跳至

首頁

尾頁

男爵府

親子達人勳章

3 years old is very close la - will you change the milk powder into another level? If yes, which brand will you chose? I also have to consider the milk powder shortage issue. Don't know which one to chose!

大宅

我同樓主你一樣都諗緊呢樣野!
亞仔飲森永,大仔話至到3歲,好想知3歲後其實可唔可以繼續飲呢?
3歲以上都好似係得local奶粉,諗住轉雅培,因有fd個女食得ok,聽過有fd食A+話便便超硬,Friso又話甜.....不過奶粉真係睇下夾唔夾,個個小朋友唔同,要試過先知呢!

大宅

我轉左惠氏差吾多兩個月喇! 我覺得幾好,吾野痰,便便正常。

別墅

我比BB飲鮮奶架!

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我囡囡飲緊明冶
我會比佢繼續飲
有時飲鮮奶

水晶宮

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我都諗緊轉飲local奶粉好定飲鮮奶好, 而家阿仔飲緊日本雪印~
本來都想keep住過左3歲都照食, 但係而家日本地震漏幅射, 真係迫住要唔食~
連我下個月出世嘅bb都要轉食第d奶粉

公爵府

我仔飲固力果, 超鐘意. 不過都係時候轉鮮奶了.

禁止訪問

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆 竹兒 的帖子

我亞仔都係飲緊雪印
飲埋屋企d存貨就會同佢轉思敏兒/傑

珍珠宮

我個仔已經介咗奶,佢自己唔飲,而家會比佢飲下鮮奶,yogurt之類,唔洗煩買奶粉.

珍珠宮

回覆 GAT 的帖子

我對BB已經轉咗羊奶LU.
地球和火星 完美與破爛 現實對幻象 這樣的差距離還有盼望 嗎

侯爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

fresh milk

首頁

尾頁

跳至