家事百科

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

不要老鼠藥 , 因為死左好難找條屍

坊間有邊種老鼠膠係超掂呢 ?

請推介

子爵府

原帖由 peckykoo 於 11-2-23 10:41 發表

請推介

首先要執好d野先,唔好比佢地有地方厘埋;就算用藥,佢死左都發現到條C。
老鼠膠唔係唔好,但要小心,同耐左就唔chi;佢地亦對陣膠味好警覺。
d乜野超聲波驅鼠器唔work架!
通常係住得低,同附近環境復雜先容易有老鼠;d老鼠跟住d水渠欄上黎,你趕(殺)得一隻,趕唔到10隻,仲有曱甴添。所以,最徹底係----------搬!

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

要搵專業滅老鼠好啲喎....
悲歡離合總無情
一任階前點滴到天明

子爵府

原帖由 catfitfit 於 11-2-23 15:22 發表
要搵專業滅老鼠好啲喎....

當然好啦.......
不過,滅完今次,過多2星期又有,又要同隻野玩捉e因,咁點算好?
所以要治本......

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

原帖由 peckykoo 於 11-2-23 10:41 發表

請推介

首先要找出老鼠入屋的原因並解決之.....老鼠膠唔係咁有效,或者試下用老鼠籠+香口食餌 e.g.燒肉,叉燒...有朋友用金莎朱古力,即晚就捉到隻老鼠
唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

伯爵府

原帖由 wong2323 於 11-2-23 17:56 發表

首先要找出老鼠入屋的原因並解決之.....老鼠膠唔係咁有效,或者試下用老鼠籠+香口食餌 e.g.燒肉,叉燒...有朋友用金莎朱古力,即晚就捉到隻老鼠 ...

謝謝各位回應, 其實不是我家中有 , 是國內同事家中有, 想我幫她買隻超掂老鼠膠

複式洋房

養只貓啦...

首頁

尾頁

跳至