想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我由上年10月開始試, 飲雞精、食gnc、用紅d、探體溫都做齊晒...

上個cycle仲去睇中醫, 睇完之後計岩排卵果日係星期日, 上午dodo完墊高patpat訓左幾個鐘頭...

7/2開始有d腹痛, 8/2小便有一d血絲, 10/2又有, 再多d血絲... 呢d都係以前谷m冇既反應... 諗住會唔會bingo呢...

點知, m就係12/2上午來了, 我係茶樓都忍唔住喊左, 之後返到屋企喊到收唔到聲... 究竟我做錯左d咩呀? 點解我做咁多野都唔俾我bingo???

睇西醫係我最後一步... :(

男爵府

唔好咁啦,我都係好唔開心,但有時d野真係唔係盡人如願架...唯有隨緣啦

大宅

唔好喊啦, 你都係試左4個月姐, 正常夫婦都係一個月得2x%係會成功懷孕仲要睇你年紀, 我識既正常夫婦都要試半年至9個月先自然懷孕, 比d耐性放鬆d, 兔bb好快黎搵你喇

原帖由 KittyYing 於 11-2-14 17:29 發表
我由上年10月開始試, 飲雞精、食gnc、用紅d、探體溫都做齊晒...

上個cycle仲去睇中醫, 睇完之後計岩排卵果日係星期日, 上午dodo完墊高patpat訓左幾個鐘頭...

7/2開始有d腹痛, 8/2小便有一d血絲, 10/2又有, 再多d血 ...

大宅

畀面勳章

放鬆D啦.....始終BB都係講緣份既..可能時機未到姐...努力..加油呀....

珍珠宮

畀面勳章

唔好哭啦....每對家庭都有機會仲,今個月唔得下個月再來過,最起碼有我陪你末bingo。

原帖由 KittyYing 於 11-2-14 17:29 發表

7/2開始有d腹痛, 8/2小便有一d血絲, 10/2又有, 再多d血 ...

大宅

唔好唔開心啦!你要向好看,好快會有的!
你都可以睇西醫的。

複式洋房

好多謝大家既鼓勵呀... ^^

我相信呢度既jm都好明白, 根本放鬆唔到, 又check體溫, 又用紅d... 點會relex丫... 但唔check又驚miss左機會...

大宅

放鬆d拉` 試下吾好量體溫.淨check紅d囉*
平時cycle準吾準!?
好似我甘..我cycle 28-30架..
今個月我乜刀吾check . day10開始do~
跟住day13` 試check下紅d .. 就見到深粗了!
之後刀bing0了`
有時計大約時間黎check l0r . 吾好日日check喇!
我前幾個月`大壓力刀吾中架`
下個月再努力拉~ 相信你實得既,只不過你緊張.
影響受精同著床姐''努力拉jm.

大宅

你只係試咗4個月,呢度好多JM都試咗好多年,咁我地咪要日日喊!

男爵府

畀面勳章

好明白你心情,但我哋總要嘗試放鬆。
我都有唔開心時候,若果唔係小x,下個月初bb就出世喇。
但反思,其實上天一直考驗我們,上天亦幫我哋安排一切,只係時間未到。
子女緣份一到,點都走唔甩。看開點,反而可能有奇蹟山現。

大宅

其實失敗多咗,你就會慢慢習慣,就會放鬆,然後放棄,跟住你就會bingo。很多jm都係響佢放棄時就有,所以放鬆啲啦。

子爵府

環保接龍勳章

原帖由 KittyYing 於 11-2-14 17:50 發表
好多謝大家既鼓勵呀... ^^

我相信呢度既jm都好明白, 根本放鬆唔到, 又check體溫, 又用紅d... 點會relex丫... 但唔check又驚miss左機會...

唔好喊啦~~~我地要一齊努力!~
我都放鬆唔到, 成日心思思check紅d綠d...不過緊張還緊張, 都要開心d!!~

大宅

我同你一樣, M 到了, 都喊了, 我上年8月就開始TIM AR, 你做的嘢, 我都做過喇, 都唔BINGO

大家努力啦~

大宅

好媽媽勳章

我都試左成年先ok!
生bb係講緣份!
唔係plan 左,做足準備就一定得.
老土啲講, 平常心啦!
通常心情relax 啲, 都容易啲中!

5W2D:0.7cm胎囊 7W1D: 有閃閃啦!
11W2D: 4.5CM豆豆, 舉起晒手手腳腳!
13W2D: OSCAR PASS! 16W 仔仔wor!

大宅

畀面勳章

希望在明天呢 努力

男爵府

畀面勳章

唔好咁唔開心啦~ 你都係試左4個月, 唔好咁快畀心情影響到. 我個fd想生第二胎, 試左3個月都唔得就慌, 點知第4個月hea做唸住冇又反而有, 所以最緊要放鬆心情呀!

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 siu_lo 於 11-2-14 17:41 發表
唔好喊啦, 你都係試左4個月姐, 正常夫婦都係一個月得2x%係會成功懷孕仲要睇你年紀, 我識既正常夫婦都要試半年至9個月先自然懷孕, 比d耐性放鬆d, 兔bb好快黎搵你喇

...

邊度有d咁既數據睇呢......
我都八掛想來睇下~~

大宅

我都試左over一年喇, 開頭係好好好唔開心的, 又使了錢,又唔知仲可以做啲乜, 不過我都信我終有日會BINGO的, 加油呀

複式洋房

我同你一樣為左bb不開心左好耐,昨日有個叔伯幫我把完脈同我講生仔係天然既事,冇可能生不到,只係你身体不夠強壯,你都不好恨而家有,你身子弱到夾硬有左影響到小朋友發展什至搞到流x就不好啦!最緊要搞好自己身体,有好的身体同緣份自然會有,到時你點跳點跑佢都黏實你。

別墅

要放鬆心情呀, 未聽過傷心/壓力大而有BB嫁, 有咗都唔健康
再唔開心始終都會過, 我們一同努力LA

首頁

尾頁

跳至