跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章

多謝報料,我都好鐘意格價,但有時d商號唔多like,妳問多句都覺煩,我覺得新街巿對面生果鋪有菜買的鋪買d生果及菜都平有時佢d貨品都平,另對面的行買菜都平但以上都無蔥送.
原帖由 縉媽 於 11-2-19 13:17 發表
通貨膨脹咁勁!買餸時真係要格過價! 以個人之力好難知道街市/超市行情, 如各位有料知道邊處買好嘢有特價, 都請入嚟單聲! (齊心便事成!)

介紹你地食隻金舫水晶絲苗米! 佢特價時只係$59.90/包8 公 ...

大宅

系呀!有時d海鮮都幾平,大元街巿對出頭一間買魚有時都幾平又新鮮,有時仲平過新街巿.
原帖由 samrtguy 於 11-2-23 14:28 發表
係呀! 我而家都鐘意去大元街巿, 係菜就貴D , 我會落返翠屏買. 我見街巿仲有一半裝修緊, 唔知會開D咩呢~

大宅

我之前系新街巿街買桂花魚$20系新鮮遊水的,但不是時常有,但今日系廣福街巿買$23都是新鮮比新街巿大條些.原買$25我一走開就買$23.妳話呀!有時d嘢就咁.
原帖由 縉媽 於 11-2-27 11:50 發表
我昨天係翠屏街市第一檔魚檔買桂花魚, 平時見係$25-28蚊, 昨天係$23, 即買!

昨天又係花園街買咗2個士多啤梨型的環保袋, 以前見到賣$20/PC, 而家係$6/PC. 不過有一檔賣得"好串" 的是$15 兩個, 咁Q有個C9 話同我夾一 ...

大宅

今日系廣福街巿買咗日本蘋果青色的但不是青蘋果很甜買$10元3個原價$8個低食又青甜

首頁

尾頁

跳至