自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

原帖由 kiki2007 於 11-2-24 15:23 發表
死大6人,落黎hk又搶奶粉又搶小朋友嘜都搶,都係PK正苦放呢班賤9落呢攪攪震,落黎hk,整亂hk,死生難生,響度厄中綜援,唔該你拐返你地D大6種,害唔好攪代我地d寶貝,佢地連d細大6人都教到咁壞,嘜野人就出嘜野種,都唔覺得奇.: ...

大陸人,唔理咩年紀、靚唔靚可唔可愛...都要妨一妨,我唔係歧視,而係真係好恐怖 !

其中一個媽媽分享個5years old女仔想帶佢個小朋友去玩,然後走的方向又不是在酒樓,想起都恐怖 !
以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心

子爵府

我估那些被操控的小朋友會好盡力,因為 :

騙得到香港小朋友跟他們走 - 無獎但無事 !
騙不到 - 重罰 (分分鐘殘廢/失去舌頭)

複式洋房

愈來愈多呢D CASE, 好彩有MAMI上黎講返, 我以後會更加小心睇實自己D小朋友。

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

thank's

侯爵府

畀面勳章

原帖由 finger 於 11-2-24 21:12 發表
thank's

聽到你地咁講,我都驚 !

伯爵府

夏天玩到顛 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

睇到心慌慌.一定要好好睇實自己既心肝寶貝.唔好比d壞人得逞
當遇到困難的時候

成功就在你的前面

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

真係好恐怖!

估唔到香港而家越黎越似大6。 放果班人落黎簡止害左香港人。

子爵府

睇到我個心好寒呀! 連去公園比佢地relax都變咗係危險地帶, 真係唔好咁陰功啦!

子爵府

我想知佢地搵幾多歲既小朋友為目標呀? 男or女呀?

大家可唔可以講吓你地既小朋友係幾大呀?

我想知佢地搵幾多歲為目標呀? 男or女呀?

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

push

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我都係住同一區mouth:

原帖由 CheukC9 於 11-2-21 14:27 發表
樓主,我睇完你個 post 有啲驚,因為我尋日都遇到件怪事。

尋日我同幾個朋友喺屋企樓下飲茶,坐低冇耐有個大約5歲嘅小妹妹走埋嚟我身邊 (因為得我仔一個小朋友,所以當時我一家三口坐角落頭入面,個小妹妹係穿過我兩位朋友身 ...

大宅

陪月勳章

睇到我好驚呀!
元朗旺角最近好多大陸來的乞衣,
有折肢,有女人抱BB,有老人家,
睇到都覺香港D人好扼咩,成日來乞食!

複式洋房

係呀..好得人驚呀..我大仔得兩歲成日唔俾人拖有次同奶奶去慈雲山某商場買餸我奶奶行開左我大fing開我唔俾拖自已跑同時我一早發現有兩個好明顯係大6人嘅男人牛咁眼望實我個仔所以我即刻攬實佢

侯爵府

畀面勳章

好恐怖...再係咁連帶落街都唔敢喇....

大宅

好媽媽勳章

原帖由 mingw89 於 11-2-25 00:35 發表
睇到我好驚呀!

我都見到旺角有好多,我唔會俾錢佢地,如果佢係香港人,正苦應該會有傷殘津貼,如果佢係big 6,我更加唔會俾,唔可以助長佢地黎香港呃食!

子爵府

原帖由 antique 於 11-2-24 23:38 發表
真係好恐怖!

估唔到香港而家越黎越似大6。 放果班人落黎簡止害左香港人。

雖然話97之前香港是英國的殖民地,不是屬於英國,香港沒有國際地位,但夠安全,以前小朋友周圍玩只係驚有傻老(都冇現在咁多),但現在連去公園玩都驚比人捉走 ! d大陸人返上去搵食啦 !

子爵府

原帖由 bkmummy 於 11-2-25 00:01 發表
大家可唔可以講吓你地既小朋友係幾大呀?

我想知佢地搵幾多歲為目標呀? 男or女呀?

我估男女都得,年齡都係兒童啦 ! 女果少女比佢捉走就賣入火坑...陰公 !

子爵府

原帖由 mingw89 於 11-2-25 00:35 發表
睇到我好驚呀!

我都見過,好恐佈...佢地的傷殘程度是很可怕,不似是意外而是人為 真係好慘 ! 不是生命平等嗎 ?

子爵府

原帖由 WANG~BB 於 11-2-25 01:41 發表
係呀..好得人驚呀..我大仔得兩歲成日唔俾人拖有次同奶奶去慈雲山某商場買餸我奶奶行開左我大fing開我唔俾拖自已跑同時我一早發現有兩個好明顯係大6人嘅男人牛咁眼望實我個仔所以我即刻攬實佢 ...

好彩你發現

子爵府

在大陸窮的孩子可能已遭毒手,有錢的又不敢搞佢地...香港近幾年出生率又再高一點,所以在香港搵食law,又以為香港=大陸 (唉...都差唔多),大家要小心看住自己的寶貝。

講真小朋友如果因為病、意外離開係好傷心,但如果知道小朋友被捉走又搵唔到,又驚他們會被殘酷對待(自己在家打都唔捨得 ),真係會一世都傷心心痛難過 ! (但係又做唔到d咩)

首頁

尾頁

跳至