自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

喺時候為地球出一份力啦~~~ 領匯商場後日起設置利是封回收箱
環保組織「綠領行動」與[url=]領匯
[/url]合作,後日起至本月二十二日,在領匯旗下五十個商場,設置利是封[url=]回收
[/url]箱,期望收集到二十萬個利是封,送給非牟利機構,相信可重用最少三年。
去年的利是封回收行動,共收集到十二萬個利是封,送給四十個機構再用。

http://hk.news.yahoo.com/article/110210/18/mmpe.html

希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!
全世界可以睇小佢,但佢亞媽我一定唔可以!
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

支持環保.
我都有留翻利事封循環再用, 尤其係靘果D .

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

應該連私人屋苑都參與就好啦

珍珠宮

原帖由 kitbebe 於 11-2-10 12:15 發表
應該連私人屋苑都參與就好啦

好似好少聽講私人屋苑參與呢d活動, 正如從未有人喺高級住宅區賣旗.
希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!

珍珠宮

好媽媽勳章

我結婚個時d利事封勁多係度,唔知收唔收

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

好喎,有d送既新利是封無用過,就咁掉又side,可以回收好呀~

侯爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

我有好多想攞去回收,今年仲以為d人都會開始用下舊利是封同無咁殘既銀紙,但收到既似乎都係新速速,係咪多數人都仲係擺脫唔到,覺得新年應該用新野?

水晶宮

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

應該將這topic設置高亮,令到所有會員都知道這有意義活動又環保。

大宅

好媽媽勳章

珍珠宮

大家記住睇埋 「賀年禮品轉贈計劃2011」個topic呀.

伯爵府

+3金熱血 畀面勳章 睛靈勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我好多年冇買過利是封, 一路都係重用(攝口唔係痴口個d)or公司/銀行/商場派落個d

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

唔係自動黐貼嗰d, 又較新淨的我都會keep起循環再用的, 環保d嘛。
今年好喇, 會同阿仔一攞d利是封去回收
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

琴日係天瑞商場已經見佢地擺左個箱出黎啦~

Karl  was born on 9th Oct 2009   Lok was born on 29th jun 2011

22:18   48cm long                         18:31   50cm long

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

正喎, 而家d利是封好多都唔係lim貼, 都可以再用, 而家有埋回收箱添更好, 比d有需要又冇得用既人, 幾好呀, 我都收埋好多仲未開架, 今次唔駛side又唔駛阻地方喇, very good!
我搞下笑架咋, 唔好插我呀!!!!!!!!!!

水晶宮

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 newcook 於 10/2/2011 14:49 發表
正喎, 而家d利是封好多都唔係lim貼, 都可以再用, 而家有埋回收箱添更好, 比d有需要又冇得用既人, 幾好呀, 我都收埋好多仲未開架, 今次唔駛side又唔駛阻地方喇, very good! ...

用戶要求終止服務

好媽媽勳章

上年都有拎去回收,今年唔喇
因為我自己回收下年用,有得貼o個d直情唔拆

伯爵府

+3金熱血 畀面勳章 睛靈勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

支持...但有生肖,姓氏個d佢地一樣都係唔收

所以我自己會重用

首頁

尾頁

跳至