自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

岩岩睇到影評唔錯,諗緊帶唔帶埋個仔(9yrs)去睇。
有無人睇咗? 我知道結尾會有d驚嚇/震撼,唔知道岩唔岩小朋友睇?
....

伯爵府

我上星期睇完, 真係值得睇,
到尾段真係好震撼, 睇到我都好驚. 雙眼半合.
至於 9 歲o既小朋友睇唔睇得.
個人認為都係唔好. 一來驚嚇親, 二來驚佢會有樣學樣. (不過相信9歲都應該識得判斷呢 d 行為做唔做得o既).

男爵府

新年咁多戲,點解帶細路睇呢部

大宅

原帖由 kk2009 於 11-2-15 10:44 發表
新年咁多戲,點解帶細路睇呢部

我大約知道呢"出"戲想帶出個訊息.....而呢樣野我想個仔可以從呢"出"戲體會到。
不過我都係決定自已睇咗先,遲d先考慮買隻碟同佢一齊睇。

....

大宅

原帖由 第二任媽媽 於 11-2-15 10:28 發表
個人認為都係唔好. 一來驚嚇親, 二來驚佢會有樣學樣. (不過相信9歲都應該識得判斷呢 d 行為做唔做得o既). ...

Thx, 咁我都係自已睇咗先,之後先決定買唔買番隻碟同佢一齊睇。
....

珍珠宮

畀面勳章

我都睇咗,訊息好....全套戲大部份時間都係個洞(唔知點寫個個位)都冇悶場

珍珠宮

畀面勳章

不過講真,個主角個決定真係唔係人人落到手

王國長老

王國長老

9歲應該會悶. 今朝聽同事講最後會割左隻手. 唔好睇啦.
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

9歲緊係唔岩啦, 我老公係行山人士, 對呢套戲好有興趣, 但佢驚我唔岩睇, 怕嚇親我,
便何況9歲?!

我有朋友睇咗, 佢話開頭好悶..

伯爵府

原帖由 永然 於 2011-2-15 11:03 AM 發表
不過講真,個主角個決定真係唔係人人落到手

我喺商務見到出埋書tim呀, 但我想知道點可以卡住隻手?

男爵府

Not suitable for kids... some people will feel boring... I have watched it and think that it is a good movie for self-reflection, and it also reminds people to prepare better if emergencies happen, at least don't go alone!

伯爵府

原帖由 第二任媽媽 於 2011-2-15 10:28 AM 發表
個人認為都係唔好. 一來驚嚇親, 二來驚佢會有樣學樣. (不過相信9歲都應該識得判斷呢 d 行為做唔做得o既). ...

點樣震撼? 可唔可以講黎聽下?

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

割肉割骨 2b戲 小朋友未必啱!

伯爵府

原帖由 sezsuet 於 11-2-15 11:47 發表

點樣震撼? 可唔可以講黎聽下?

其實之前都好多人已經講O左, 開頭係咁講主腳困O左係岩石隙入面, 跟住比大石壓住隻手, 可能有人覺得悶, 因為係咁講主角點樣唸辦法脫險. 隔O左幾日幾夜, 佢都命在旦夕O既時侯, 就唸出, 亦都係最震撼O既一幕, 割手保命囉,.
好逼真. 有 D 位真係幾驚架.

伯爵府

+3金熱血 畀面勳章 睛靈勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我換到free tickets 一定去睇

大宅

好似係真人真事,不過唔適合我睇。

我好佩服個男人,大智大勇,就算生死關頭都唔係人人做到。

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

兩星期前已經download左黎睇, 麻麻地, 唔抵去戲院睇, 片尾唔會比小朋友睇

別墅

cut肉cut 骨...仲cut埋"筋"

好震撼
我大人大者都要擰咩面~
小朋友會唔會驚呀?

不過,.....係得最後cut野震撼
前+中間係相當悶

首頁

尾頁

跳至