你一樣情況,唔係29係c6前妻,完全崩潰冇方向,又經常check佢電話,後來自己找社工,教我control 自己停止check 佢電話,比時間大家,咁你現在有冇分check佢電話?

大宅

電話都是他每天返來交給我Check的, 但是已覺得再也沒有意義了......

男爵府

回覆 9# hoanita 的文章

我明白冇意思,所以我都冇做,由得佢放電話,但每次見到佢就諗起被出賣

版主

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

樓主妳與其想著他的過去背叛, 不如從新開此!
生離死別, 並不可怕, 可怕的是自私的靈魂

子爵府

原諒唔倒唔好免強自己,每個有都有迷失既時候,一時既錯係咪需要判佢永不超生,每人心中把尺都唔同,夫妻相處幾十年,咪當作一個考驗.

民房

或者你咁諗啦:佢都答應左會成世守行為,就當係比個機會自己信佢,當佢係真心啦!
我都明一向信佢結果原來比人呃,好像傻仔咁,真係好hurt。
現在佢比你check,你中意就check,唔中意就唔check囉。我個時最初都check得好緊,慢慢我真係覺得好累,所以現在我會玩即興,有心得閒就check,唔係就唔理佢。
我抱著的心態係:預左你會有呢d野,再有的話,我有晒準備;無既話,就當佢係真係改晒囉! focus放係自己為主。

呢個傷口要時間慢慢去撫平,日子耐左會好d的了。

男爵府

好媽媽勳章

我唔會check了,講真要玩,都唔會再噉苯比我check到啦!

佢都知道當我知道之後有幾心痛,佢自己都講,見到我噉,佢自己都好心痛,亦都知同我一齊噉多年建立咖野冇曬,但係佢希望時間可以證明佢係愛我同愛家的。

如果要我hon狗噉hon,先hon得返呢個人回來,不要也罷!

大宅

現在每當和他做愛時, 腦裏都在想著過去幾年他與那大陸女人在做愛時的情景, 心裏很難受, 與他做愛後都不經意發他脾氣, 他亦只能跟我"對不起, 現在就只愛我一個", 但這些說話對我來說, 已沒意義了, 心裏在想著....仍是真的嗎? 我還能相信他嗎? 近月心情很down, 已瘦了10 幾磅了, 但我一點也不開心!.....我真的不知道幾時才可以忘記此事, 從新開始過....

男爵府

大家都係女人我明白你心情,有時對住佢扮到大方冇嘢,真係好嬲自己點解仲愛佢

男爵府

好媽媽勳章

見到你既post, 我都好唔開心, 因為有相同經歷.

試下分散注意力, 多做d會令自己開心既事...

同c6既關係, 就順其自然, 可以一齊就當bonus, 唔得就算啦.總有d野我地係得唔到, 冇得強求.不如多d留意下你有既野.
A delighted mama, enjoying every minute and second with my sweet heart

男爵府

好媽媽勳章

樓主, 我一唔開心就會睇呢度既文章. 次次睇完都會平伏好多.
希望你快d走出低潮.
http://mypaper.pchome.com.tw/chiuhsien/post/1311613774

大宅

畀面勳章

你不要自己收埋收埋, 同你最好朋友/屋企人講. 等你有人支持和幫助. 讓你快d接受和放下.

大宅

Summerberries:
好多謝你的介紹...
但係情緒實在太低落, 暫時無心情去看....希望遲d心情好一點時再去看吧.

首頁

尾頁

跳至