興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 SandraLo 於 11-3-11 21:47 發表

之前聽你提起「濕洗」厠所........
其實我估佢一向有抹垃圾桶的, 但那個week覺得幾汚糟, 重持續4,5日係咁, 就打番去叫佢洗....... 我重話:嗱你一個禮拜都有一次濕洗厠所架啦, 咪洗之前响廁所地下洗埋個垃圾桶囉!:hap ...

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 SandraLo 於 11-3-12 10:54 發表

我估唔係淨係攞布抹, 係整濕哂咁洗卦!
係嘛 Do媽?

係呀, 我要求用sponge加cif刷廁所板, 蓋(總之出面的範圍), 之後用花灑淋, 如果唔要求, 佢哋多數用布抺下就算, 但有時啲男人用完個廁所好臭的, 用水淋就唔會有臭味(因沖咗o麻), 以前舊工人只會乾抺, 就算每天洗廁所都有陣臭味, 自佢走咗後, 我自己重新執過要求, 個廁所唔再臭了.

象牙宮

原帖由 sillything 於 11-3-12 19:42 發表
我自己都係咁洗 ,洗完令架

喂 ~ 又要俾個5我了

象牙宮

原帖由 FA8866 於 11-3-12 22:22 發表

哦,我又無要求工人咁做,反而我自己洗就會,因為我覺得咁做仲快D,我懶嘛.
但唔好處就係有機會滲水.
我工人日日都用cif,佢洗完都唔會臭的,不過我知佢隔日就會用完cif洗好後再用滴露成個廁所抹一次,因為我同佢 ...

係麻煩啲ga, 洗完廁所要拖返乾, 哩度係功夫囉! 不過話時話, 我而家哩個工人, 佢好快做完晒啲嘢, 其實照理得我2公婆時又應該唔多嘢的, 但以前啲賓真係可以做到好夜, 唔明點解? 夠膽C12點幾仲喺度洗緊碗, 而家哩個印, 佢晚晚都可以9點幾入房瞓的了, 都係做咁多嘢, 點解啲賓鈡意拖慢做呢?

象牙宮

FA
車pm.

象牙宮

原帖由 bbfish1992 於 11-3-15 06:15 發表
aya~
i like to wash the toilet by myself

魚媽, 你講真ga? 令bun唔駛洗廁所?

象牙宮

原帖由 FA8866 於 11-3-18 15:26 發表
愈去到先知無得睇???@.@咁您約左幾時呀?

我記得, 係11:00am.

象牙宮

原帖由 FA8866 於 11-3-18 17:50 發表
Do媽,sandra今日係約左11:30.XD
我係想問佢有無約再去睇?約左幾點?
^0^

哈哈~哈, 搭錯線, 不過都呃到個post, 唔係, 係2個, wakaka~ka

象牙宮

山楂

你保重呀!

象牙宮

FA8866 發表於 11-5-4 21:26
嘻嘻!lunch就no啦。下次再約啦!:)
您睇下幾時比野do媽。到時出唔出黎食飯?
...

好吖! 到時又出嚟食多餐.

象牙宮

SandraLo 發表於 11-5-5 21:36
冇咁快 wor, 個 parcel 我估重有十幾日先到........
你星期一幾点睇? sillything 駛唔駛睇?

我唔駛咁急, 你哋食住先啦! wakaka~ka

象牙宮

sillything 發表於 11-5-8 17:42
我覺得d乜節物節好q煩,從未慶祝過.

我今年都收到對囝囡越洋order的花, 但好明顯, 又俾奸商呃啦!(咪又即係我俾人呃錢) 花多, 但唔新鮮!

象牙宮

SandraLo 發表於 11-5-9 20:14
算啦....... 到佢地自己要揾錢嗰陣, 就冇咁易俾人呃架啦........

阿女都送咗半打康乃馨俾我....... 當時剛啱趕住出門口去church, 就叫隻佬幫我插起d 花先
行過阿女房即叫佢住佢老豆, 睇吓有冇攞我把厨房較剪去剪花......
可惜都係太遲

你都好吖! 你C6會聽你講去做, 我嗰隻, 係聽到扮聽唔到的.

首頁

尾頁

跳至