夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

點解唔放手?

伯爵府

原帖由 htts 於 11-2-11 08:50 發表
我的婚姻有十多年了,女兒也十歲!當中充滿著的只有怨和恨,打和駡!

這多年的痛苦關係,他老是抱怨他不想娶我的,他一早想飛我的,只是我苦纏他,他才迫不得和我結婚,所以他從未愛過我,也應為不應生下女兒,因女兒不會在一個正常和開心 ...

痴線, 痴線, 唔怪得d人話無冤不成夫妻, 做成而家咁你有一定既責任, 結左婚唔可以離婚嗎?

大宅

佢郁手打你, 你還要忍到甚麼時候呀?
早點離開他或者是對你的一種解脫.....勇敢展開新的生活吧.....加油!

寶石宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

男爵府

畀面勳章

年前我都行錯了的路,信錯人未婚生仔,返不到轉頭。叫佢出番一份BB生活費就用粗口鬧我.......覺得自己大條道理唔會覺得自己有問題~~
唔負責任ge男人係無希望ga!和他糾纏不清的stage 係最不開心, 最後想通了, 而家斷絕來住, BB 同自己開心係最重要!!
樓主, 同 呢 的人 分 開 ,相信你開心d lor!, 不堪的婚姻有十多年了,要明白止蝕離場的道理,人生有幾多個十年???

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

除左你自己,無人可以幚到你,
如果我係你女,我都好憎你.

男爵府

醒目開學勳章

放手啦, 放過人地, 放過自己啦, 你再係咁落去真係累左你同個女咋. 個女生活係一個咁既屋企都唔會開心的, 不如你放手, 咁你可以唔再受個衰人既影響, 同個女開開心心咁過新生活啦. 無男人唔駛死的.

子爵府

牛年勳章 BK Milk勳章

要做放手既決定真係好痛苦, 因為個男人係妳深愛的, 只怪錯愛別人, 其實咁痛苦同一個唔愛妳既男人一齊, 就算佢係你身邊, 你都唔開心, 不如痛定思痛....

男爵府

樓主我好明白你個女既感受, 因為我以前都係係甘既環境長大, 我以前好憎我父母, 成日吵架, 更覺得我媽無用, 有勇氣去自殺, 都無勇氣離開個衰男人. 我細佬直情吾理佢地.

最後我爸個29迫結婚, 好主動甘同我媽離婚.
我媽呢幾年都要keep住吃抗抑鬱藥, 但我覺得她個人開心左, 吾駛成日掛住個男人係邊, 同隻29做緊咪, 又吾駛勞氣.

我父母令到我對男人對婚姻一d信心都無, 就算依家老公幾鍚我, 我都係無信心.

我知道甘多年夫妻, 吾係外人講兩句應該離, 就可以離得開. 不如考慮下點樣對個女, 對自已係最好既, 吾好鑽牛角尖, 不好甘傻.

男爵府

好媽媽勳章

樓主, 你c6如果照你所講咁差, 佢真係一d都冇回頭既意思. 佢對你唔好, 你要加陪對自己好. 唔可以俾佢再打你啦.

如果你唔捨得一下子離婚, 可唔可以同個女搬開住, 睇下自己可唔可以適應?

你有冇經濟困難?如果有, 可唔可以搵社工幫手?

你要堅強d, 你個女冇好爸爸, 都可以有個好媽媽. 我相信佢大個左, 會明白你既辛苦, 會好鍚你架
A delighted mama, enjoying every minute and second with my sweet heart

禁止發言

複式洋房

htts ,

Add oil , be strong, don't give up yourself !!!

Treat yourself better as you are deserve to live a happy life

複式洋房

點解會離唔開..? 佢唔愛你, 打你鬧你, 又講d咁傷你心o既說話, 你唔係觀音菩薩, 點解你仲可以忍? 你好愛佢, 佢好靚仔o家? 定係好有錢呢? 定係佢係你救命恩人??

我諗會唔會你o既性格問題, o係日常生活上都好難頂, 以致你老公不能在長久時間下, 由無愛情都轉變成有感情
**待得天晴花已老,不如攜手雨中看**

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

樓主,

放手啦, 你得架...
悲歡離合總無情
一任階前點滴到天明

複式洋房

點解要委屈自己成十年?

禁止訪問

別墅

樓住, 你真係要放生自己, 點解唔善待自己, 唔對自己同個女好d 呀?...呢個世界上面, 唔會有人係冇左邊個唔得架, 何況佢對你咁差, 點解你仲要留低佢俾佢一腳一腳咁踩走你既幸福, 你既尊嚴呢...? 你唔諗自己, 你都諗下個女啦~個女成日見到你地嘈交, 見到個爸爸咁樣對自己媽媽, 我好擔心會影響小朋友既思想 , 係一世架!! 樓住, 我都明白寧教人打仔, 莫教人分妻。都係果句, 請你好好對待自己, 既然個男人唔愛你, 請你更加愛你自己, 好好保護自己同埋個女。^^ 加油! 你得架, 只係時間問題姐^^

寶石宮

寶石宮

首頁

尾頁

跳至