親子旅遊

跳至

首頁
12345...16

尾頁

男爵府

想於4月頭去新加坡自由行
一家四口(一個5歲同3歲的小孩子)
現在未計劃好行程
不知道要預幾多時間於聖陶沙同動物園玩
唔知大家有沒有好的建議??

男爵府

想於4月頭去新加坡自由行
一家四口(一個5歲同3歲的小孩子)
現在未計劃好行程
不知道要預幾多時間於聖陶沙同動物園玩
唔知大家有沒有好的建議??

大宅

我復活節到新加坡
詳細行程未諗,動物園、Santosa、海底世界,環球片場個類小朋友景點一定會去,大約預一日一個景點,諗住輕鬆d

大宅

我地一家三口19/4 -23/4 會到新加坡, 已BOOK機票. 而家考慮緊住2晚CONCORDE 2晚 SENTOSA RESORT.

我會預兩日幾在聖陶沙, 一日去動物園.

行程粗略PLAN左:-
DAY 1 - 4點到HOTEL, 去魚尾獅公園 + DUCK TOUR

DAY 2 - 動物園
DAY 3 - 環球片場
DAY 4 - UNDERWATER WORLD + DOLPHIN LAGOON + SONG OF THE SEAS
DAY 5 - o係 HOTEL / BEACH 游下水 + SENTOSA LUGE or 行下hea下... 下午回港

大宅

me too..... 我都係未plan行程~
你book左package未?
環球影城會否先book定入場票??

原帖由 CatEgg 於 22/2/2011 23:56 發表
我復活節到新加坡
詳細行程未諗,動物園、Santosa、海底世界,環球片場個類小朋友景點一定會去,大約預一日一個景點,諗住輕鬆d

大宅

which airlines you booked? $$??

原帖由 cwclsh 於 23/2/2011 00:08 發表
我地一家三口19/4 -23/4 會到新加坡, 已BOOK機票. 而家考慮緊住2晚CONCORDE 2晚 SENTOSA RESORT.

DAY 1 - 4點到HOTEL, 去魚尾獅公園 + DUCK TOUR

DAY 2 - ...

大宅

jetstar, 5千連稅有找.

原帖由 RalphYuki 於 11-2-23 00:16 發表
which airlines you booked? $$??

大宅

你意思5千for2大人1小童來回機票??
如果正正是復活節來回係咪會費d??

原帖由 cwclsh 於 23/2/2011 00:18 發表
jetstar, 5千連稅有找.

大宅

嘩! 剛剛想幫你看看價錢, 我兩星期前買, 今日已貴了500蚊一張!! 佢幾海鮮價的, 早一日遲一日來回價都有d唔同, 而我看過 22出發的早機已爆, 回來的還有..只是貴一點, 你可以自己check check!

http://www.jetstar.com/sg/en/index.aspx

原帖由 RalphYuki 於 11-2-23 00:22 發表
你意思5千for2大人1小童來回機票??

大宅

係! 2大1小 來回機票連稅.

原帖由 RalphYuki 於 11-2-23 00:22 發表
你意思5千for2大人1小童??

大宅

thanks~
原帖由 cwclsh 於 23/2/2011 00:33 發表
嘩! 剛剛想幫你看看價錢, 我兩星期前買, 今日已貴了500蚊一張!! 佢幾海鮮價的, 早一日遲一日來回價都有d唔同, 而我看過 22出發的早機已爆, 回來的還有..只是貴一點, 你可以自己check check!

http://www.jetstar.co ...

大宅

有無人知BOOK環球影城 TICKETS 邊到最好最平最方便?

子爵府

我都同阿仔認緊去星加坡, 但會暑假先去.

你個行程唔錯喎.. 我都打算去呢幾個景點, 不過, 我諗緊究竟係自己租車, 還是去到個邊坐公車好呢? 坐公車方唔方唔方便呢?

原帖由 cwclsh 於 11-2-23 00:08 發表

DAY 2 - ...

大宅

好方便喎! 唔坐MRT 都可以坐巴士, 我住既酒店又有SHUTTLE 去ZOO 同 SENTOSA 果間酒店, 所以轉酒店都無問題. 再唔係我見好多人話坐TAXI都唔算好貴.

如果你地仲有時間, 我見佢地個科學館都值得一去喎!

原帖由 AWma 於 11-2-23 11:18 發表

你個行程唔錯喎.. 我都打算去呢幾個景點, 不過, 我諗緊究竟係自己租車, 還是去到個邊坐公車好呢? 坐公車方唔方唔方便呢?

...

大宅

我都想知呀~

原帖由 cwclsh 於 23/2/2011 11:00 發表
有無人知BOOK環球影城 TICKETS 邊到最好最平最方便?

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我暑假剛去完,去左5日,都覺唔夠,最好入住聖淘沙的酒店(新個幾間),真係好正, hard rock酒店個泳池都好正,本來諗住復活節再去,不過問左D機位要午去早返,去5日得3日玩,所以轉去第2到,去食野可以去Ion Orchard 的Food Court, 一定要去試,因為好多野食,而且好好味,早午晚3餐去開飯都得.你如果一家去,可以住聖淘沙的 Festive Hotel, 因為佢地的房另外有床比小朋友,好得意.
至於佢個地標摩天輪本人唔建議玩,不外如是,坐上去(大約10個人一齊坐)轉半個鐘(一圈),冇咩特別.但如果你要去坐,拎 passport去買門票有優惠.

侯爵府

坐的士要睇你去咩地方,如果唔係特別時間同唔入收費區就唔貴,我機場去聖淘沙都係100港紙,但我試過幾次住10分鐘已經70幾港紙,因為市區佢地好多地方入左個收費區就有附加費,有時附加費貴過你個車資,夜晚如果過左唔知幾點住又要加錢.
原帖由 cwclsh 於 11-2-23 11:42 發表
好方便喎! 唔坐MRT 都可以坐巴士, 我住既酒店又有SHUTTLE 去ZOO 同 SENTOSA 果間酒店, 所以轉酒店都無問題. 再唔係我見好多人話坐TAXI都唔算好貴.

如果你地仲有時間, 我見佢地個科學館都值得一去喎!

...

侯爵府

其實又唔駛特別點定個行情,我同阿囡同老公去都係每日想去邊就去邊,當然去環球就要香港買左飛先,D飛有好似10-15新加坡紙可以比你買野. 租車就真係唔駛,因為佢地地方真係唔係好大,而且酒店好多時都有車載你去D旺區,行街就冇咩好行,係食食食.
原帖由 AWma 於 11-2-23 11:18 發表

...

大宅

咁你係邊度買環球d門票?? 包玩全場遊戲嗎??

原帖由 polarbb 於 23/2/2011 15:21 發表
其實又唔駛特別點定個行情,我同阿囡同老公去都係每日想去邊就去邊,當然去環球就要香港買左飛先,D飛有好似10-15新加坡紙可以比你買野. 租車就真係唔駛,因為佢地地方真係唔係好大,而且酒店好多時都有車載你去D旺區,行 ...

侯爵府

原帖由 cwclsh 於 11-2-23 00:08 發表

DAY 2 - ...

請問有無UNDERWATER WORLD + DOLPHIN LAGOON + SONG OF THE SEAS 同動物園資料? 前者是否已是全名?動物園全名又係乜呢?tks!

另想問,universal Studio去到先買ticket吾可以嗎?怕full哂?

首頁
12345...16

尾頁

跳至