跳至

首頁

尾頁

大宅

富善街d菜真係比街巿好多, 如果下午去買仲平d, 如果甘岩放工6點幾7點左右經過, 可買到平菜

原帖由 rabrabming 於 11-2-19 23:44 發表
我就覺得富善街街巿斜路上那檔菜檔賣的菜和薯仔等等都幾平,質素我覺得可以接受,有時D菜試過10蚊兩斤,如果在新街巿一樓D菜檔一定無可能,

大宅

唔侯look 甘大隻眼....係年初二先有$6/3斤, 平時無甘平 !!!
但$8/隻又好似貴左d喎, 上星期係百佳都係 $4/斤(有2隻仔)
原帖由 縉媽 於 11-2-23 09:47 發表
$6/3斤

之前我買開節瓜約$5-7, 已有几隻仔, e 家姐姐話一隻要$8/隻

大宅

但我地住太和, 好多時都去富善街買菜, 因為太和街市實在太貴啦
有時百佳會有減貨我都會幫親百佳買菜

原帖由 縉媽 於 11-2-22 13:31 發表
我都知富善街好平呀! 但係有時真係平到驚驚地! (唔係放工時間wor!)

因好多時tv 上話有好多大陸走c貨的分銷站, 好似大埔區的便次次都富善街份, 都有d 怕, 所以都只係間中邦襯. ...

大宅

所以真唔明太和街市仲可以繼續經營下去, d野又貴又唔好,都無咩人買啦
不過太和街市冢裡果檔燒味幾好食, 價錢都算平
每次去買都要排隊
原帖由 gutgutma 於 11-2-25 23:50 發表
我之前住係太和, 都好少去太和街市, 有幾次去買粟米, 返到去都發現爛 激死! 因此, 長期去百佳

大宅

大埔街市仲平. $20.00 可買到,而且好新鮮
急凍魚柳: 百佳 12.90
佳寶 10.00 就可買到

原帖由 縉媽 於 11-2-27 11:50 發表
我昨天係翠屏街市第一檔魚檔買桂花魚, 平時見係$25-28蚊, 昨天係$23, 即買!

昨天又係花園街買咗2個士多啤梨型的環保袋, 以前見到賣$20/PC, 而家係$6/PC. 不過有一檔賣得"好串" 的是$15 兩個, 咁Q有個C9 話同我夾一 ...

大宅

太和街市維一價錢ok的是凍肉, 今日係凍肉店買了半lb 煙肉都係14.5 低食

原帖由 mocha 於 11-3-1 11:04 發表
太和街市真係幾貴,我昨天買3件豆腐,$3一件. 細了好多, 我一家4大2小.加一個人帶飯.3件先剛剛夠食.我估下次都要買4件先夠. 只係豆腐一味,都要12蚊,e+買餸真係貴.

我見係大昌,有美國雞批,7蚊lb, ok喎,起肉當雞柳炒.平 ...

大宅

今日大昌"金舫水晶絲苗米" 價錢是66.90, 但係話特價了
明天再去looklook會唔會變反 59先
原帖由 縉媽 於 11-2-19 13:17 發表
通貨膨脹咁勁!買餸時真係要格過價! 以個人之力好難知道街市/超市行情, 如各位有料知道邊處買好嘢有特價, 都請入嚟單聲! (齊心便事成!)

介紹你地食隻金舫水晶絲苗米! 佢特價時只係$59.90/包8 公 ...

首頁

尾頁

跳至