懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

有無bb有頭泥問題呢??

除左用olive oil可以搽去清潔之外,有咩方法可以無哂頭泥,同埋幾時會無哂架????
請各位mami分享下

健健康康,快高長大啊~

男爵府

我個仔果時用olive oil都無用,最後用朋友介紹左隻係x花買的洗頭水,掂左,橙色波形蓋,大約一百三十左右,用到大半年架,

男爵府

原帖由 hc1018 於 12-2-2011 16:40 發表
我個仔果時用olive oil都無用,最後用朋友介紹左隻係x花買的洗頭水,掂左,橙色波形蓋,大約一百三十左右,用到大半年架,

要用左幾耐呀????

健健康康,快高長大啊~

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

我地用普通生油. 用棉花醮d 油去抺 15-20分鐘, 之後同bb 洗頭, 再用毛巾輕輕擦乾, 可以去走大份頭呢.

頭泥係可以冇左又出番黎, 大約響bb 6個月左右會冇晒.

男爵府

回覆 3# siuting111 的文章

我一直用到依加,但用左三日倒就見到效果,大約一星期就無了,但因為見佢洗得幾好,我個仔都十五個月大,一直用到依加,因為果隻都係for baby的洗頭水,又唔算係貴

複式洋房

我用olive oil
唔會一次過冇哂, 係慢慢冇
仲會係可能再出
唔係病, 唔駛太擔心

男爵府

原帖由 hc1018 於 13-2-2011 11:00 發表
我一直用到依加,但用左三日倒就見到效果,大約一星期就無了,但因為見佢洗得幾好,我個仔都十五個月大,一直用到依加,因為果隻都係for baby的洗頭水,又唔算係貴 ...

係荷花買架??咩牌子呀???
洗頭水呀??駛唔駛去過水架???

健健康康,快高長大啊~

男爵府

原帖由 joycelnl 於 13-2-2011 12:51 發表
我用olive oil
唔會一次過冇哂, 係慢慢冇
仲會係可能再出
唔係病, 唔駛太擔心

係啦...我見到卒完都重有...係外觀唔靚仔囉...
好驚越來越多同厚...就好難整甩了...mouth:

健健康康,快高長大啊~

男爵府

原帖由 bosch 於 13-2-2011 05:05 發表
我地用普通生油. 用棉花醮d 油去抺 15-20分鐘, 之後同bb 洗頭, 再用毛巾輕輕擦乾, 可以去走大份頭呢.

頭泥係可以冇左又出番黎, 大約響bb 6個月左右會冇晒. ...

我個仔依家先差不多兩個月...

健健康康,快高長大啊~

男爵府

回覆 7# siuting111 的文章

swisso logical ,橙色波波蓋,個樽身有隻q版老鼠,不過你去到荷花問,有頭泥,橙色蓋的洗頭水,佢都會知架啦,因為我果時去買,佢都知,我曽經見過屈臣氏有得賣,不過就唔係間間有.
係吖,我都聽人講,大大下會無頭泥,但我個仔果時又係三個月到,但因為果時就快過年,要見人,所以就好似樓主你咁,週圍搵方法囉,因為要出去拜年,有頭泥,唔好睇嘛

男爵府

原帖由 hc1018 於 13-2-2011 13:49 發表
swisso logical ,橙色波波蓋,個樽身有隻q版老鼠,不過你去到荷花問,有頭泥,橙色蓋的洗頭水,佢都會知架啦,因為我果時去買,佢都知,我曽經見過屈臣氏有得賣,不過就唔係間間有.
係吖,我都聽人講,大大下會無頭泥,但我個仔 ...

咁你個仔幾耐先無哂頭泥呀???

健健康康,快高長大啊~

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

我初初都係跟母嬰院用橄欖油,但越出越多,最後我慢慢用手整,可以一塊塊咁整出嚟,我見個仔又無乜嘢,咪分幾次慢慢整,結果個頭乾淨晒!!!

大宅

多謝咁多位媽媽分享! 我係5月準媽媽, 我一直聽人講, BB頭泥係因為daddy & Mammy 在未生BB出黎之前, dodo既丁丁黎既.

我想問問, 你地有嗎?

子爵府

醒目開學勳章

妳試下chicco既洗頭水吖! 我亞囡個時都係有好多頭泥, 用橄欖油都唔得! 最後用chicco既洗頭水2次就冇晒頭泥啦!

首頁

尾頁

跳至