自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

HSBC獎賞錢好似無咩用
年資折扣又無,d禮品又貴,較早前都有d汽水、廁紙等日用品換,依定果d又貴又唔啱用,係咪時候要cut呢張咭呢?

男爵府

係囉,初時d野好吸引,等我拿拿聲諗住申請,攪得黎d好野無晒,而家d儲埋d分都無用嘅!

侯爵府

原帖由 Kanax 於 11-2-10 23:44 發表
係囉,初時d野好吸引,等我拿拿聲諗住申請,攪得黎d好野無晒,而家d儲埋d分都無用嘅!

我都覺得儲埋d分好無用, 以前d禮物扣咗年資折扣好抵, 重有好荀嘢換, 而家好似唔同哂!

珍珠宮

畀面勳章

所以索性換哂D現金禮劵.

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 Teresa 於 11-2-11 00:11 發表
拉拉手,好朋友,家姐豬豬,細佬牛牛^_^

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

我無簽好耐
依家簽sc 同ae card 儲分換aisa miles 還好

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我都係...
如果再係咁,可能會cut咗佢...
原帖由 Teresa 於 11-2-11 00:11 發表

別墅

我覺得換 Asia Miles 東X既白金咭都幾抵!
8p = 1哩

星X既 Black Card
12p = 1哩
但佢唔使手續費同如果去日本換機票(krisflyer) 25000哩

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

原帖由 chacemart912 於 11-2-11 10:19 發表
我覺得換 Asia Miles 東X既白金咭都幾抵!
8p = 1哩

星X既 Black Card
12p = 1哩
但佢唔使手續費同如果去日本換機票(krisflyer) 25000哩
...

星展的black card 係double points, 即係簽1元, 有2pts, 甘東亞果張係吾係? dbs 果張還可以上網交費都有分

另外standard chartered 張pb card 都係double bonus, 簽1元有2分

krisflyer 難book 過asia miles, 我有次有2萬幾分, 就係甘無晒

男爵府

wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 陪月勳章

呢d咪叫做 : 有頭威無尾鎮 + 雷聲大雨點細!!!

我本來要cut手上2張咭,
佢地初時唔肯免年費,
幾日前打來又話ok免年費,
一時一樣!!!

自在有間大行信用咭傍吓身,
但基本上唔會簽佢,
集中用HS, cash dollar 仲好用囉......

tks.

=====================

原帖由 bobbi 於 11-2-10 22:19 發表
HSBC獎賞錢好似無咩用
年資折扣又無,d禮品又貴,較早前都有d汽水、廁紙等日用品換,依定果d又貴又唔啱用,係咪時候要cut呢張咭呢?

別墅

原帖由 CrabPincers 於 11-2-11 10:25 發表

星展的black card 係double points, 即係簽1元, 有2pts, 甘東亞果張係吾係? dbs 果張還可以上網交費都有分

另外standard chartered 張pb card 都係double bonus, 簽1元有2分

krisflyer 難book 過asia miles, 我 ...

krisflyer 難book?又唔覺呀!我最近2次都 book 到!
可能我好早就 Plan 定。那你用 black card 抵D啦。。。東亞無double points。

男爵府

HSBC獎賞錢可以換禮物, 仲可以扣年資折扣. 剛剛用800獎賞錢換左3份禮物, vetec小童電腦, 電磁爐 & bumbo chair.

侯爵府

原帖由 bbeasy25 於 11-2-11 11:22 發表
HSBC獎賞錢可以換禮物, 仲可以扣年資折扣. 剛剛用800獎賞錢換左3份禮物, vetec小童電腦, 電磁爐 & bumbo chair.
嘩! 你有$800獎賞錢好富有呀! 我祇係 $90, 唔知有乜好換!

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

係啦, 之前因有$500百佳coupon送咪申請囉, 碌埋碌堆d分都唔知用嚟做乜... 諗諗吓到期就cut鬼咗佢。
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

別墅

原帖由 jllulu 於 11-2-11 12:25 發表
嘩! 你有$800獎賞錢好富有呀! 我祇係 $90, 唔知有乜好換!

依家有啦!

HSBC 最低6折換"大X樂"20元現金券!

Q11
大X樂港幣20元現金券(有效期至2011年5月31日)
原價: 港幣20元
持卡年期 折扣 折扣價(港幣)
5 年或以下 30% off 14元
6-10 年 35% off 13元
11 年或以上 40% off 12元
郵寄優惠期至 2011年03月09日

公爵府

醒目開學勳章

any website?

原帖由 chacemart912 於 11-2-11 13:22 發表

依家有啦!

Q11
11 年或以上 40% off 1 ...

侯爵府

原帖由 chacemart912 於 11-2-11 13:22 發表

依家有啦!

Q11
11 年或以上 40% off 1 ...

Thank you ar!

大宅

hsbc獎賞錢好難儲, 要每簽$250先有$1獎賞錢已經貴過人, 仲要零頭簽脹額唔會儲落下一期, 即係如果扣剩簽脹$1-$249, 換唔到獎賞錢, 就會浪費左, 諗下期期都一定會有扣剩簽脹, 點都蝕左畀銀行!

客戶服務話電腦系統做唔到carry forward...無理由佢地d IT咁差...

真係要cut卡!!!!!

子爵府

我用$12奬賞錢+CASH 來換佐支3M 護目燈, 係平過出面買
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

大宅

我想問下點樣可以將D分用獎賞錢呀?

首頁

尾頁

跳至