論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

子爵府

係咪好公主架 ?
我本想選果位因話我喲細佬細唔接我的JOB
而家唯有第2個選擇,呢個35YRS, 海外未出國打工
我唔係好記得佢的資料,叫AGENT E返俾我先見到有讀過大學.係佢先話做
而家擔心中

子爵府

我覺得工人係咪公主, 同佢有冇大學資歷冇乜關係, 係個人問題... 老實講, 佢地所謂大學學歷可以好濫, 好似我舊工人咁, 佢夠話讀過大學, 我問佢主修乜野, 佢居然答我係typing...

洋房

我以前的菲傭是大學畢業讀牙科的,當時她還說整牙可以去菲律賓,很便宜

大宅

我都覺得好睇彩數, 我第一個菲,
大學讀nurse, hk10年, 好有性格.....

第二個菲, 大學主修英文, 又好似幾純品,
講幾句野就會面紅, 眼濕濕, 所以都可以傾下計,
溝通到.........

喜樂的心,便是良藥;
優傷的靈,使骨乾枯. (箴 17:22)

複式洋房

All the bun buns that I used and using are university grad. It's really depends on their own personality. Not necessary like a princess.

子爵府

牛年勳章 畀面勳章

係咪有公主病我覺得好睇個工人性格同佢身邊班朋友, 如果佢好易受人影響, 好易聽埋聽埋變質, 俗稱公主病.

別墅

都係睇人啦.. 我以前的bun又是大學讀nursing, 我衰貪佢係菲是做maternity nurse又有兩個女咁湊初生bb好d... 但是佢未做滿6個月就開始出問題 - 勁講電話,借錢,唔休做,大話連篇,又話湊一個bb好辛苦(我最初無返工半年,一復職佢就話唔做).. 當時我真係好失望,因為我第一次請工人所以對佢好好到比我姑媽話我似係工人多d

我唔知可能佢返到家鄉隨時搵到工ga.

公爵府

唔好對大學bun bun有不切實際的期望,什麼護士助產士,上至x統官員,下至販夫走卒,不大都是無sense無知識無見識嗎?菲事件已暴露哂佢地既實況.但佢地鐘意自欺欺人,什麼全國大學生遍地,大學學歷完全不入流.甚至有d大學生,其知識sense重衰過一個小一的學生.

自大的背後不正是自卑心作崇嗎?唔係學歷問題,而係個人質素問題.

男爵府

菲姐唔係大學就係學院,但英文程度真係.....!

公主與否,只係睇個人.

我自己中意印姐多d.而家個菲姐好按章工作,湊小朋友差.

複式洋房

個個賓姐都話讀過大學,又冇比証明你睇,又話好窮,但又有錢讀大學,都吾知真定假

象牙宮

原帖由 KATRINE 於 11-2-17 18:56 發表
係咪好公主架 ?
我本想選果位因話我喲細佬細唔接我的JOB
而家唯有第2個選擇,呢個35YRS, 海外未出國打工
我唔係好記得佢的資料,叫AGENT E返俾我先見到有讀過大學.係佢先話做
而家擔心中 ...

不理你是小學或大學, 我要請的人是幫我做事.

我表姑請了印尼大學生..... 她待印印如女兒.
2年約滿被工人告, 求我幫她去勞處, 法院, 那時才深刻了解 "表姑姐" 是怎樣的雇主.

大家真的要學識好好愛自己吧.

別墅

my ex-大學BUN is super 大大公主, also smoking, I doubt if she took drugs too, she has been hiding and going to toilet more than 13 times a days. Once I find some white power in her room. (the room share with bb). Lucky she left herself.

首頁

尾頁

跳至