跳至

首頁

尾頁

大宅

rafi都好開心, 食左1件有多pizza! 仲有, 多謝你d餅呀!

忽發奇想, 下次我地可以求奇搵間mcdonald's開個party都得喎! 我諗d小朋友有氣球玩都已經會好開心。
原帖由 Harubi 於 11-2-27 21:49 發表
Takumi今日玩得超開心,返到屋企係咁提小朋友D名!個pizza已經俾我老公KO左,但整果個反而唔肯食!下次再出黎玩!

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

佢地宜家大個晒, 根本唔駛我地介入佢地已經可以玩埋一堆, 當然我個仔實在太癲狂啦, 開頭嚇親rafi, kaka!

mcdonald's之外, 下次真係去picnic, 有個大草地, 帶d波呀bubbles呀, 佢地應該已經可以玩到傻左!

另外我個friend介紹我去白石有個泰式BBQ, 好鬼泰國架喎, 我研究完再報告!

原帖由 hanahaha 於 11-2-28 09:43 發表
rafi都好開心, 食左1件有多pizza! 仲有, 多謝你d餅呀!

忽發奇想, 下次我地可以求奇搵間mcdonald's開個party都得喎! 我諗d小朋友有氣球玩都已經會好開心。
...

Birth -- 3.7 kg    1Y -- 11.1 kg   2Y -- 13 kg  3Y -- 16.3 kg   4Y -- 17.6 kg   4.5Y -- 19 kg  5Y -- 20.4 kg  5.5Y -- 20.8 kg   6Y -- 23 kg

大宅

我好想去picnic呀, 要趁天氣熱之前去呀!
原帖由 Harubi 於 11-2-28 10:14 發表
佢地宜家大個晒, 根本唔駛我地介入佢地已經可以玩埋一堆, 當然我個仔實在太癲狂啦, 開頭嚇親rafi, kaka!

mcdonald's之外, 下次真係去picnic, 有個大草地, 帶d波呀bubbles呀, 佢地應該已經可以玩到傻左!
...

子爵府

有人介紹去大埔海濱公園, 話可以野餐踢波同放風箏, 不過我就未去過, 有無興趣?

原帖由 hanahaha 於 11-2-28 10:37 發表
我好想去picnic呀, 要趁天氣熱之前去呀!

Birth -- 3.7 kg    1Y -- 11.1 kg   2Y -- 13 kg  3Y -- 16.3 kg   4Y -- 17.6 kg   4.5Y -- 19 kg  5Y -- 20.4 kg  5.5Y -- 20.8 kg   6Y -- 23 kg

大宅

okay呀! 我都有同事去過。
原帖由 Harubi 於 11-2-28 11:00 發表
有人介紹去大埔海濱公園, 話可以野餐踢波同放風箏, 不過我就未去過, 有無興趣?

子爵府

Cool! Let's fix a date March/April!

原帖由 hanahaha 於 11-2-28 11:15 發表
okay呀! 我都有同事去過。

大宅

我發覺Aidan最開心唔係整pizza,而係同朋友仔玩。自從上次去完Harubi屋企,佢會間唔中講下日文(當然來來去去都係早晨,午安),唔識就作d音當日文,有時仲話想學日文。

大埔公園我去過一次,地方大,俾小朋友跑呀踩單車都好,空氣又唔錯。如果可以係下個月或者4月去我都可以去到,5月我生啦,就出唔到啦,坐完月都已經係6,7月,到時戶外活動會好熱。

水晶宮

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

去啦去啦

原帖由 Harubi 於 11-2-28 11:00 發表

識網友只限吹下水、交換下資訊、發揮網力,邊個認真就邊個輸。

子爵府

雖然呢班小朋友唔係成日見, 但確係由細玩到宜家咁大, 真係特別有親切感玩得特別埋. 我個仔有時同其他小朋友出街, 玩兩下覺得唔啱玩就會走黎問我攞iphone. 但果日佢完全無理過我嘅存在, 只係口渴時先黎問我攞嘢飲.

咁不如睇下三月冰個星期日可以出黎玩呀? 乜大埔個公園可以踩單車架? 真好, 我地無返中大好耐, 好耐都無踩過單車lu! 我仲新淘寶左張picnic mat返黎, 諗住去mimi學校活動用, 宜家可以率先大派用場! 哈哈!

子爵府

如果3月20日(星期日)下午各位意下如何??

ok:
harubi

原帖由 eeb 於 11-3-2 09:35 發表
去啦去啦

水晶宮

原帖由 Harubi 於 11-3-2 09:39 發表
如果3月20日(星期日)下午各位意下如何??

ok:
harubi
eeb (暫時ok,要再confirm)

大宅

時:3月20日下午
地:大埔海濱公園

人:
harubi
hanahaha (希望爸爸唔會臨時有job)

水晶宮

尋晚做到成10點先返屋企,Larry話:"咁夜既? 你知唔知呢,頭先我好掛住你呀?" 以往佢會加句"下次早D喇!" 但尋晚佢問:"係咪好辛苦呀?"

把口又升呢

大宅

so sweet!

尋晚rafael食飯時行開, 我話佢一句, 佢就話唔鍾意我! 有時我講d野唔arm佢聽, 佢就話走, 仲試過話要搬去月球住唔返地球! 都唔知大d點教。
原帖由 eeb 於 11-3-4 06:55 發表
尋晚做到成10點先返屋企,Larry話:"咁夜既? 你知唔知呢,頭先我好掛住你呀?" 以往佢會加句"下次早D喇!" 但尋晚佢問:"係咪好辛苦呀?"

把口又升呢
...

水晶宮

Larry 試過話唔鍾意爸爸,即時俾人鏟到飛起

有時我講d野唔啱佢聽,佢會翻白眼... ...

"搬去月球住唔返地球"

原帖由 hanahaha 於 11-3-4 09:51 發表
so sweet!

尋晚rafael食飯時行開, 我話佢一句, 佢就話唔鍾意我! 有時我講d野唔arm佢聽, 佢就話走, 仲試過話要搬去月球住唔返地球! 都唔知大d點教。

子爵府

Rafael咁串咀, kakaka! 佢真係好成熟! Takumi都好似Larry咁講過唔鍾意爸爸, 不過爸爸無話佢, 佢地兩父子成日都嗌交!

下星期要同班蘿蔔媽媽去飲茶...諗起都煩!!

大宅

時:3月20日下午
地:大埔海濱公園

人:
harubi
hanahaha (希望爸爸唔會臨時有job)
creamblue (應該可以)

大宅

哈哈, Aidan經常話唔鍾意爸爸/媽媽,當我或者爸爸話佢,佢就走去搵菲姐姐,有時會即刻轉話題, 有時會用手指當槍要射我地,都試過走入房唔聽. 我地都有小時候, 一樣係唔鍾意爸媽長氣話, 而家就親身體會到啦.

原帖由 hanahaha 於 11-3-4 09:51 發表
so sweet!

大宅

要好好珍惜heather而家唔識駁嘴幾乎任舞都得嘅時候!

去飲茶有咩咁頭痕呀? 爸爸唔去架?
原帖由 Harubi 於 11-3-4 14:42 發表
Rafael咁串咀, kakaka! 佢真係好成熟! Takumi都好似Larry咁講過唔鍾意爸爸, 不過爸爸無話佢, 佢地兩父子成日都嗌交!

下星期要同班蘿蔔媽媽去飲茶...諗起都煩!! ...

子爵府

但heather唔肯俾我抱呀...wuwuuwwuw...

今次純係媽媽聚會, 我同佢地無嘢傾架...慘過食公司政治飯!

原帖由 hanahaha 於 11-3-7 10:00 發表
要好好珍惜heather而家唔識駁嘴幾乎任舞都得嘅時候!

去飲茶有咩咁頭痕呀? 爸爸唔去架?

首頁

尾頁

跳至