親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

原帖由 bbmm-mom 於 11-3-18 12:22 發表
請問知不知有什麽設施在裝修期間用不到呢?

裝修>>>真係唔知POSTPONE 完又POSTPONE, 初時預計2月, 之後3月15日, E家話4月頭.....

一係直接問酒店. 我係怕嘈...

e...咁我等你回來回報..我summer 至去!
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

子爵府

koller>>我都=你回報...
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

子爵府

我朋友都係坐AIR ASIA 都買到雪條, 但佢話係入O左閘入面有間舖賣的. 同埋你要有個自己袋裝住至可以搬上機, 因為全部AIRLINE 都講明唔可以HAND CARRY榴槤成製品上機, 但袋住就OK 喎...未入閘就唔好買! 因為唔比O羅入去!

子爵府

Ester
想問你買的蝦炒麵好吃嗎?還有什麼值得買?

子爵府

Imperial大過cititel。cititel就新過imperial

子爵府

正確o黎講, 3月27日後aa 已經係呢個時間, 仲要無人通知過呀!!

子爵府

原帖由 cutey_face 於 11-3-21 13:28 發表
magellan 我都諗住係完x假期度訂.
問過香港某兩間旅行社,其中一間假錢差不多,
但我貪完x有得免費接我. hehe
cititel 我訂triple room 折番大約450(唔包早餐)

有冇直接sent e_mail 問過magellan? 佢地好似話平過完美, 但要一早fully paid.

子爵府

citi>>我見佢website 寫三人房好似無窗....我唔鍾意住呢d , 好危險.

我見agoda 訂imperial = hkd$527.49/晚...

子爵府

RASA RIA 完美QUOTE SUMMER 係幾錢晚? 我份野響公司...

RASA RIA>>我見有D BLOG 都有人遊水, 至於水母, 佢地又話睇你好唔好彩撞到. 我覺得騎馬都幾貴, RM$70/HR. 又未必訂到.

子爵府

原帖由 ahmama 於 11-3-27 12:52 發表
rasa ria & star, 前者環境靚D, 呢一兩年兩間酒店輪流裝修, 建議上官網睇下裝修進度先決定

FION>>>>

係呀!!!RASA RIA 房間會局部裝修至30/6 呀!!! STAR 就話會4月中裝修好, 所以想住STAR 要先問清楚個泳池裝修好未...

子爵府

rasa ria 佢有shuttle (rm$25/位即日來回), 的士就rm $80, 如果你同完美訂房, 你問o下佢可唔可以rm$80載你一程....因為的士只可坐4人only. rasa ria 附近食肆(沙律同佳揚)都要坐的士去, 來回約rm $60, 架的士會= 埋你食完車你回酒店. 但我會響返rasa ria 食buffet 算. 小童free.

子爵府

回覆 kukukoo 的帖子

大人唔知, 小童係12歲以下FREE.

子爵府

完美今年企得好硬, 乜都無得平.....:;pppp:

子爵府

rasa ria>>nature reserve d programme 要付費, kids club 應該唔駛....你睇o下佢個schedule, 又或者e-mail 問佢.

rrr kdis club: http://www.shangri-la-resorts.com/rasaria/kidsclub.html

buffet 好似2佰幾/大人. 佢都有其他野食, 價錢咪好似響老尖貴少少o既食肆食咁. 我見d 朋友1家都係3佰左右, 視乎你食咩.

完美個小費, 我見好多朋友都有比. 唔係rm$10 咋咩??

子爵府

問過朋友, 佢地上年 JOIN SABAH YOU 就無收小費.

子爵府

有冇人自己出雙島遊? 其實有冇限船係幾點去第二個島?? 同埋點同船家聯絡??

子爵府

如果去的時間少,揀star好d,出市中心行都方便好多,但住rrr就預咗響入面玩,因車費太貴。而我去7日,就住2睌rrr

子爵府

chuyuencheung 發表於 11-4-14 14:04
唔好意思,想確認一下,住 Magellan Sutera Hotel 的早餐,是否五歲以下小朋友係免費的呢? 七歲可否搏大 ...

真係唔知喎, 5歲以下肯定免費, 7歲有時睇O下高度同D STAFF, 其實佢收都唔係太貴都係RM$35左右...上年MAGELLAN 112歲以下都係FREE, 今年改晒!

子爵府

有冇人住過IMPERIAL INTERNATIONAL?? 有人話有"UP" 味?? 你地覺得如何?? 我見佢超方便, 所以想訂. 間房都大.

Chickee >>SUNDAY MARKET 係星期日朝0600-1200 響GAYA STREET.

KOLLER>>WELCOME BACK, 你係咪自己出島呀? 同船家溝通有冇問題?? 係落船前問船家幾點去另一個島? 還是要問島上STAFF? 另外可否比的士司機TEL NO. 我?? 我到步第二日會住RRR...唔知有冇6人的...同埋你阿沙巴突然停電, D 人有冇講咩原因?? 仲有個椰子布甸>>珍珠樓??? 正??

Chickee  Thank you!  發表於 11-5-19 17:16

子爵府

GARON>>我除O左第一日酒店外, 全部都係同當地AGENT 訂呀..MAGELLAN 今年貴O左好多, 如果同TANJUNG 差好少錢的話, 我寧願住TANJUNG, AT LEAST 小朋友(BELOW 12) 食BF & BUFFET都係FREE. MAGELLAN 5歲以上早餐都要收錢了!

人一木太  同意  發表於 11-5-19 13:59

首頁

尾頁

跳至