心聲留言

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 stkyo 於 11-2-11 18:12 發表
唔好食咁多流質既食物會唔會好D?

其實我家陣吞野都唔係好吞到, 要咬到好碎, 所以我都係飲奶多!!
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 stkyo 於 11-2-11 18:30 發表
係呀!唔正宗既廣東菜外賣,呃鬼佬架!

識唔識整生炒排骨?

你TOTAL 有幾多個小菜呀? 鬼佬最LIKE ORDER 乜野黎食?

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

隻黑面神以前夠好鍾意打機,而家都唔打,我諗大魚腸唔係心死,係改變左嗜好!

原帖由 mclam 於 11-2-11 19:48 發表

我就覺得一D都唔好笑啦!!

佢自己都話一生人最LIKE 跑馬仔, 家陣連馬都介埋, 可想而知佢自己都賭到心死!!

話時話, 我識咁多人, 真係冇人黑得過佢, 唔係當年大姨婆叫佢去搵份正苦工做, 我諗佢家 ...

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我腸胃不嬲都唔係咁好,飲得流質既野多都會嘔,我大肚個陣嘔得最勁,最高紀錄一日嘔六次。。。所以我盡量唔飲太多水之類既流質野。

原帖由 mclam 於 11-2-11 19:50 發表

其實我家陣吞野都唔係好吞到, 要咬到好碎, 所以我都係飲奶多!!

象牙宮

生炒排骨係咪即係放京都汁?

小菜都有好多架,好似咕嚕雞,咖喱雞,豉椒牛,粟米雞,疆沖大下,四川雞,檸檬雞,京都骨。。。

鬼佬鍾意食香口,炸既野,例如春卷,芝麻蝦多士,咕嚕雞,咖啡餐,豉椒餐都多人食。

原帖由 mclam 於 11-2-11 19:51 發表

識唔識整生炒排骨?

你TOTAL 有幾多個小菜呀? 鬼佬最LIKE ORDER 乜野黎食?

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我梗喺有發覺啦!!通常用唉瘋都會多左去fb嘅!我同事都係咁!!
原帖由 吱仔與lo仔 於 11-2-11 12:18 發表
我來了, 婆婆

因為bk好很難入呀, 唔好講公司部腦入親嚟都彈呢下嘢 就算用i phone 4都好難入得到 所以真係少咗好多嚟蒲

不過婆婆你有冇發現我多咗响fb留腳毛 ...

琥珀宮

原帖由 小科豆 於 11-2-11 13:12 發表
豆,連你都黎埋,好開心呀!!你小虎妹點呀?幾多磅啦?

琥珀宮

大e丈都幾幽默!
原帖由 mclam 於 11-2-11 14:52 發表

大魚腸都冇比架, 我話中過千先比啦, 一百幾十個D唔駛比啦, (賭左幾十年, 好似比左1,2次), 我問佢成日賭, 究竟有冇贏架? 佢話有, 我話中1,2拾呀? 佢話1,2拾都叫做中丫!! ...

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 stkyo 於 11-2-11 20:16 發表
隻黑面神以前夠好鍾意打機,而家都唔打,我諗大魚腸唔係心死,係改變左嗜好!

佢家陣冇乜野嗜好喎, 不過佢好似好中2做家務, 姑9係度就姑9做, 姑9返左屋企, 就大魚腸做晒!!

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 stkyo 於 11-2-11 20:17 發表
我腸胃不嬲都唔係咁好,飲得流質既野多都會嘔,我大肚個陣嘔得最勁,最高紀錄一日嘔六次。。。所以我盡量唔飲太多水之類既流質野。

我家陣好易嘔, 飲得水多又嘔, 咳得勁又嘔!!

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 stkyo 於 11-2-11 20:23 發表
生炒排骨係咪即係放京都汁?

小菜都有好多架,好似咕嚕雞,咖喱雞,豉椒牛,粟米雞,疆沖大下,四川雞,檸檬雞,京都骨。。。

鬼佬鍾意食香口,炸既野,例如春卷,芝麻蝦多士,咕嚕雞,咖啡餐,豉椒餐都多人食。

...

生炒排骨好似用茄汁架!!

哇, 你咪日日都要預備好多材料?

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 小路 於 11-2-11 20:32 發表
豆,連你都黎埋,好開心呀!!你小虎妹點呀?幾多磅啦?

咦, 小FOUR豆生左個女呀? 恭喜, 恭喜!!

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 小路 於 11-2-11 20:35 發表
大e丈都幾幽默!

比佢激瓜就真!!

象牙宮

我正式宣佈,我又要破財喇!

我個抽氣扇壞壞地,維修大約1皮野港幣。
哈哈!我頂唔順喇!搵人扶扶我唔該!

象牙宮

我都覺

原帖由 小路 於 11-2-11 20:35 發表
大e丈都幾幽默!

象牙宮

隻黑面神乜叉都唔做,叫佢沖完涼,用水再沖下個浴缸沖走D泡都唔做,攪到第2日D泡乾哂,要我用百潔布刷個浴缸。

原帖由 mclam 於 11-2-11 20:45 發表

佢家陣冇乜野嗜好喎, 不過佢好似好中2做家務, 姑9係度就姑9做, 姑9返左屋企, 就大魚腸做晒!!

象牙宮

我食好多野都會嘔,好似生菜,青椒,唔夠熟既洋蔥,食得多PIZZA又會嘔,濃味既野,好似咖喱。。。食得呢D太多我會嘔。

原帖由 mclam 於 11-2-11 20:46 發表

我家陣好易嘔, 飲得水多又嘔, 咳得勁又嘔!!

象牙宮

我地無做生炒骨呀!

係呀!我每日都要切瓜切菜,隻黑面神負責切肉。個大佬又幫唔到手,攪到我地咁多野做。

原帖由 mclam 於 11-2-11 20:48 發表

生炒排骨好似用茄汁架!!

哇, 你咪日日都要預備好多材料?

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 stkyo 於 11-2-11 20:52 發表
我正式宣佈,我又要破財喇!

我個抽氣扇壞壞地,維修大約1皮野港幣。
哈哈!我頂唔順喇!搵人扶扶我唔該!

1皮野? 係我都想暈!!

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 stkyo 於 11-2-11 20:53 發表
隻黑面神乜叉都唔做,叫佢沖完涼,用水再沖下個浴缸沖走D泡都唔做,攪到第2日D泡乾哂,要我用百潔布刷個浴缸。

HA, 因為我忍得, 大魚腸唔忍得囉!!

首頁

尾頁

跳至