跳至

首頁

尾頁

別墅

我個囡新年嗰幾日開始成日扭人抱,呢兩日又成日唔瞓覺,不停扭,不停要抱要玩要啜,唔肯食奶嘴又唔肯自己瞓床,次次都要再餵住佢先瞓到覺,有時郁一郁想放底佢就即醒,有兩晚仲要半夜喊醒食奶。
唉,之前都好好地,識自己定時瞓定時食一覺瞓到大天光,呢排都唔知咩事,退步哂,我對住佢真係累到爆!

複式洋房

有丫,拜年果幾日好扭計,人多就喊,爸爸抱都唔肯,我抱就即刻收晒聲,我去左沖涼見我唔到仲喊得好慘,呢幾日返工比番99湊先無咁扭咋

男爵府

要重新訓練番bb幾日..應該幾日就回復正常..

我bb新年出左幾日街..都扭計左..不過後未發現原來佢唔舒服..仲發燒tim..

好在發現得早, 及時帶佢去睇醫生..依家燒退左..不過仲有d咳..

別墅

My BB becomes better today, finally can nap in daytime by herself. So tired to train her again these days.

大宅

我阿女都係咁樣,過年因為日日出街,作息混亂曬,而家變左夜晚唔肯自己訓,要人同佢玩.明明好眼訓都要同人玩.
我地由得佢喊左2晚好番.
第1晚喊到抱(50分鐘)先收聲,第2晚喊左(40分鐘)訓左,第3晚就自己玩一輪訓左啦.
好彩.

大宅

我個B最近都扭多左, 我估係成日出街及拜年時成日有人抱及陪玩, 抱慣玩慣左....
而家要重新再訓練...

大宅

我朋友教話可以慢慢調整番都得,唔洗bb喊咁耐.
每晚較少少時間就得左.

原帖由 jellywonghk 於 11-2-11 18:28 發表
我個B最近都扭多左, 我估係成日出街及拜年時成日有人抱及陪玩, 抱慣玩慣左....
而家要重新再訓練...

首頁

尾頁

跳至