想生BB

跳至

首頁

尾頁

公爵府

well, if you are still young, don't necessary to do such things ie check body temperature, check ovulation etc. if you have regular period, means your ovulation is reaular too. So, do more often during ovulation time.

Also, you only tried 4 cycles...JMs from this forum, Some of them tried FEW YEARS!!!! so take it easy.

大宅

唔駛唔開心喎, 越緊張越難有呀, 放寬d啦..........

別墅

陪月勳章

唔好咁唔開心啦, 有jm講得好啱, 好多時都係剛想放棄就有bb..
我係一個好好既例子..
我足足試0左3年幾, 咩都check過, 咩都食過, 咩醫都睇過...
乜d乜d, check體溫, 食中藥, 咩都做齊..
個個月都以為實中, 點知個天就玩我, 3年幾都中唔出, 正當我以為冇希望既時候, 老公都開始話冇咪冇, 都會開心咁過, 仲plan0左去旅行relax下, 點知果頭book機票, 果頭冇啦啦中0左 , 我記得果個月我地咩都冇計, 冇食, 只係隨心, 想行埋就行埋, 唔係為要bb而行埋, 點知乜都唔整就中0左....
搞到旅行都即刻cancel...
而家都17w啦, 我地2個都唔知用咩黎形容我地既心情, 我地年紀唔大 (而家先剛30), 成日諗住唔係大年紀冇理由咁難有...
點知就真係壓力影響, 我個醫生都話, 叫人relax好易, 真係做到既就難, 所以我而家每次同人分享我呢個經歷既時候, 我都會建議大家, 去下旅行, 散下心, 因為不停既嘗試係會令人痛苦, 同時會忘記要bb既目的 --- 係希望家庭開心, 而唔係唔開心, 成日響屋企諗唔會有幫助, 行開下, 真正做到relax既, 一次唔得咪2次law, 仲好, 比多d藉口去玩下, 未有bb既時候玩多d, 到有0左就邊到都去唔到0家啦~
希望我呢番說話可以幫到d開始沮喪既jm啦...
加油啦~

大宅

原帖由 食飽飯 於 11-2-15 11:41 發表
而家d人試一年都叫短. 做人工的媽媽們要打針吃藥所受的更痛苦.

其實我們太易 過份集中精神 在呢年事上啦. 很好的情緒控制是做好媽媽的基本條件, 我們大家都要訓練下自己. 人生中七八十歲分之一兩年, 是很少. 負面 ...

我好認同你的說話,如果自己的情緒都控制唔好,將來點教小朋友? 我試咗幾年都未BINGO,我老公都安慰我話可能你上天要鍛鍊下我,因為我由細到大都冇經歷過大的挫折,我呢幾年都做咗好多野,e.g. 用紅D,食中藥,針灸,做運動(我唔鍾意做都做),飲鮮奶(我個胃唔受得都飲),食花膠,冬蟲草,海參,善存,葉酸,飲寶礦力,用薑水浸腳,照輸卵管,驗血,打針,塞藥做IUI,助養兒童,拜龍母...... 原來唔係我付出得多就一定有收穫的。我都曾經哭過,我同BB緣分未到,唯有盡力而為!!

洋房

有咁多同道中人互相扶持, 有氣想洩隨時又可上來放低幾兩. 要加油. 今個cycle 又新開始

複式洋房

totally agreed!!! 我覺得唔好太多focus係呢d野上面..繼續好好甘過每一個daily routine lor.. 反正未Bingo都要好好甘生活ga lar.. 甘不如唔好唸太多.. 個個月甘數住個cycle個人就仲頹...

唉... 雖然我好識甘勸人.. 但係希望我自己都可以做得到....

原帖由 食飽飯 於 11-2-15 11:41 發表
而家d人試一年都叫短. 做人工的媽媽們要打針吃藥所受的更痛苦.

其實我們太易 過份集中精神 在呢年事上啦. 很好的情緒控制是做好媽媽的基本條件, 我們大家都要訓練下自己. 人生中七八十歲分之一兩年, 是很少. 負面 ...

複式洋房

睇完大家既回覆, 真係覺得好warm呀~~~ 有一班同道中人明白我既苦況...

好多謝大家 ^^

大宅

搵個旅行去下, 又開心又輕鬆易中d架

複式洋房

唉 我捻我要攬住你喊了~~~剛剛去check左只唔知乜大陸棒棒 又系殘酷的一條線~~~今日已經系suppose mm既第一日了 老公仲安慰我話 可能未check到呢 唔係7日咩.. 我轉頭就話 宜家d科技好先進ga lar.. 1日就得... 跟住個衰野話 叫左你勤力d ga la << 甘wor.. 你話嬲未!!!:-(

複式洋房

原帖由 cmtblive 於 11-2-15 18:28 發表
唉 我捻我要攬住你喊了~~~剛剛去check左只唔知乜大陸棒棒 又系殘酷的一條線~~~今日已經系suppose mm既第一日了 老公仲安慰我話 可能未check到呢 唔係7日咩.. 我轉頭就話 宜家d科技好先進ga lar.. 1日就得 ...

一日未黎M都仲有機會 !!

首頁

尾頁

跳至