心聲留言

跳至

首頁
34567...20

尾頁

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 小路 於 11-2-16 22:19 發表
係咪吹暖風呀?

係呀, 我每次洗頭都要吹乾D頭髮, 唔係我會頭暈架!!
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 魚生 於 11-2-16 23:08 發表
何止要吹頭呀,仲要搽下cream架!

下, 搽乜野CREAM 呀, 會唔會好"立"?

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 stkyo 於 11-2-18 08:53 發表
我想問D野。

你地買個D床單呢,被袋連枕袋,咁包唔包床單架?單人同雙人既價錢大約係咩價?

我買多數係床單連枕頭袋, 被袋另買架!!

幾十蚊又有, 百幾蚊又有, 幾百又有, 千幾都有(不過未用過)

雙人比單人貴一百幾十囉!!

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 stkyo 於 11-2-18 17:24 發表
了解,買床單連枕袋,咁有無D被袋可以配番一套架?

咁你多數係邊樹買?

有架, 一套套我多數去吉之島或者海馬!!

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 stkyo 於 11-2-18 18:39 發表
吉之島D野會唔會好貴架?一向我都好少去吉之島買野,記得個陣睇個一條浴巾都要$250。好很貴。

唔該哂! 因為呢。。。我呢度D係被袋連枕袋,床單好難配一套,同埋D床單質地比較差。我諗住叫我老媽子幫我買番套咁囉!

...

應該唔會好貴, 公仔床單連枕袋200幾蚊, 加埋被袋, 我諗5舊水應該夠,(家陣應該做緊減價, 因為過左年好多野都會做特價)海馬家庭用品就會平小小, 不過有D賣床單同被袋既鋪頭仲會平D, 不過唔知你媽識唔識去買!!

睇下呢度:

http://hk.search.auctions.yahoo.com/search/ac?ei=UTF-8&p=%E5%BA%8A%E5%96%AE&cat=0&type=0

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 stkyo 於 11-2-18 20:34 發表
上水有間海馬,唔知有無得賣床單個D呢!叫我媽子去睇下先。

上次叫過佢買次床單,佢買左兩套卡通既比阿女,不過我覺得好硬下。呢度個D就好薄,鞋烚烚咁,同埋多數都係淨色,白色,黑色個D。

條LINK有好多款喎!一套4件加埋運費都係3舊 ...

其實好多地方都有床單買, 你想你媽買完之後寄比你呀?

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 stkyo 於 11-2-18 21:05 發表
唔寄喇咁重,我個大姨可能3月返去,如果買到既話,到時叫佢順便帶埋黎

講出黎唔好笑我,以我記憶,我只係買過一次床單,個陣我仲未結婚添,可想言之有幾耐。。。之後D床單都係我阿媽比我。個陣我地個個係屋企,阿媽買落好多 ...

我都好少買床單同被袋, 因為大姨婆d 野用一陣又唔要, 我已經接收左佢8個被袋!! 連我姑9都問我點解有咁多個被袋?
另外, 過年期間, 大姨婆買既糖果, 人地送既壽桃牌麵, 拜完神既燒肉、雞, 全部都拎晒比我, (如果我話唔要, 佢就掉左佢!!) 我屋企已經變左收容所!!

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 stkyo 於 11-2-18 21:14 發表
真係激氣,呢度D煤氣/電話公司同賊無乜分別。

尋日收到張電話費,話我2年合約到期,再自動續2年,乜優惠都無。我本身呢個合約簽個陣都比佢搵笨左,要我每年要用500鎊(6千),用唔夠就要比到夠,我join個陣又唔同我講,因為係電話度join ...

你都話日日見鬼(佬)囉!!

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 stkyo 於 11-2-18 21:19 發表
哇~8張被袋又跨張左。我D被袋床單係岩岩夠,即係一張用緊,一張替換。前個輪凍,我買多左張被,先走去買被袋。

大姨婆唔食糖果,買黎做乜架?

...

佢買黎招呼人, 過左年咪拎晒d野比我囉!! 佢每次買野都係勁多架, 話極都唔聽, 最叻就係話唔要就掉左佢, 好似幾十萬未開頭咁!!

我接收佢d野, 係因為以前聽過一個故事, 若一個人生前成日浪費食物, 死左之後, 要食返晒佢生前浪費既野, 我接收左, 希望減少食物浪費啦!!mouth:

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 小路 於 11-2-18 22:21 發表
佢無咩提過感情事喎!而佢好似仲未恨呢樣野!佢話讀完大學先喎!

咦, 你個女入左大學拿?

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 小路 於 11-2-18 22:27 發表
我都唔鍾意嘥野!

唉, 我都唔想side架, 大姨婆每次去我屋企, 實有野拎黎, 次次又買好多橙, 霸王女唔食橙既, 我一食就咳到死死下, 得大魚腸一個食, d 橙又係擺到爛晒都未食, 最後又係掉, 話左幾億次, 唔駛買野上黎, 冇一次聽!!

有次我想食蛋撻, 大魚腸買左半打, 已經比我炳買咁多個, 因為好漏, 食左3日先食晒, 諗起蛋撻已經驚!! 點知過左兩日, 大姨婆又買左半打上黎, 我話又蛋撻, 跟住大姨婆又話食唔晒咪掉左佢囉, 結果又係食左3日!!

年初一個日, 我趁全部人係我屋企, 叫佢地千其咪買蛋撻上黎比我, 自己中2食幾多, 就買幾多個, 仲要大大聲同大姨婆講, 因為我地3個都有蛋撻恐懼症!!

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 oldcake 於 11-2-19 15:29 發表
其實.....我覺得大姨婆心底裡係好錫你地, 只不過佢用錯表達方法啫

今日聽我細妹講佢99 (佢從來都冇講99既野), 原來大姨婆雖然係大晒D, 其他野相比起佢99上黎, 大姨婆真係好好, 因為大姨婆鬧完就算, 唔會記係心, 佢話如果唔小心係99面前講錯野, 佢99會記一世, 同埋講野都好尖酸刻薄, 所以佢同99都不相往還!!

可能我99好好, 所以我覺得大姨婆麻煩, 聽完我細妹講之後, 我覺得其實係我好好彩, 有過咁好既99。唉, 我都要對大姨婆好D, 唔好成日同佢開片, 最多佢拎黎既野我全部要晒!!

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 oldcake 於 11-2-19 16:54 發表
依家淨低betty同我仲有喺bk出現, 豬屎妹佢地已經消聲匿跡喇

網上世界係咁架啦, 有人去, 有人黎!!

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 oldcake 於 11-2-19 17:03 發表
係呀!!! 我覺得你真係好幸福, 個個親人都咁錫你, 尤其係你夫家果邊, 真係好難得.

想:讀多D書, 有份好工
結果:書又讀唔到, 邊有好工

想:大姨婆生個仔
結果:全部都係女

想:嫁過有米既, 有學識
結果:大魚腸仲窮過我, 又冇學識

想:生個仔
結果:生個女

想:身體健康
結果:越黎越差

如果呢樣都冇埋, 我都唔想做人!!

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 oldcake 於 11-2-19 17:34 發表
好奇怪, 我頭先出左個post, 唔知點解唔見左

大姨媽, 你妹同佢99不相往還, 你妹夫有冇嘈呀?

妹夫都知佢阿媽D麻煩野, 所以唔會勉強我細妹!!

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 stkyo 於 11-2-20 01:38 發表
其實我都好羡慕人地D兄弟姐妹咁好感情,我自己個D就。。。

我家姐好憎我咁,成日係都要講D野迫到我同人鬧交為止,好多時我同緊第2D人講野,佢又加把口埋黎,我都已經唔理佢,佢仲繼續。。。

佢同之前個老公擺酒個陣,竟然 ...

我地幾姊妹細個成日打交架, 大左感情都好好, 雖然各有各家庭, 不過成日都會趁小朋友生日, 過時過節攪聚會。我地屋企好窮, 由細到大乜野都要分黎食, 一個芒果切3份, 荔枝就每人幾粒!!
除左我之外, 佢地個個都有份唔錯既工。我有病, 我對落個妹成日車我去醫院覆診, 見人地話乜野對癌症有幫助, 佢就即刻去買, 營養奶粉(每包成40蚊, 我一日要飲3包), 冬虫草, 雲芝, 全部買晒, 我諗佢起碼洗左幾萬蚊, 我話比返佢, 佢話唔洗, 仲同大姨婆話, 如果我個病要洗好多錢, 佢賣左層樓搬返去同大姨婆住喎!!
最細個妹本應有筆錢去供樓, 佢兩公婆話唔供住, 可能怕我要用錢, 留返先!!
每逢出去食飯, 如果有雞食, 佢地會夾雞脾比我, 話我細個冇得食(因為雞脾係細個D先有得食, 大係冇份既)
我成世人最好彩係有班好姊妹同埋大魚腸成家都對我好好!!

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 stkyo 於 11-2-20 02:42 發表
咁你妹夫算唔錯,有D男人明知道自己個阿媽無道理都會叫個老婆忍忍忍。。。

係咁多個妹夫之中, 呢個妹夫最有學識, 同埋我個妹係讀得書最多果個, 佢地兩個都好少提佢99既野, 所以我地都唔知原來佢同99唔妥。佢99幾個仔女都搬開唔同佢住, 但係佢99要每個仔女都比好多家用, 我妹自己搵到錢, 佢亦都唔會介意個老公比幾多佢阿媽。
妹夫冇叫我妹忍喎, 佢最多自己去佢阿媽度, 從來唔會叫我妹陪佢去!!

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 小路 於 11-2-20 13:25 發表
聽落真係好令人感動!

係呀,

可能因為我樣樣都冇, 親情就係唯一天賜既禮物!!

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 oldcake 於 11-2-20 14:09 發表
你妹夫真係明事理, 如果我果件都係咁就好喇

因為佢自己都頂佢阿媽唔順, 不過冇辦之MA, 其實平時都好少聯絡, 但家用就一定要比囉!!

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 oldcake 於 11-2-20 14:39 發表
好多時一講到 就乜情都冇得講, 賭王就係一個例子. 你d妹對你咁好, 確實難得!

係呀, 有錢唔等於一定要幫你囉, 不過佢地真係好好, 輪流買野比我, 又唔肯收返錢, 過年又帶我個女去買衫, 仲成日打比我, 問我有乜野要買。其中一個妹, 差唔多日日都叫個女(3歲半)打電話比我, 佢好得意, 肥嘟嘟, 成日都叫姨媽加油!!

首頁
34567...20

尾頁

跳至