懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

禁止發言

禁止訪問

畀面勳章 陪月勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章

禁止發言

侯爵府

我上年5月都係搵廖醫生開刀生仔, 佢份人睇落係比較cool, 但係相處落都識攪笑架.
佢做野好穩陣, 好細心, 我下胎都會搵返佢.
不過真係可能係人夾人啦...唔好唔開心, 呢個唔夾咪搵過個囉, 放鬆d心情

男爵府

環保接龍勳章

原帖由 markey 於 11-2-18 02:32 PM 發表
830元你有無做d咩化驗呀?
我睇仁安霍醫生都係630元一次咋喎,包照超聲波。

醫生係人夾人的,呢個唔岩你就搵過一個啦,唔駛影響自己心情~

同埋你試左幾耐先去睇醫生呢﹖正常唔避孕半年唔得先要睇架~ 你可以試幾個cycle 先,度 ...

E... ... 我都係睇霍醫生喎, 點解每次也是收$840-(冇藥)

男爵府

環保接龍勳章

原帖由 WCCCCW 於 11-2-18 01:52 PM 發表
由於好想快些生 BB, 擔心自己會好難有BB, 今日帶埋我既每朝體溫記錄, 仲有 Period 既時間表, 去左仁安睇廖琳娜醫生.

其實都係幾年前有些婦科問題, 都係係仁安睇過佢一次(係朋友介紹既), 今次就係第二次啦. 等左半個 ...

咁最後佢有冇俾treament妳?
我之前睇過一次衰靄珊, 又係想生BB, 同妳一樣帶咗D report俾佢睇, 佢睇都冇睇就叫我安排入院括吓個子宮, 我當然拒絕啦! 我要求她給我排卵藥, 但她說:「妳冇得生架喇! 食排卵藥都冇用!」

之後; 我排過另一位醫生, 她給我排卵藥, 吃了1cycle便中了! 現在懷孕24wks喇 ~

大宅

我都有睇過廖醫生,又係FD介紹,但在曉康睇,當然無你咁貴。
我覺得佢好NICE,好細心,態度都好好,係姑娘麻麻地。
如果唔係等得耐,我都會搵佢睇。

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 WCCCCW 於 11-2-18 13:52 發表
由於好想快些生 BB, 擔心自己會好難有BB, 今日帶埋我既每朝體溫記錄, 仲有 Period 既時間表, 去左仁安睇廖琳娜醫生.

其實都係幾年前有些婦科問題, 都係係仁安睇過佢一次(係朋友介紹既), 今次就係第二次啦. 等左半個 ...

如果睇生育點解唔book仁安生殖科既? 好似專業好多~ 同埋價錢差唔多咋~

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

我唔明點解佢會問你丈夫做咩工作同咩POST,關睇醫生咩事一.一::::

大宅

畀面勳章

原帖由 Anna_cctc 於 11-2-19 13:50 發表
我唔明點解佢會問你丈夫做咩工作同咩POST,關睇醫生咩事一.一::::

我估醫生問老公做乜野行業, 係想知道會唔會因為工作壓力大, 或者工作唔定時, 例如要輪班制, 因為都會間接影響受孕。

禁止訪問

畀面勳章 陪月勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章

別墅

我未有之前都係睇開廖醫生的, 包括普通婦科檢查, 同埋小產了2次都係揾佢做手術, 我同老公都覺得佢麻麻, 態度好冷淡, 冇咩笑容, 同埋不多言, 問一句答一句, 所以今次第三次有決定揀過第二個醫生, 話晒成個懷孕過程都要成日見醫生, 佢咁拘謹嘅態度, 唔多唔少真係會好影響孕婦的心情, 令我地更加緊張擔憂...真的很感激仁安的盧永傑醫生, 在成個懷孕產檢過程...直至開刀...bb順利出世8磅多...佢真係幫助了我地好多....

大宅

Yeah! 有同感,我都係搵盧永傑醫生做產前檢查 & 接生,唔洗你問,佢都一一講解d詳細資料俾你知!!! 不過好似上堂咁....haha 佢好nice ! 前日見佢診金+超聲波要$890

原帖由 kongwt 於 11-2-19 22:42 發表
我未有之前都係睇開廖醫生的, 包括普通婦科檢查, 同埋小產了2次都係揾佢做手術, 我同老公都覺得佢麻麻, 態度好冷淡, 冇咩笑容, 同埋不多言, 問一句答一句, 所以今次第三次有決定揀過第二個醫生, 話晒成個懷孕過程都 ...

大宅

畀面勳章

原帖由 Anna_cctc 於 11-2-19 23:02 發表
Yeah! 有同感,我都係搵盧永傑醫生做產前檢查 & 接生,唔洗你問,佢都一一講解d詳細資料俾你知!!! 不過好似上堂咁....haha 佢好nice ! 前日見佢診金+超聲波要$890

...

我都係睇盧醫生, 佢真係好細心, 乜現在要$890, 加左價嗎?

禁止訪問

別墅

原帖由 ha.haa 於 18-2-2011 21:50 發表

咁最後佢有冇俾treament妳?
我之前睇過一次衰靄珊, 又係想生BB, 同妳一樣帶咗D report俾佢睇, 佢睇都冇睇就叫我安排入院括吓個子宮, 我當然拒絕啦! 我要求她給我排卵藥, 但她說:「妳冇得生架喇! 食排卵藥都冇用!」 ...

我之前因為有朋友搵佢生, 覺得佢唔錯, 所以都介紹左"圓靄珊"比我睇開婦科同週年檢討, 點知佢近幾年唔知係咪睇得太多大陸人, 成個人唔同晒, 十分冷淡, 無笑容, 講野勁快, 點知重亂嗡, 2年前因剛結婚想有bb, 佢同我婦科檢查後, 攞錯人地果份報告講我有b型連球帶菌者, 同我講如果有bb會好大映響, 搞到我擔心左2年, 當時決定唔要bb, 因為唔想令bb有乜映響, 點知我10年去再檢查問多次佢, 以我個case b 型連球帶菌者係咪最好唔好生BB, 佢同我講無d 咁既事, 你無喎, 邊個同你講, 你有帶菌? 頂, 我咪同佢講, 係你囉!!! 我問左你好多次, 你都叫我有bb時要驗清潔會唔會帶左比個bb .....
佢竟然同我講:你份報告無講呀! 我即刻同佢講係08年你同我講架, ..搞到我呢2年唔敢有bb...
佢好無醫德, 我決定唔會再搵佢睇/檢查, 而家轉左去另一個醫生, 好離譜啦 , 你地都唔好搵佢睇

大宅

我係仁安醫院睇,所以貴D
不過下一次會在尖咀個邊睇會平D ^^

原帖由 M.C.123 於 11-2-20 17:56 發表

我都係睇盧醫生, 佢真係好細心, 乜現在要$890, 加左價嗎?

大宅

我都係搵廖醫生接仔架... 佢真係唔係識social 的醫生, 我初初都因為咁而想轉醫生... 但諗諗下又覺得, 我又唔係黎搵朋友, 細心就ok啦.....

仲記得我emergency開刀,出左仔之後個子宮唔識收縮流血不止,佢好緊張咁幫我搞... 到上左房之後,佢臨走前都上黎問我覺得點樣, 仲安慰我..... 果刻真係好感動 !!

大宅

原帖由 Anna_cctc 於 11-2-19 23:02 發表

...

Did you visit him at Union Hospital?

I visit the clinic at TST, only charging me $500-600. My last visit was last week.

禁止訪問

好媽媽勳章

首頁

尾頁

跳至