興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

男爵府

請教

侯爵府

畀面勳章

原帖由 AudreyMan 於 11-2-22 11:14 發表
請教

問題咪就係佢只係行 2G (GPRS),
比其他行 3G + HSPA o既台一定慢好多...

伯爵府

熱血金章 好媽媽勳章 畀面勳章

我用緊呢個plan,真係好鬼抵.
upload相上FB都快,睇AM730都快,上market dl game都唔係好耐,視乎個game size啦,就算去yahoo check email都OK,但如果要load BK就真係好慢囉
都係嗰句"一分錢一分貨"

侯爵府

畀面勳章

原帖由 vicky 於 11-2-24 17:54 發表
我用緊呢個plan,真係好鬼抵.
upload相上FB都快,睇AM730都快,上market dl game都唔係好耐,視乎個game size啦,就算去yahoo check email都OK,但如果要load BK就真係好慢囉
都係嗰句"一分錢一分貨" ...

睇 BK 就睇手機版啦,
http://m.baby-kingdom.com
快好多...

伯爵府

熱血金章 好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 A346 於 11-2-24 18:33 發表

睇 BK 就睇網頁版啦,
快好多...

oic,thx^^

大宅

$68???

我都用緊, 但係$98
"知識是叫人自高自大,惟有愛心能造就人。"哥林多前書八章1節

大宅

我唔鍾意m version, 我照上 full version, 係slow d

原帖由 A346 於 11-2-24 18:33 發表

睇 BK 就睇手機版啦,
快好多...
"知識是叫人自高自大,惟有愛心能造就人。"哥林多前書八章1節

男爵府

覺得人仔台算君真, 上佢網頁睇到D收費好詳細. 唔似有D台揾黎揾去都揾唔到. 預計聽日去人仔台用68蚊出部手機.

km1357  Agree~~  發表於 11-4-1 16:28

大宅

睇家中webcam或上youtube順唔順?謝

版主

版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章

原帖由 zakka121 於 11-3-22 10:32 發表
睇家中webcam或上youtube順唔順?謝

睇youtube,好慢
唔好諗用 peoples 來睇片

大宅

咁$98同 $68有咩分別呀?

侯爵府

畀面勳章

原帖由 Momen 於 11-3-22 17:02 發表
咁$98同 $68有咩分別呀?

冇分別,
只係如果想用$68 plan要係學生or iPhone用戶 or 出指定手機...

大宅

回覆 chloepapa 的帖子

我好少用電話上網睇戲, 但裝了 flash 之後試過, online lag lag

近排 do re mi 3g接收不太好, 時常都顯示 network error.

侯爵府

畀面勳章

ecec1122 發表於 11-3-31 17:09
回覆 chloepapa 的帖子

我好少用電話上網睇戲, 但裝了 flash 之後試過, online 都 lag lag 下近排 do re m ...

裝左 Flash 之後所有行Flash o既網頁內o既 Flash 都會有反應 (包括BK),
所以就會比較lag,亦係裝完Flash之後o既問題,
解決辦法就係全面轉用 Dolphin HD,
Dolphin HD 可以set到 default 唔行 Flash,
所有 Flash content 都變左一個灰色box,
要click多一下先至會load flash,
咁就唔會比o的flash 廣告搞到好lag 而又可以隨心地揀某o的Flash 黎行...

子爵府

好媽媽勳章

其實到為止, 我都心大心細咁, 要換電話同轉台. 勁想換I9000, 不過都唔知轉邊個台好, 人仔就平, 我又好小看片, 唯一是想用電話看IP CAM. 但又驚看唔到, 用數碼就怕貴~

水晶宮

people 我老公用緊, $ 68 /month. 一般上internet 都無咩問題. 不過睇youtube, mytv,總之係串流果d 就真係唔掂. 如果要求唔高既, $68 係抵到 ~ 爆 !!

侯爵府

畀面勳章

小天使 發表於 11-3-31 17:40
其實到為止, 我都心大心細咁, 要換電話同轉台. 勁想換I9000, 不過都唔知轉邊個台好, 人仔就平, 我又好小看 ...

手機睇 IP Cam 問題可以 PM 比 pinkpinkxo 請教下,
佢係 IP Cam 專家...

大宅

回覆 A346 的帖子

我剛裝了綠色的海豚高清版, 我記得之前有提過什麼顏色都是一樣, 但我見只有綠色是用中文介紹並且描述的功能好似多 d (唔知會唔會有少少分別呢).

在安裝時要回答了一些問題, 但我唔記得我怎樣回答關於 flash的處理, 可以check 番嗎?

前兩天我也試裝了另一個綠色dolphin browse但佢無問我任何問題喎.

侯爵府

畀面勳章

ecec1122 發表於 11-4-1 13:34
回覆 A346 的帖子

我剛裝了綠色的海豚高清版, 我記得之前有提過什麼顏色都是一樣, 但我見只有綠色是用中文 ...

綠色海豚高清版?係咪呢個
https://market.android.com/details?id=mobi.mgeek.TunnyBrowser

係的話就係我地講緊o既 Dolphin HD,
呢個 Dolphin HD 用熟左可以裝一o的免費plugin 去增加功能,
安裝時回答o既問題係問行flash 時係即行定係問過先行,
你可以襟 menu制>更多>設定>高級設定>啟用外掛程式,
如果係 總是啟動 即係一有flash就行,
如果係 適時啟動 就係個flash變左一個灰色box,想行先click一下就行...

另一個裝完唔問問題o既應該係 Dolphin Mini,
簡單o的不過冇咁多功能...

大宅

回覆 A346 的帖子

係 lee 個, 我 check下先. 唔該.

不是mini, 是普通的 dolphin browser.

首頁

尾頁

跳至