懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我依家21wk, 第一胎, 係4個幾月開始見肚, 重要係突然就覺得個肚大左咁 。到目前為止, 自己就重左大約6磅。其實只要bb size ok, 個肚大細應該無乜問題。

水晶宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

你而家先得5個月
BB出世有幾重都估唔到啦
只要BB足月同足磅出世就得啦
唔駛理人點講的

BB出世時無咁重
唔代表佢之後的生長線都係差D架
我個B出世時6磅多DD
但佢吸收得好,重得好好呀

同埋,BB出世時無咁重,順產都無咁辛苦啦(個人意見)

原帖由 卉卉 於 11-2-16 13:05 發表
可能囝囝肚係細d...我朋友同我同一日預產期..佢駝囡...已經明顯見肚....我重身輕如燕...坐係地下打邊爐無阻無頂無腳痺...個肚就好似食得太飽咁大....人地成日見都都話我b出世會好細隻...所以有d擔心 ...

珊瑚宮

2024年龍年勳章

我第一胎,差一日20w,都算見肚喇,著住衫都會睇到突左出黎,不過size同上個月尾好似差唔多
上次去健康院,始娘話我算細喎~bb size係正常

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 卉卉 於 11-2-16 01:05 PM 發表
可能囝囝肚係細d...我朋友同我同一日預產期..佢駝囡...已經明顯見肚....我重身輕如燕...坐係地下打邊爐無阻無頂無腳痺...個肚就好似食得太飽咁大....人地成日見都都話我b出世會好細隻...所以有d擔心 ...

唔會肚大個B就大隻D嫁,
肚細個B就細嫁,
我夠俾人話肚細啦,
但係每次去照阿B個SIZE正常,
最緊要佢健康咪得囉

saminjune 該用戶已被刪除

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我個時5個月都唔見肚,直到臨生個肚都係似人地7 個月咋...
不過bb 最後都有6.5磅,好健康,你都唔洗擔心...

仲有,一條肚紋都無;生完之後個肚收得好快,兩個星期就無晒肚腩,2 個月就著返以前d牛仔褲

男爵府

肚細咪好囉,冇咁「倫盡」

我果陣又係咁,5個月先有少少肚,唔著大肚婆衫根本冇人知我有咗﹝本身肥底﹞
到7個月quit返學,同同學講話去生仔,大家都驚訝話「吓,乜你有咗7個月?」
到生果日個肚睇落都係似人哋6個月咋
阿B出世咪又有6磅幾

肚細唯一唔好就係搭車未必有人會讓位比你坐囉

首頁

尾頁

跳至