嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

有冇人用過日本造的Eightex?好用嗎?是否只有荷花賣?
Babybjorn用到BB幾大?

民房

I think Babybjorn is not bad. Synergy model is better for mother, easier for mother's back. I have been using it.

However, if your baby is smaller, I think the Original works too.

Got mine, I think Babybjorn is not bad. Synergy, around $1300 at online store.

用到BB幾大?? -- Do you mean "size" or "age" ?

According to specs, Synergy supports up to 26 lbs/12 kg. Original supports up to 25 lbs/11 kg..

However, both models suggest that the baby should have AT LEAST 8lbs before using it.

Good Luck.

男爵府

原帖由 maro 於 11-2-10 14:35 發表
有冇人用過日本造的Eightex?好用嗎?是否只有荷花賣?
Babybjorn用到BB幾大?

Eightex既揹帶我未用過,不過其他揹帶就用過好多,而家用緊ergobaby,阿b有6個月以上就用得,阿bd重量落咗好多落條腰度,揹得耐都冇問題。Babybjorn我見人用過,我自己個人睇法,夏天揹阿b揹到身水大汗,仲要用條「鐵甲威龍」既揹帶貼晒成個背脊,真係未落到樓下都已經成身汗,我自己就no way啦~

p.s. ergobaby呢條係我第8/9條揹帶,大囡都3歲幾,細囡都7個月,揹大囡果時已經揹到兩邊shoulder傷晒,唔可以再用d淨係兩邊肩膀乘晒d力既揹帶。

複式洋房

baby bjorn synergy good. buy online $1299. 荷花賣$1499

珍珠宮

畀面勳章

原帖由 PuiPuiMommy 於 11-2-14 00:11 發表
baby bjorn synergy good. buy online $1299. 荷花賣$1499

Yes, I used that before. Very good!

大宅

醒目開學勳章

我用緊eightex,我朋友係荷花買送給我的!!!
之前用過naforye我bb唔鐘意,好似夾住佢咁,一揹就發脾氣!!!到佢大d用X型揹帶,bb都好鐘意,同埋揹得好舒服,但感覺上覺得無咁安全同bb訓左要用手托住佢個頭!!!因無野承托bb個頭&頸的!!!

到而家用eightex,我bb好鐘意呀,揹住佢好耐都唔會發脾氣同揹親佢多數都會好快訓覺,可能佢個設計包得bb好舒服又唔會夾實佢!!!!又承托到條頸,係條肩帶無X型揹帶咁闊~~

大宅

baby bjorn synergy GOOD

首頁

尾頁

跳至