母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

其實我係代妹妹問, 佢既兒子出左世幾日, 剛開始餵人奶, 想請教一下由雪櫃拎出黎座熱完既奶, 如果BB食下又瞓著左食下又瞓著左, 我係唔係KEEP住支奶係溫水入面? 如果成一個鐘後BB都食唔完支奶, 係唔係要倒左唔可以再餵俾BB食呢? THANKS!

大宅

push

原帖由 puffpuff 於 11-2-15 23:32 發表
其實我係代妹妹問, 佢既兒子出左世幾日, 剛開始餵人奶, 想請教一下由雪櫃拎出黎座熱完既奶, 如果BB食下又瞓著左食下又瞓著左, 我係唔係KEEP住支奶係溫水入面? 如果成一個鐘後BB都食唔完支奶, 係唔係要倒左唔可以再餵 ...

大宅

畀面勳章

我試過BB食唔晒支奶, 我keep主座熱佢...2-3鐘後再食過... 不過我係用暖奶器.. D人奶倒左好浪費.. 聽聞熱過D奶唔可以擺返落雪柜...

別墅

陪月勳章 畀面勳章

不要一直助熱,因為d營養會比熱力整走嫁,助熱完以今日呢d天氣11,12度可以放一個鐘至個半鐘,夏天放半個鐘好了

即係好似大人咁, 你都唔會想飲d放左咁耐既奶,都會怕放壞

別墅

醫院姑娘話室溫可放4個鐘
Tomorrow is better

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 Elona 於 11-2-16 15:48 發表
醫院姑娘話室溫可放4個鐘
mm泵出黎就ok
但如果雪過,通常座熱完我放大約一個鐘會倒

大宅

月餅勳章 陪月勳章

樓主, 如果係咁, 你要諗O下點叫醒呀B, 成日食食O下瞓O左唔係咁好O架
同埋, 唔好怕煩, D冰奶小包裝咁, 例如2安一袋同1安一袋, 要幾多安就拎幾多, 咪唔怕浪費囉

男爵府

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章

最好埋身餵,又新鮮又arm溫度又唔怕浪費.

禁止訪問

侯爵府

2024勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

Yes! 初出世要多d比佢啜先會上奶上得快. 同埋一定安全. 剛出世既bb係貪睡d, 你要兩三個鐘就叫醒佢餵佢架!

原帖由 小小山 於 11-2-16 21:04 發表
最好埋身餵,又新鮮又arm溫度又唔怕浪費.

大宅

多謝晒大家既分享, 我妹妹都好努力埋身俾BB飲, 有時我地叫佢始終係坐月都要休息下, 所以泵左出黎既會幫佢餵BB, 而BB依家真係好鍾意瞓, 有時食左小小就叫極都唔醒, 我地都諗盡辦法叫醒佢, 希望BB食到多D。

珍珠宮

畀面勳章

如日接觸過阿B口水,只可保留一個鐘。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊